icon

Mám nárok na podporu po rodičovskej dovolenke?

28. dec 2023

Mám nárok na podporu keď som bola 4 roky na rodičovskej dovolenke bez zamestnania? Výpoveď som dostala ako náhle mi skončila MD s prvým dieťaťom, pretože prevádzka už bola zatvorená. V máji mi končí RD s druhým dieťaťom a rozmýšľam aké mám možnosti , keďže bude máj a nástup do školy v septembri.

Strana
z3
domka222
29. dec 2023

@janinah že? Keby bola taká šikovná aj v hľadaní roboty a opatrovateľky (keď teda berú v škôlke až od septembra a majú hneď dva mesiace prázdnin) ako v hľadaní príspevkov o ženách, ktoré údajne"nastrkujú" ruky a nakoniec aj tak dostali,lebo mali nárok 😀

autor
Odpoveď bola odstránená
luliu
29. dec 2023

Jediná, ktorá tu neustále útočí a uráža si ty. Neskutočné správanie a arogancia

autor
Odpoveď bola odstránená
stanislavicenka
29. dec 2023

@janinah pridavky na dieta su predsa Ina davka ako podpora v nezamestnanosti, pridavky si teda skoro netreba "zasluzit"🙂

bimbambim
29. dec 2023

Aj nabudúce a zbytočný nie je však som ti odpovedala.ci čakáš že máš napísať číslo účtu a budeme ti posielať peniaze kým dieťa pôjde do školy škôlky? Veľa možností nemáš buď úrad práce bez peňazí alebo sa nahlásiť na zdravotnú tiež bez peňazí alebo do práce dostaneš mzdu a vyplatis opatrovateľku.ine možnosti nemáš.

luliu
29. dec 2023

@stanislavicenka áno prídavky na dieťa sú absolútne odlišná dávka od podpory v nezamestnosti. A keďže ich jej dcéra dostala, nárok mala, môžeš to zosmiešňovať koľko chces, ale zosmiesnujes len seba

autor
Odpoveď bola odstránená
bimbambim
29. dec 2023

Kydas sama na seba a keďže nevieš čítaš s porozumením čo sa ti tu píše že nemáš nárok na nič a to posrate hovno budeš mať jedine ty keďže do práce sa nechystás.

stanislavicenka
29. dec 2023

@luliu to je jedno.
Autorka tiez neodpovedam slusne, ale navazat sa do niekoho, pritom v inej teme riesit obdobne zalezitosti🤷

autor
29. dec 2023

@bimbambim ja neviem čítať s porozumením?ja som sa slušne opýtala jednoduchú otázku, ktorú by pochopil aj dement a začali si tu vymýšľať, že mám syna, že mám muža, že môžem dať dieťa od januára do škôlky. Ja som sa slušne snažila objasniť situáciu a napísať aké mám možnosti a pošahaná mi začala písať, že sa ľutujem, ty si mi tu začala písať, že chcem od vás peniaze, ďalšia ktorá tu huláka a každý ju ignoruje sa mi ironicky vysmieva. Úprimne vám prajem aby ste sa vy aj vaše deti ocitli v situácii akú mám ja. Ste totálne chudery

autor
29. dec 2023

@stanislavicenka nemám dôvod sa s nimi rozprávať slušne, majú iba to čo si zaslúžia

bimbambim
29. dec 2023

Lenže keď chces odpovede normalne tak napíš všetko hneď do príspevku.My máme skade vedieť ,že nemáš muža keď nenapíšes.A to že nemáš muža nemení nič na tom ,že nedostanes žiadnu podporu a okrem sirotského ktoré patrí dieťaťu nedostaneš nič.bola si vydatá? Ak áno dostaneš vdovské ak nie dostaneš prd makový.a tak čo tak musíš do práce ,lebo zo sirotského si účty nezaplatis.Co si čakala,že peniaze len tak prídu však aj to sirotské musíš na úrad doniesť úmrtny list otca dieťaťa.a každý človek vie ,že keď nemá prácu tak ide buď na úrad práce ten je dobrovoľný,alebo nejdeš na úrad práce ale poistenie si platis sama.Ale keďže si bez peňazí tak si to dovoliť cca 100 eur mesačne dovoliť nemôžeš .Tretia možnosť je že sa zamestnas.Vsak tak rt každý príspevok je o Tom čo máš spraviť ,len ty tu štekas ako pes ,lebo nemáš okrem sirotského nárok na nič.

bimbambim
29. dec 2023

A chudera si ty ,lebo peniaze same od seba ti nepadnu na účet.a čo sa týka dieťaťa tak si sa mala informovať skôr v škôlke ako to tam funguje či si nerátala s tým ,že dieťa dovŕši tri roky a len tak šupnes dieťa bez prihlásenia niekde.si nevedela ,že rodičovský ti konci dovŕšením 3 rokov dieťaťa? A ty nevieš zas aké máme možnosti u nás doma .tiez mám deti a musela som riešiť čo potom keď skončí rodičovský ,že peniaze už mať nebudem .Muža mám po infarkte dlho bol na péenke a nečakala som ,že ma bude živiť štát aj po dovŕšení troch rokov dieťaťa a hľadala som možnosti čo s deťmi aby som sa mohla vrátiť do práce

autor
29. dec 2023

@bimbambim ty si myslíš, že som spadla z jahody a neviem čo mám robiť? Ja som sa pýtala na podporu a nie na to či môžem ísť do práce, kam mám dať dieťa a podobne...

bimbambim
29. dec 2023

Keď máš výpoveď v práci a nevyčerpás hneď podporu tak si myslíš že máš na ňu nárok keď skončíš rodičovský? Kebyže si naďalej zamestnana tak ano ,ale v tvojom prípade nie nemáš odpracované roky.

simiis
Autor odpoveď zmazal
simiis
Autor odpoveď zmazal
Strana
z3