Mám nárok na podporu po rodičovskej?
V novembri som nastupovala na MD.Na upsvr. mi dve uradničky s troch povedali ,že mam narok na podporu po troch rokoch RD.Jedna mi povedala,že nemam narok lebo sa beru posledne tri roky a to som a ešte stale doma a do novembra 2014 budem.Tak mi kočky prosim vas porate či mam narok na podporu DAKUJEM
@darinaplum čerpaj 2.11. dovolenku a 2.11. skonči PP
do roboty nastúpiš 1.11. papierovo, je to sviatok a sviatok býva platený, a ak mzda za tie dva dni bude 120 eur v hrubom cca .. tak budeš mať max. podporu.
@darinaplum a dieťa kedy dovŕši tri roky?
@septenpunctata bude mať 31.10. tri roky
@darinaplum moja mala 13okt...piatok ...baby mi tu povedali, že mám nastúpiť 16okt vtedy aj čerpať dovolenku a aj ukončiť pracovný pomer. Mám ešte 15.5 dňa dovolenky. Zvyšok si mám dať preplatiť. Zamestnávateľ mi uhradí dovolenku...za tieto dni...ale poisťovňa pozerá za dni kedy som ešte bola v práci...a ráta aj vikend...a pozerá aka je moja výplata ( preplatená dovolenka)...stačí ak bude vyššia ako 180 EUR, tak budem mat max podporu...teda 60 EUR na den...lebo mne sa bude ratat aj sobota a aj nedela...lebo dávka sa ráta na kalendárne dni...
@darinaplum Sprav ako pise @zalka.😉
Ahojte baby,
Sice je to uz starsie prispevok,no pomaly sa informujem.v marci buduceho roku mi konci po 3rokoch materska a chcem sa spytat,ci dostanem neaku podporu.pred MD som bola zamestnana vela rokov.mla mi pojde aZ v septebri do skolky cize preto sa pytam ci od marca do septembra nieco dostanem.dakujem
Som,mam zmluvu na neurcitu dobu,po skonceni rd v marci chcem podat vypoved a do septembra musim byt doma s malou,preto sa pytam
Prosím o radu. Syn bude mať 3 roky 15.1.2018. Do práce som chcela nastúpiť od septembra, ale v práci nemali pre mňa miesto a chceli mi dat odstupné. Tak sme sa dohodli, že rodičovskú dovolenku budem čerpať do 15.1. 2018 a potom sa dohodneme na ukončení pracovného pomeru, dajú mi odstupné a budem žiadať o podporu. Ale podarilo sa mi nájsť si prácu od 1.11. A teraz neviem, môžem byť zamestnaná v predchádzajúcej práci a 15.1. žiadať od nich odstupné alebo musím ukončiť pracovný pomer v predchádzajúcej práci k 31.10., aby som mohla 1.11. nastúpiť do novej práce a prídem o odstupné?
@mazliceklienka kludne možeš isť do druhej práce... a 15.1. sa dohodneš v starej praci.... 😉 Rodičovsku dovolenku nemusiš čerpať vo všetkých pracach naraz.... je normalne , že maminy maju viac prac... a popri rodičovskej stihaju len jednu a v druhej su na rodičovskej.... 😉
@najjulinka ďakujem za odpoveď
@mazliceklienka len ked sa dozvedia, ze mas inu pracu, mozu zacat robit problemy 🙂 treba zacat riesit uz teraz
@majusqa77 môžem pracovať v inej firme a u nich čerpať RD? Len môže byť problém s tým dostupným? Môžem si nechať predchádzajúce zamestnanie ako poistku, keby sa mi v novej práci nepáčilo?
@mazliceklienka pp byt moze. Ale nemusia ti potom suhlasit s ukoncenim pp tak ako budes ty chciet
@septenpunctata ahoj ako si to nakoniec spravila? mne RD konci 17.3 vtedy ma syn 3 roky, je to sobota..aby som vedela ako to presne spravit..dakujem
@luciac ahoj, Mata mala 3roky teda v piatok...odhlásili má v robote z rodičovskej k dátumu 14oct...16 a 17oct to bol pondelok a utorok som čerpala dovolenku a 17oct sa ukončil pracovný pomer a od 18oct som evidovaná na úrade prace...
@luciac mala som ešte 15,5 dňa dovolenku...tu mi preplatia v novembri 🙂
@septenpunctata super takze ti vychadza maximalna? maly ma 17.3.2018 3roky aba ma odhlasili k 18.3? ci 17.3? 17.3 je sobota..19.3 cerpat dovolenku (pondelok) a dat aj vypoved k 19.3? a od 20.3 na urad? a nemal s tym zamestnavatel problem??? dakujem
@septenpunctata
teda nechapem preco ti nedali ukoncenie RD k 13.10 ale az k 14.10? to nechapem 😀

@majusqa77 Dá sa čerpať dovolenka a aj ukončiť pracovný pomer v jeden deň 31.10.?
Asi som z toho trochu popletená, ale keby sa mala podpora rátať iba z príjmu za ten 1 deň 1.11. tak to sa asi viac oplatí keď vyrátajú príjem za posledné 2 roky pred materskou. Prečo sa teda odporúča čerpať 1-2 dni dovolenky po ukončení RD? A komu je to výhodnejšie? Keby som teda zobrala dovolenku aj 2.11. a 3.11
dala výpoveď, rátali by mi výšku podpory len za 2 dni? Ďakujem moc za radu.