Mám nárok na podporu po rodičovskej?
V novembri som nastupovala na MD.Na upsvr. mi dve uradničky s troch povedali ,že mam narok na podporu po troch rokoch RD.Jedna mi povedala,že nemam narok lebo sa beru posledne tri roky a to som a ešte stale doma a do novembra 2014 budem.Tak mi kočky prosim vas porate či mam narok na podporu DAKUJEM
@evittam v poriadku, viem, ze poistenie je osobitna instancia, ale cakala by som, ze ked sa opytas na urade prace konkretnu otazku - ci mas nejake povinnosti, co sa tyka poistenia, nech radsej povedia, ze nevedia, ako maju zavadzat tym, ze presviedcaju o opaku - nemusite nic vybavovat. Podla mna musia mat dost pripadov,aby mali lepsi prehlad, nez obycajny clovek, ktory musi hladat info na webe, lebo kompetentni su vlastne nekompetentni...
Ahojte, chcela by som sa opýtať ako to je s podporou ked som od novembra 2011 bola na materskej, potom na rodičovskej a od mája 2014 zase na materskej a rodičovskej, ktorá mi konci v máji 2017? V práci mi držia miesto ale moje bolo zrušené, tak ešte neviem či mi nieco iné nájdu..
@gapa ahoj prosím ta poradila by si aj mne. Nárok na podporu po MD mám, to už som si zistila, len teraz moja otázka je kedy mám ukončiť pp? 2.5. Bude mat dcéra tri roky, a určite nejaká dovolenka čo vznikla počas dvoch MD tam je, kedy ju mám čerpať ( aby som mala tu max.podporu? ) a aký dátum dať na výpoveď? Dakujem veľmi pekne
@januska7k Ty nemozes dat vypoved-tam je dvojmesacna vypovedna lehota, ktora ak by si dala vypoved dnes by zacala plynut od 1.5.-30.6.2017. Ak chces max.podporu treba podpisat so zamestnavatelom dohodu o skonceni PP k 3.5.-vycerpes den dovolenky a ostatnu ti preplatia.
Nemala si nahodou pocas RD nejaku dohodu?
@evittam to mi hovorila známa, že ukončím po dohodou, dovolenku preplatiť a na jeden deň po skončení Rd a pp sa zamestnať na 1den a ten zamestnávateľ by mi napísal na zmluvu čo najvyšší príjem a z toho by bola fajn podpora tiež..ale ta dovolenka je max.takze je to lepšie..ja len pre info že či si už o niečom takom počula..
@januska7k odhláška do 8dní od vzniku poistenia zamestnanca (napr. po ukončení RD nastupuješ do práce, na pn či pracovať) a prihlášku najneskôr den po ukončení prac.pomeru (tj. povinného poistenia zamestnaca), lebo odhláška sa dá podať aj spätne, ale prihláška sa nedá dať ani 1deň spätne. A pre seba dať potvrdiť pečiatkou kopie a založiť najlepšie do dôchodku k zápočtovým listom.
Ahojte chcem sa len ujist narok na podporu nemam po rodicovkej ktora trvala pri dvoch detoch od 2011 a pred tym som nerobila ???
@ingmiriama Samozrejme,ze nie. Z coho by ti ju asi tak vyplacali?
A aj keby si predtym pracovala musel by tvoj PP trvat alebo skoncit max.do roka od skončenia RD aby si mala narok na podporu.

@evittam ahoj,velmi to nesuvisi s temou,ale už som sa pytala inde a nemam odpoved.... prosim ťa,som na UP-poberam podpodru,našla som si taku pracu-len na vypomoc-firma so mnou uzatvorila dohodu,ale zatedy ma na vypomoc zavolali len raz-ťahala som 12-tku( to je cca 40 e v hrubom). mam si nejak riešiť ten jeden den( 12 hodin) v socialnej poisťovni? kamaratka mi hovori,že som sa mala odhlasiť z dochodkoveho....ale ja neviem kedy ma zavolaju najbližsšie....v piatok tam idem ,aby mi potvrdili papier pre UP-že som nezarobila viac ako tých 148e.... dakujem velmi pekne za radu....