Mám nárok na podporu po rodičovskej?
V novembri som nastupovala na MD.Na upsvr. mi dve uradničky s troch povedali ,že mam narok na podporu po troch rokoch RD.Jedna mi povedala,že nemam narok lebo sa beru posledne tri roky a to som a ešte stale doma a do novembra 2014 budem.Tak mi kočky prosim vas porate či mam narok na podporu DAKUJEM
Poradte ako je to s max podporou. 11.4.2018 mi končí RD. V práci mám výpoveď k 13.4.2018, vyplatené 3mesačné odstupné a zostávajúcu dovolenku - z tej vyberiem 2 dni a ostane mi 35 dní. Koľko asi budem mať podpory v nezamestnanosti? zamestnanec som takmer 7 rokov.
@evittam dakujem za odpoved. Prosim ta, mam moznost teraz v maji robit na Dohodu - odmena by bola 600€. Je tu riziko, ze tu maximalnu podporu mat nebudem kvoli tomu, ze tam do vypoctu nejak vstupi ten prijem z dohody? Lebo to by som nerada, uvazujem, ci tu dohodu zobrat:-/. Ako by sa vtedy davka v nezamestnanosti vypocitala? Diiiky moc!!!
@supolienka Ak to bude dohoda na pravidelný príjem tak samozrejme,ze to ovplyvní vysku podpory.
@evittam. Znova si idem pre radu, prosim. Aby situacia nebola jednoducha🙂, vyzera,ze som tehotna a nestiham retazovy porod o 3 tyzdne a 2 dni. T.j.to je obdobie medzi ukoncenim rodicovskej dovolenky a nastupom na novu matersku dovolenku. Da sa nieco robit, aby som mala maximalne materske? Dakujem velmi!
@supolienka
@zalka 🤔😉
@majusqa77 nerozumiem komentaru.
@evittam Prosim, napisala som nieco divne? Alebo smiesne?
Baby prosím o radu. Od 1.10.2010 som zamestnaná na dobu neurčitú. RD mi končí 21.4. 2018. Ale od 12.2. mam dohodu(brigádu) na dobu určitú do 31.4. Mam nárok na maximálnu podporu? Respektíve z čoho mi budú rátať podporu? Ďakujem
Prosim vas pekne rd mi konci 13.6. Ak to spravne chapem mam vycerpat 1-2 dni dovolenky a ostatnu si nechat preplatit to znamena ze 15.6 mam dat vypoved dohodou. Mala som hrubu mzdu pred nastupom okolo 800 eur lenze cele tehotenstvo som bola pn teda na rizikovom. Aka vyska podpori by mi vysla? A druha otazka je ze mne na personalnom radili vycerpat si celu dovolenku. A potom skoncit pp. Je tam rozdiel vo vyske podpory? Co je pre mna financne lepsie? Dakujem
Moja situacia:poprosim o radu kto sa vyzna:
TPP na neurcito od 1/2017 plus dohoda pravidelny prijem z obidvoch cerpem matersku.Mam ukoncit dohodu aby som po ukoceni RD mala max.podporu?dakujem za kazdu dobru radu
@majusqa77 cize oni vyrataju vymeriavaci zaklad len z toho jedneho dna dovolenky? Chapem to spravne ze su tam nizsie odvody ako ked mi mi preplatili vsetku nevycerpanu dovcu napriklad 30 dni? A citala som ze je dobre prerobit jeden den alebo to je jedno ci je to jeden odrobeny den alebo dovolenka? Je to to iste?
Ahojte, mozte niekto poradit? Som na Rodicovskej dovolenke, pracovny pomer som mala od 1.1.-31.5.2015 na dobu urcitu, od 1.6.2015 na dobu neurcitu, cize stale trva. U toho isteho zamestnavatela.Narok na matersku som nemala, chybalo mi 30dni, takze som rovno sla na rodicovsku dovolenku. Takisto nemam ziadnu dovolenku.K 1.10. 2016 zrusili moje pracovne miesto z organizacnych dovodov, takze dostanem vypoved hned po nastupe do prace. Myslim ze mi vznikne aj narok na odstupne asi 2mesacne. Ak by som chcela aby sa mi davka v nezamestnanosti vypocitala z max. vymeriavacieho zakladu, pomohlo by ak by som sa hned zamestnala? Aku hrubu mzdu by som musela mat a kolko aspon by som musela pracovat? Dakujem vopred za odpovede....

@zalka, ahoj potrebovala by som opäť tvoju radu, od 1.4. prepisujem RD na manžela a ja by som chcela dať v práci výpoveď dohodou, aby som mohla ísť na podporu, v zamestnaní chcem čerpať dovolenku 2dni a ostatnú mi preplatia, len prosím ťa ako to dať, keď 1.4, je nedela a učtovníčka vravela, že môže až od 3.4 ? Ďakujem moc