icon

Mám nárok na PN počas skúšobnej doby v tehotenstve?

lydsas
27. máj 2025

Ahojte baby ☺️ , prosím o radu, od 1.10.20 do 1.10.22 som bola zamestnaná na tpp. Od 10.4.22 som nastúpila na MD, potom na vyšší RD. Od 1.5.25 som sa zamestnala, no zistila som, že som tehotná a DR ma chce vypísať kvôli zdravotným problémom na PN, mám nárok na PN po ani nie odrobenom mesiaci v práci, keďže som v skúšobnej dobe? Ak áno z čoho sa mi bude PN počítať ? Ďakujem, som v tom stratena 🙈

Strana
z2
lydsas
autor
2. jún 2025
@lilinka88

Nárok na PN máš, tam je podmienka len aktívne nemocenské poistenie a ako písala @zalka, bude z minima (za predpokladu, že máš hrubú mzdu vyššiu ako 715€).
Nárok na tehotenské a zrejme aj materské nevznikne.

@lilinka88 ďakujem za radu 😊

balerina2025
2. jún 2025
@lydsas

@lilinka88 ďakujem za radu 😊

@lydsas tu ide o to co povie lekar, aj kebyze mas neplatenú PN a povie ti , ze kvoli tlaku budes musiet byt na PN, tak proste budes, bez ohladu na peniaze. ved TPP ti stale trva...tak narok na PN mas.

riyadh
2. jún 2025
@lydsas

@riyadh k čomu je dobrý tento komentár ? Pred tehotenstvom som pracovala, teraz pracujem tiež, áno čakám štvrte, ale tehotenstvo je tretie, keďže mám aj dvojicky, keď neviete poradiť, tak aspoň zbytočne neatakujte druhých, pekný deň ☺️

@lydsas kolko si od pracovala, 2 roky? A davky vsetki na 4 deti,a najradsej celo denne vychadzky🤔to mas riadne problemy, ze vychadzky celo denne ale pracovat to nie

lydsas
autor
3. jún 2025
@riyadh

@lydsas kolko si od pracovala, 2 roky? A davky vsetki na 4 deti,a najradsej celo denne vychadzky🤔to mas riadne problemy, ze vychadzky celo denne ale pracovat to nie

@riyadh skôr mať tak vaše problémy a starať sa do druhých, ja sa radšej postarám o svoje deti 😉

Strana
z2