icon

Mám nárok na poberanie príspevku na bývanie?

sima9111
31. aug 2014

Mamičky potrebujem radu. Kedze neviem ako to chodi v tomto state a co stat ponuja pre slobodne mamicky.
Som slobodna mamička bývam v podnájme a dostávam len rodičovský príspevok plus s prídavkom na dieta cize moj mesacny prijem je 223eur. Este chcem podotknut s otcom dietata sme sa dohodli ustne na sume vyzivneho nechceme sa sudit.
Mam narok na prispevok na byvanie ked nemam vlastny byt ale zijem v podnajme?? Alebo je mozne poziadat o nejaky iny prispevok na ktory by som mala narok v mojej danej situacii??
Dakujem za kazdu radu 🙂

Strana
z2
sissy27
1. sep 2014

@nasta55 to, že žena to má bez partnera ťažšie, neplatí vždy... niekedy to má paradoxne ľahšie, pretože nemusí toľko prať, žehliť a skákať okolo jeho lenivého zadku... nie každý chlap je totižto zodpovedný a milujúci manžel a otec, ktorý nosí domov kopu prachov, vieš? a poviem ti, že tie, ktoré sú samé, tak sú samé práve preto, že nezostali s takýmito...
a okrem toho - ani štát, ani my nie sme zodpovedné za to, že si nejaká vybrala na houby chlapa, s ktorým to nevyšlo... takže aká chladnokrvnosť a bezcitnosť? no žiadna, len obyčajná realita...
p.s. tiež som bola jednou z nich, takže viem aké to je mať na krku hňupa, aké to je byť s dieťaťom sama a bez výživného a už aj to, aké to je mať pri sebe normálneho chlapa...

mima4
1. sep 2014

@sima9111 slobodne mamicky mali najprv dospiet ako bezdetne, potom si najst seriozneho zreleho muza, vydat sa, zit spolu ako manzelia kym sa viac zohraju a az potom mat dieta... ale kedze zijeme v dobe, kedy zeny dobrovolne sa vzdavaju svojej hodnoty a chcu ist s davom a uz na zaciatku dospievania si davaju "odoberat mozog", tak potom sa tie slobodne mamicky maju tak ako maju... a len padaju na hubu...

nasta55
1. sep 2014

@mihula suhlasim, ja som nevidela jej fotoalbum.

nasta55
1. sep 2014

@sissy27 myslis ze ja som to mala v zivote lachke mala som dieta dost za mlada s hnupom ako hovoris bez penazi zavisla na rodicoch, ale snazila som sa a som rada ze mam super partenera a som tam kde som. 🙂

nasta55
1. sep 2014

@mima4 tak to je dost idealne na dnesnu dobu.

mima4
1. sep 2014

@nasta55 mozno idealne, ale chrani to predovsetkym zeny a aj mozne deti... a minimalne kvoli detom by mali zeny pouzivat mozog a nie ist s davom..

sissy27
1. sep 2014

@nasta55 to bolo na margo tvojho príspevku

nasta55 @mihula ty si co za cloveka. Slobodna matka to ma tazsie bez partnera. Milujem taketo chladnokrvne zeny.
Včera o 22:13 • 2 deti • Odpovedz • Páči sa mi to • • Pošli IP •

takže žiadna chladnokrvnosť... btw. ja som sa na svoju situáciu nikdy nesťažovala a neľutovala sa a hlavne nečakala som, že sa štát bude o mňa a moje dieťa starať len preto, že som spravila v živote krok vedľa... a dovolím si nesúhlasiť s tým, že slobodná matka to má v živote ťažšie ako vydatá - je to veľmi individuálne....

sissy27
1. sep 2014

@mima4 teórie máš krásne, ale žiaľ nie všetko sa dá v živote takto krásne splniť podľa plánu... niekedy s tebou život tak pozametá, že sa nestačíš čudovať... a aj z toho najideálnejšieho chlapa sa po všetkých previerkach, testoch a skúškach môže vykľuť úplný zmrd... najčastejšie pri tých, ktoré si myslia, ako pekne si všetko naplánovali a zariadili 🙂 ale verím tomu, že ty budeš tá jediná na tejto planéte, ktorej všetko vyšlo podľa naplánovaného 🙂

mima4
1. sep 2014

@sissy27
ja seba nestaviam za ideal a ani neteoretizujem a nikde netvrdim, ze taky vztah ma nejaku 100 % zaruku, ze vydrzi az do smrti, ale pokial viem, sme svojpravne osoby a mozog nemame na paradu. Resp. mali by sme robit maximum pre to, aby veci fungovali...

nasta55
1. sep 2014

@sissy27 presne tak 🙂 treba zazit.

sissy27
1. sep 2014

@mima4 áno, sme svojprávne osoby, mozog máme a poniektoré ho dokonca aj používame, sme vzdelané, šikovné, schopné... napriek tomu všetkému sme schopné nadchnúť sa pre úplné hovno a občas sa dokonca zaň aj vydať a porodiť mu dieťa 🙂 či myslíš, že žena zbadá chlapa, povie si, fúúúúha to je ale neschopný kretén, bolo by skvelé mať s ním rodinu a nechať sa obabrať? 😀 😀 .-D a áno, všetky dopredu vieme, ako by to malo byť, ako by sme to chceli a čo by sme v žiadnom prípade nechceli, ale človek často mieni a osud mení... neviem, či si vydatá a máš deti, ale tak nejako predpokladám, že nie...takže dovtedy sú to naozaj všetko len krásne teórie 🙂

sima9111
autor
2. sep 2014

Super sa cita ze som podvodnicka a zavadzam akoze fajn. Zato ze sa pozriete na fotoblog a albumy uz viete vsetko o mojom zivote. Zato ze su tam pridane gotky s partnerom ano a hned po yom rozchod a nemala cas som sa tu hrat s fotjami a mazat ich. Ale je mi jedno kto si co mysli. Dala som len otazku a chcela som vediet odpoved a nie aby sa tu riesilo ci nato vyzeram alebo nie ze to potrebujem. Nevirm ci v tom profile mam diamanty ze niektore prisli nato ze niesom nato odkazana asi s profilu viete cely zivot zeny trosku smiesne podla mna 😀 akoze netrapi ma to piste si tu o mne ze som podvodnicka zato ze som fotky nestihala mazat je mi to jedno nesudte a neposudzujte moj zivot ked o nom neviete len z dakeho fotoblogu. A nemienim sa tu dalej hadat a natahovat pekny vecer radsej nepiste nic ked mate len urazat poniktore. 🙂

alena2795
4. jan 2015

ahojte chcem sa opytat som slobodna mamicka mam 2rocneho synceka chcela by som sa prstahovat do podnajmu mam narok na niaky prispevok ??? dostavam rodicovsky a vyzivne ktore je nepravidelne 30e mam na nieco narok dakujem 🙂

draik
4. jan 2015

@alena2795
Príspevok na bývanie je sociálna dávka, na ktorú by ste mali nárok, ak by ste boli v hmotnej núdzi.

alena2795
4. jan 2015

ahaa takze to asi niesom kedze poberam rp

Strana
z2