Mám nárok na podporu po rodičovskej?
V novembri som nastupovala na MD.Na upsvr. mi dve uradničky s troch povedali ,že mam narok na podporu po troch rokoch RD.Jedna mi povedala,že nemam narok lebo sa beru posledne tri roky a to som a ešte stale doma a do novembra 2014 budem.Tak mi kočky prosim vas porate či mam narok na podporu DAKUJEM
@evittam tak ja verim, ze to tak bude a budu tolerantni, jasne moze robit aj za pasom a j predavacku, ale to znamena zmeny a to pri dvoch detoch je nerealne, preto odchadzam z predchadzajucej roboty, keby bola pracovna doba od 7-15 hod tak nemam robit problem aj za pasom aj predavacku 😀 kvoli detom vsetko 🙂
@septenpunctata Prečítaj si ten zákon a hotovo. Naozaj tu nebudem čítať za teba. Ja som v ziadosti jasne uviedla,ze mam záujem o polovicny max.skrateny uvazok,hotovo. Oni nejak prvy polrok extra neriesia, cim dlhsie si nezamestnana tym horsie-uz potom mozu davat ponuky aj ine ako by ti mozno vyhovovali ale stále ak mas dieta do 10rokov plati to co som už uviedla.
@evitta ja si to pozriem, ďakujem za rady...ale poviem ti ako to je...chcela som tu maximálnu podporu...ešte nemám rozhodnutie...ak mi vyjde maximálna podpora, chcela som ju využit aspoň 3 mesiace...potom si už začnem naozaj hľadať prácu...cca 900 EUR mat na mesiac mi nikde nedaju...a môžem sa ešte deťom venovať na plno...potom už budem robiť do konca života..
@septenpunctata Ja ta chapem. Ja som ju vyuzila naplno. 😉 Žiadny problém.
Ahojte, rada by som sa opytala ci mam narok na davku v nezamestnanosti, ak pocas cerpania RD skoncim prac. pomer, manzel nastupi na MD. Zamestnana som bola 3 roky a na RD 4 mesiace. /predtym na MD/
Je mozne potom po skonceni davky v nezamestnanosti a manzelovej MD nastupit znova na RD? dakujem pekne
myslis az po 3 rokoch?
@septenpunctata chcem sa opytat este neposlali rozhodnutie o vyske? podarilo sa?
@vladka.t ahoj, veru ešte nie...lebo ja dohoda v práci bola k 18oct....a výplata išla až v novembri...a ekonomky poslali ten výkaz len včera...takze nemali z čoho výšku dávky vyrátať...:(
@septenpunctata ooooooo tak maju tie ekonomky cas.takze vypoved 18.10...teda vyplatu robili az v novembri ano? Ale tak co az na koniec mesiaca? :-/ Ako si prosim mala,z coho budu pocitat? Tak ci ti stihnu na december uz :-/ tiez maju na socialnom na to nejaky cas.
@vladka.t výplata sa robí až v ďalšom mesiaci...teda v novembri som dostala preplatenú dovolenku...asi okolo 12.11...ale oni výkaz do SP mozu poslať až do konca novembra...tak na SP akože len vtedy začať počítať...neviem kedy budú ráta a posielať dávku...ale tak do toho 16 decembra by mohli....
Prosím Vás ci mam nárok na podporu? Zamestnaná som od 2.1.2014 na dobu neurčitú, od 4.1.2016 som bola PN, od 11.3.2016 na materskej dovolenke, od 4.11.2016 poberam Rd, momentálne chceme aby materskú poberal manžel a ja dám výpoveď a zatiaľ budem poberať dávku v nezamestnanosti. Ďakujem úprimne za každú radu, v papieroch a zákonoch sa vôbec nevyznám
@septenpunctata akooo? uz ci este nie?
Aku mate skusenost s vypoctom podpory? Kolko im to trva pokial poslu vypocet? Ja idem zaniest papier 13.12
@vladka.t už mám rozhodnutie...vyšlo to...maximálna dávka..🙂 30nov dostali od ekonomky výkaz a 8 dec mi prišlo domov rozhodnutie...od 18oct som na úrade prace..ale v októbri som ešte poberala rodicak..tak od 18oct do 31 oct mi dávka v nezamestnosti nebude vyplatená...dve dávky naraz nemôžu ísť...
@septenpunctata mozem postu?
Ahojte.chcem sa spýtať ohľadne švagriny, v septembri jej konci platená rodičovská dovolenka.pred md bola zamestnaná.pocas md došlo k rozviazaniu pracovného pomeru.pred md malá odpracované 2 roky. Bude mať nárok na podporu.dakujem
Ahojte, chcem sa opytat ako funguje podpora v nezamestnanosti po skončení RD počas ktorej som pracovala najskôr na dohodu a potom 5mesiacov na polovičný úväzok. Dakujem za každú odpoved.
Ja som o svoju maximalnu podpotu prave prisla....pretoze manzel mal na mna pisanu dohodu.... a na tu za nejakych 5r mal vyplatene 49€. Takze namiesto 900€ mi vyratali vdaka Dohode necelych 40 a ja som normalne skolabovala
Prosím vás a mam narok na maximálnu aj keď nastupujem na ňu vo veku 22 mesiacov dieťaťa nie až v troch rokoch, keď si vyčerpam jeden deň a nechám preplatiť dovolenku teda táto podmienka bude splnená, budú mi to tiež z toho vyratavat?

@luciac Citaj vid vyssie.
Mna nikam neposielali-treba poriadne vypisat tu 4-stranovu ziadost. Ja som len nosila potvrdenia,ze si hladam pracu-stacila aj reakcia mailom na nejakú ponuku, chodila som raz za 3mesiace-doniesla som 3maily-napr.-nemusela byt spätná reakcia. A ano prihliadajú na vzdelanie ale myslim,ze VS vzdelana osoba by nemala mat problém robiť za pasom alebo predavačku.🤐😉