Mám nárok na podporu po rodičovskej?
V novembri som nastupovala na MD.Na upsvr. mi dve uradničky s troch povedali ,že mam narok na podporu po troch rokoch RD.Jedna mi povedala,že nemam narok lebo sa beru posledne tri roky a to som a ešte stale doma a do novembra 2014 budem.Tak mi kočky prosim vas porate či mam narok na podporu DAKUJEM
@zalka, ahoj chcela by som poradiť, vďaka tvojim radam som mala max.MD, na MD som nastúpila z PN(ktorú som mala tiež platenú) od januára 2016, malý mal teraz 2 roky aby ma zaujimalo, že keby skončím pracovný pomer teraz pred 3rokom, a dám si preplatiť dovolenku v jednom dni, budem mať nárok na max. podporu?? Rodičák by som prepísala na manžela....Alebo radšej až po dovršení 3 rokov?? ďakujem za info Zuzana
@zalka mozem sa opytat, zamestnana som od 11/2006 pricom som bola na prvej MD od 09/2010. naspat som nastupila do zamestnania v 02/2013. v 02/2015 som isla opat na MD. teraz 02/2018 by som mala nastupit do zamestnania po ukonceni MD. zamestnavatel mi ''odporucil'' vycerpat si svoju dovolenku medzi MD a RD. Takze momentalne ziadnu nemam. Ovplyvni cerpanie dovolenky vysku davky v nezamestnanosti? je sanca na maximalnu davku v nezamestnanosti ak mi zamestnavatel vyplati odstupne? dakujem
@cokolada136 ak ti dá odstupné tak áno, ale musíš aspon 1 den odpracovať ... ináč max. podporu nezískaš.
Ak by ti len vyplatil odstupné tak podpora sa ráta s platu pred MD,
ak odpracuješ 1 den a vyplatí ti odstupné tak podpora sa ráta z platu po RD tj. z toho jedného dna
@zalka dakujem.
Ahojte. Vie mi niekto poradit? Mam narok na podporu v nezamestnanosti ? Prac. pomer vznikol 02/2007 , 16.11.2014 som nastupila na matersku dovolenku po skonceni MD na rodicovsku dovolenku do 29.11.2017. 30.11.2017 som nastupila spat do prace ale veduca chce so mnou rozviazat prac. pomer z dovodu nadbytocnosti.
@gapa @evittam Ahojte baby, prosim o nazor, jasne, ze si to tu citam, ale vacsina je tu o tom, ze maju baby este zvysnu dovolenku. Ja nemam, t.j.pripad je nasledovny:od jan 2014 som na materskej, nasledne rodicovskej, z rodicovskej priamo potom od augusta 2015 znova materska, nasledne rodicovska - dovolenku som si nechala celu preplatit a teda uz ziadnu nemam - dieta ma 23.9 (nedela) tri roky a ja by som chcela byt na UP, pokym sa zabehne v skolke. Mam narok na podporu v nezamestnanosti a to aj na maximalnu? Pocas MD a RD som nepracovala nikde a pred MD som mala vysoky prijem-t.j.taky, z ktoreho by max podpora vysla. Tiez nechapem to prihlasenie a odhlasenie zo SP - co to je? Dakujem moc!
Ahojte, pytam sa este raz, lebo sa mi zmenila situacia. Zamestnana som bola od juna 2015, 27 jul 2017 som sla na MD, teraz 21.3. 2018 mi konci MD a zvazujem ukoncit PP a poberat podporu. Mam este par dni dovolenky, ktoru mi budu chciet preplatit. Vyjde mi max podpora ak skoncim PP ku dnu skoncenia MD? Alebo ako to mam prosim spravit aby to bolo pre mna co najlepsie? Dakujem?😌

@bizhub V maximalnej. Staci citat prispevky.