icon

Mám nárok na PN počas skúšobnej doby v tehotenstve?

lydsas
27. máj 2025

Ahojte baby ☺️ , prosím o radu, od 1.10.20 do 1.10.22 som bola zamestnaná na tpp. Od 10.4.22 som nastúpila na MD, potom na vyšší RD. Od 1.5.25 som sa zamestnala, no zistila som, že som tehotná a DR ma chce vypísať kvôli zdravotným problémom na PN, mám nárok na PN po ani nie odrobenom mesiaci v práci, keďže som v skúšobnej dobe? Ak áno z čoho sa mi bude PN počítať ? Ďakujem, som v tom stratena 🙈

Strana
z2
zalka
27. máj 2025

@lydsas nárok na PN máš... Z minima z VZ 715e
Narok na tehotenské a materské nemáš

olimuc
27. máj 2025

Narok na PN mas … len rataj s tym, ze o PN sa predlzuje skusobna doba a je dost pravdepodobne, ze sa s tebou rozlucia. V skusobnej dobe mozu aj ked si tehotna.

lydsas
autor
27. máj 2025
@olimuc

Narok na PN mas … len rataj s tym, ze o PN sa predlzuje skusobna doba a je dost pravdepodobne, ze sa s tebou rozlucia. V skusobnej dobe mozu aj ked si tehotna.

@olimuc ďakujem za radu a PN sa bude rátať teda z VZ alebo podľa aktuálnej zmluvy ?

melanta
27. máj 2025
@lydsas

@olimuc ďakujem za radu a PN sa bude rátať teda z VZ alebo podľa aktuálnej zmluvy ?

@lydsas veď už ti @zalka napísala, že PN sa bude rátať z minima, nie z tvojej mzdy.

balerina2025
27. máj 2025
@lydsas

@lydsas z minima.

lydsas
autor
27. máj 2025
@zalka

@zalka a nebude problém s tým, že nemám odpracovaných 90 dni ? Ďakujem

balerina2025
27. máj 2025
@lydsas

@zalka a nebude problém s tým, že nemám odpracovaných 90 dni ? Ďakujem

@lydsas kebyze mas odpracovane 90 a viac dni, cisto bez PN a OCR, tak mas pocitane PN z novej prace.

lydsas
autor
2. jún 2025
@zalka

@zalka a náhodou na podporu nárok nemám ? Ďakujem

zalka
2. jún 2025
@lydsas

@lydsas nie nemáš, podporu by si mala keby si o ňu požiadala do 30.9.2024

balerina2025
2. jún 2025
@lydsas

@lydsas tak si PN ci nie si? nejak sa stracam.

balerina2025
2. jún 2025
@lydsas

@lydsas ak za posledne 4 roky mas 2 odpracovane ( resp. ti trval pracovny pomer),
mas narok na podporu...

len si nas doplietla, ved si pisala ze doktorka ta chce vypisat na PN, tak vlastne ako to je.

balerina2025
2. jún 2025
@zalka

@lydsas nie nemáš, podporu by si mala keby si o ňu požiadala do 30.9.2024

@zalka ahoj, a aj ked ma novy pracovny pomer? ci to uz prepasla.?

zalka
2. jún 2025
@balerina2025

@zalka ahoj, a aj ked ma novy pracovny pomer? ci to uz prepasla.?

@balerina2025 prepasla... Novy PP by musela mať od 1.10.24

lydsas
autor
2. jún 2025
@balerina2025

@lydsas ak za posledne 4 roky mas 2 odpracovane ( resp. ti trval pracovny pomer),
mas narok na podporu...

len si nas doplietla, ved si pisala ze doktorka ta chce vypisat na PN, tak vlastne ako to je.

@balerina2025 áno pýtala som sa na PN, len tam s tými vychádzkami je to komplikovane keďže mám ďalšie tri deti čo musím voziť ráno poobede do školy a škôlky 🙈

balerina2025
2. jún 2025
@zalka

@balerina2025 prepasla... Novy PP by musela mať od 1.10.24

@zalka aha tak. ja sa v tom nevyznam. aha to sa jej rata od 1.5 2025 -1.5 2021 dobre pocitam, tie 4 roky ze?

balerina2025
2. jún 2025
@lydsas

@balerina2025 áno pýtala som sa na PN, len tam s tými vychádzkami je to komplikovane keďže mám ďalšie tri deti čo musím voziť ráno poobede do školy a škôlky 🙈

@lydsas

no to je a hlavne ide leto, byt len doma ziadne terno, na druhu stranu od toho je lekar , aby ti urcil co si vyzaduje tvoj zdravotny stav....

ja som mala vychadzky doobeda 2 hod a navecer 2hod. ale bola som v 8m. s vyssim tlakom

lydsas
autor
2. jún 2025
@balerina2025

@zalka aha tak. ja sa v tom nevyznam. aha to sa jej rata od 1.5 2025 -1.5 2021 dobre pocitam, tie 4 roky ze?

