Mám nárok na podporu po rodičovskej?
V novembri som nastupovala na MD.Na upsvr. mi dve uradničky s troch povedali ,že mam narok na podporu po troch rokoch RD.Jedna mi povedala,že nemam narok lebo sa beru posledne tri roky a to som a ešte stale doma a do novembra 2014 budem.Tak mi kočky prosim vas porate či mam narok na podporu DAKUJEM
@julienka85 neriskuj a neukončuj cez víkend prácu .. SP môže namietať a dostaneš malú podporu .. urob ako som napísala
ak tvoj plat bude 180 e v hrubom tak budeš mať max. podporu aj ked skončíš pondelok ...
ja tomu uz vôbec nechapem..... musim si to nejako preratat... mi to komplikuje to ze som na polovicny (dovolenky mam tusim 22 dni - polovicnych).
@julienka85
23 dní x4 hodiny x2,5 e/hodinu = 230e pri minimálnej mzde a pol úväzku
@zalka a to sa este rozrata na 3 dni nie (sobota, nedela a pondelok) ? a vymer. zaklad je este 50 percent z toho nie ? tak sa to pocita??? prepac ak pisem blbosti.... to len kto mi co povedal
@julienka85 na 1 den stačí 60 eur ...
3 dni 180 eur ... je postačujúce pre max. podporu
ty b udeš mať výplatu 230e ... tak? neboj .. bude dobre
Ahojte idem sa aj ja skúsiť tu opýtať. Teraz som na RD. Syn bude mať 3 r 12.11.2017 . Pred tehotenstvom som rok bola zamestnaná a pred zamestnaním som bola na MD a RD s dcérou. Do práce by som sa mala vrátiť ale asi sa nebudem mat kam lebo na moje miesto sa vrátila baba ktorú som ja nahradila ked otehotnela. Mám nárok na podporu ak pre mňa nebude mať firma miesto ? Ako v tom prípade postupovať. Dať výpoveď v zamestnaní?
@pupkana toto by aj mna zaujimalo..čo Ti nápisu...mne zase konci RD 3oct 2017, kedy dcéra dovŕši 3roky...a som doma už vlastne od marca 2014, mala som rizikové tehotenstvo...predtým som pracovala 2 roky...a predtým som bola na RD s MD tri roky doma...ale od roku 2002 som pracovala do roku 2008...chcem vedieť, z čoho mi budú ratat výšku dávky v nezamestnanosti...viete mi poradiť? Ďakujem pekne
@septenpunctata Tvoj PP stále trvá?
Áno trvá....od roku 2002 ten istý zamestnávateľ...len ja sa tam už nechcem vrátiť...
@septenpunctata Tak dohoda o skončení PP k 4.alebo 5.oktobru, vycerpes 1-2 dni dovolenky a ostatnú ti preplatia-takto budeš mať max.podporu.
Ešte má napadlo, že medzi MD a RD som čerpala 20 dni dovolenky, mám veľa dovolenky...a koľko je max podpora? To nezávisí od toho akú som mala hrubú mzdu?
@septenpunctata Max.podpora je 29,03Eur/deň, čiže 871Eur pri 30dnovom mesiaci, 900Eur pri 31dnovom. Ak spravíš čo som napísala bude sa ti podpora rátať tak ako som už napisala.
@evittam ďakujem za radu...🙂
@septenpunctata Za málo.
@evittam a ešte má napadlo, ak zamestnávateľ nepristúpi na dohodu...? Keby som dopracovala ešte dva mesiace...tak by mi ta mzda čo by mi dal asi znížila podporu, že?
@septenpunctata Samozrejme. Podpora by bola počítania z tej mzdy.
*pocitana
@evittam a keby bola ukončená dohodou, a nečerpala by som žiadnu dovolenku...že by mi všetko preplatil...to by sa nieco zmenilo tiež?
@septenpunctata Áno. Tam by to bola vypočítaná podpora z platu pred MD,nakoľko by sa neobnovilo poistenie. Proste ak chces max.podporu musíš spraviť tak ako som už napisala. Hotovo.
@evittam a nevadí, že som si medzi MD a RD čerpala 20 dni dovolenky? Už som to raz písala...ale pre istotu sa pýtam...ďakujem krasne
@septenpunctata Nie. Teda nemalo by. @majusqa77 čo ty na to?
@majusqa77
@evittam trvala od 4 mája 2015 do 29 mája 2015...a potom od 30 mája 2015 RD...ešte sa chcem opytat...so šéfom sa dohodnem, že si budem čerpať dovolenku prve dva dni...13 oct je piatok...teda 16 a 17 oct a potom vlastne ukončíme PP dohodou...oni má vlastne prihlásia na socialku na dva dni a potom zase odhlásia...týmto sa vlastne to poistenie obnoví? Keď ukončím PP pomer 18 oct, tak na druhý den musím ísť na úrad prace? Ďakujem za rady ešte raz 🙂
@evittam Chcela by som Tá ešte poprosiť o radu. Moja dcérka dovŕši 13 októbra 3 roky, piatok...môj prvý pracovný den by mal byt 13 október alebo 16 október ( pondelok )? Ďakujem pekne za odpoved
@septenpunctata 14.10. 🙂
@septenpunctata 14.10. s tým, že reálne pracovať začneš 16.10.
Baby ďakujem pekne za odpoved
Ahojte, chcela by som sa spýtať ohľadom čerpania 1 dňa dovolenky po materskej. Je dobré vedieť že sa čerpaním 1-2 dní dovolenky zvýši výška podpory. 31.10.2017 mi končí RD. 1.11.2017 bude sviatok. Dá sa aj jeden deň sviatku nahradiť tou dovolenkou? Výpoveď dohodou by bola od 2.11.2017, alebo je dobré dať dovolenku aj na 2.11.2017 a výpoveď k 3.11.2017? Ten sviatok to trochu komplikuje. Prečo je vlastne dávka v nezamestnanosti navýšená tým jedným dňom dovolenky? Reálne sa to človek len tak niekde nedozvie. Ďakujem za radu
@darinaplum ja by som 30.10. ukoncila RD, 31.10.cerpala dovo a ukoncila PP. sviatok sa dovo nahradit neda
a lebo sa ti bude podpora ratat iba z prijmu za ten 1 den

@zalka
Ano, tak nejak ... nakolko som bola zamestnana len na polovicny ide mi o co najvyssiu podporu. takze chcem dat ukoncenie pp uz v nedelu a v pondelok ist do SP , ale musim si teda koli tomu ze je to v piatok vycerpat nie jeden ale dva dni dovolenky...... a netusim kolko mi ta podpora vyde.