Mám nárok na polovicu rodičovského domu?
Ahojte, som zvedava na vas nazor. Nerozpravala som sa o tom zatial s nikym. Ani s bratom.. Mamou...
Ja zijem s manzelom a detickami uz cca 8 rokov daleko od mojej rodiny.
Moji rodicia + brat ziju spolu v rodinnom lukrativnom dome.
Maju 60 rokov a brat 35. Ked som bola doma minuly rok s rodinou u nich mi bolo oznamene, ze tento dom bude patrit IBA mojmu bratovi. To ze nie som doma, ked potrebuju pomoc, samozrejme beriem. Tu to aj zhaslo. Neriesila som, ved nech je jeho, len ma ro prekvapilo.
Vcera som sa ale dozvedela, ani nie od mojich rodicov, ze moj brat plati dlh mojmu otcovi a ze aj bude dost dlho....... Kboli tomu si nevie zobrat ani hypoteku.......
Tym pravom ten dom patri plne jemu, ze?
@beata_k jej brat mohol kľudne bývať sám, keby chcel, keby na to mal. Tak ako každý mladý slobodný človek.
A to, že bývame sami ešte neznamená, že sa o rodičov či svokrovcov nepostaráme. Akurát to bude nezištne a nie len za nejaký dom alebo len za to, že som nebola schopná si obstarať vlastné bývanie
vidim ze sa to tu zvrhava....
za mna aj lukrativny dom moze byt potrebne renovovat - minimalne kupelne, kuchynu, vonkajsie omietky, kurenie, cokolvek.
Autorka, skus tipnut cenu domu...lebo pre niekoho je lukrativny aj dom 100km od Ba v dedine s 5tis obyvatelmi za 100tis € , pripadne som na Slavine za 500tis €. a potom prosim napíš ked budes vediet kolko bol dlh
Ak vzal brat uver a nevyjde mu hypo, tak ten uver nebude maly...mna ako sestru by zaujimal aj dovod dlhu.
@zuzinka888 Ja pisem o dedicstve. Co uz spravia s domom rodicia za zivota,to uz je ina vec a len ich vec
Ak je dom napisany na rodicov v case smrti, tak budes dediť aj ty. Brat si moze prihlasit potom pohladavku do dedičstva, co su mu rodicia dlzny. Teda nie len brat ale vsetci veritelia, komu boli rodicia dlžní. Z toho sa bude odvíjať hodnota dedičstva, ktora by pripadla tebe, resp. zdedis nie len majetok ale aj vsetky dlhy spolu s bratom, aby som sa spravne vyjadrila. Ak je uz prepísaný na brata, tak dom uz nebude predmetom dedičstva. No tvoj brat je chudak, lebo spláca dlhy rodicov, stara sa o nich, nevie si tym padom zobrat hypo, lebo mu financne nevychádza a k majetku sa dostane po smrti rodicov, co moze byt kludne aj za 20 rokov. Je to tazke ak sa niektore dieta takto obetuje.
autorka, asi chcela vedieť niečo v tom zmysle, či ju môžu vydediť, ak by sa už ináč nedalo. Vraj nemôžu. A ak by aj chceli, bude jej (alebo jej dietaťu) patriť nejaká čiastka. Mohla by to v budúcnosti napadnúť, ak sa bude schyľovať k dedeniu a budú ju chcieť vydediť. Ak sa mýlim, opravte ma.
Ak mu ho daruju,predaju je jeho. Ak sa tak za zivota nestane,dedite obaja. Ja by som vsak za tychto okolnosti nechala bratovi