@balerina2025 áno, ale dohodla som sa, že na ďalšej poradni PN doriešime, ešte chodím do prace

balerina2025
2. jún 2025
@lydsas

@balerina2025 áno, ale dohodla som sa, že na ďalšej poradni PN doriešime, ešte chodím do prace

@lydsas no vsak uvidis co ti povie.

zalka
2. jún 2025
@balerina2025

@balerina2025 áno tak a tam nemá 730 dni

lydsas
autor
2. jún 2025
@balerina2025

@lydsas no vsak uvidis co ti povie.

@balerina2025 určite ma už budú chcieť vypísať, lebo mám veľmi vysoký tlak, kvôli čomu som mala aj predtým dve sekcie a na poradni, keď som je ten tlak ešte horší ako doma 😂 tak asi jedine riešenie bude pre mna ta PN, len ma dve účtovnícky vystrašili, že mám nárok len na neplatenú PN, keďže nemám minuly rok odrobených tých 90 dni, ale to je blbosť si myslím

balerina2025
2. jún 2025
@zalka

@balerina2025 áno tak a tam nemá 730 dni

@lydsas jaj toto aj neviem :(
@zalka dakujem

balerina2025
2. jún 2025
@lydsas

@balerina2025 určite ma už budú chcieť vypísať, lebo mám veľmi vysoký tlak, kvôli čomu som mala aj predtým dve sekcie a na poradni, keď som je ten tlak ešte horší ako doma 😂 tak asi jedine riešenie bude pre mna ta PN, len ma dve účtovnícky vystrašili, že mám nárok len na neplatenú PN, keďže nemám minuly rok odrobených tých 90 dni, ale to je blbosť si myslím

@lydsas sa chod opytat na SP

riyadh
2. jún 2025

@lydsas dufam, ze nie, odrobene 2r a kolko davok by si este chcela na 4 deti.. Sa ti mame my pracujuce po skladat?

lydsas
autor
2. jún 2025
@riyadh

@lydsas dufam, ze nie, odrobene 2r a kolko davok by si este chcela na 4 deti.. Sa ti mame my pracujuce po skladat?

@riyadh k čomu je dobrý tento komentár ? Pred tehotenstvom som pracovala, teraz pracujem tiež, áno čakám štvrte, ale tehotenstvo je tretie, keďže mám aj dvojicky, keď neviete poradiť, tak aspoň zbytočne neatakujte druhých, pekný deň ☺️

bielasovicka
2. jún 2025

Keď chce niekto 4 deti, tak treba robkat, a nie špekulovať o PN alebo o podpore.

zalka
2. jún 2025
@lydsas

@riyadh k čomu je dobrý tento komentár ? Pred tehotenstvom som pracovala, teraz pracujem tiež, áno čakám štvrte, ale tehotenstvo je tretie, keďže mám aj dvojicky, keď neviete poradiť, tak aspoň zbytočne neatakujte druhých, pekný deň ☺️

@lydsas nárok na PN máš už som ti to raz písala... Vyrátajú ju z min VZ 715e čiže bude vo výške cca 390e

lienka.7
2. jún 2025
@balerina2025

@lydsas tak si PN ci nie si? nejak sa stracam.

@balerina2025 keď nie podpora, tak aspoň PNka. 🤦‍♀️ len zase to je na 💩, lebo vychádzky a predsa o deti sa treba starať. Cize na pracu je riziková, ale okolo deti behat zvládne. To je priam ZAZRAK! a este tu niektoré nadavajte, ze sme NEsocialny štát 👌👎

balerina2025
2. jún 2025
@lienka.7

@balerina2025 keď nie podpora, tak aspoň PNka. 🤦‍♀️ len zase to je na 💩, lebo vychádzky a predsa o deti sa treba starať. Cize na pracu je riziková, ale okolo deti behat zvládne. To je priam ZAZRAK! a este tu niektoré nadavajte, ze sme NEsocialny štát 👌👎

@lienka.7 ja uz nekomentujem

lienka.7
2. jún 2025
@balerina2025

@lienka.7 ja uz nekomentujem

@balerina2025 ty len pekne plať👌 jak taka ovca a tie "sikovne" budu poberat davky do aleluja... a btw, som zvedava, kto ju zamestná so 4 deťmi. To budu zase výhovorky a nadávky na tento antisocialny stat 🤐 co všetko im ma predsa zabezpečiť, lebo oni sú matky!

lilinka88
2. jún 2025

Nárok na PN máš, tam je podmienka len aktívne nemocenské poistenie a ako písala @zalka, bude z minima (za predpokladu, že máš hrubú mzdu vyššiu ako 715€).
Nárok na tehotenské a zrejme aj materské nevznikne.

Strana
z2