Mám nárok na príspevok pri diagnóze dieťaťa?
Dobrý deň Dámy, chcem sa Vás opýtať či má niekto skúsenosť alebo mi vie nejako pomôcť a poradiť ak má syn (6 rokov) stanovenú diagnózu od psychologičky že má detskú emocionálnu poruchu. Syn návštevu štátnu škôlku nechodí do špeciálnej triedy!. Mám ešte dcéru ktorá v apríli dovŕši 3 roky čiže mi skončí rodičovský príspevok, a tu nastáva problém keďže syn chodí do škôlky len do 11:³⁰ pretože v škôlke nejedava a ja nemám možnosť ísť niekde do prace na 3 hodiny. Je nejaký príspevok ktorý by mi mohol byť poskytnutý? Ďakujem za každú radu
Súhlasím. Jedine ak na podporu, ak si bola predtým zamestnana
nemáš nárok na nič... a ohľadne tej poruchy - ako bude chodiť do školy? nemôžeš byť s ním doma do 18
Pri takejto dg nemáš narok na nič...od 6 rokov moze rodic požiadať o opatrovatelsky príspevok na ťažko zdravotne postihnuté dieťa, čo ale nie je prípad tvojho syna
Ale skús dať žiadosť o predĺžený rodičovský príspevok, môžu schváliť. Ja mám aj pracu ma 3 hodiny denne, môže sa aj to postastit.
@daskasss dieta ma 6r, tak aky predlzeny RP?
no zacat mladeho pana ucit, ze jest treba aj mimo domov, viem, ze je to asi tazke, ale bez toho sa nepohnete.
na nic nemas narok, to nie je zavazna diagnoza
Psychologicka nie je lekar a nestanovuje diagnozy.
Nemáš nárok na ziadny prispevok
ja som ešte za socíku bola podobná, tiež som v MŠ nič nejedla... akurát vtedy ma nikto za psychológom nezobral, v škole som už taký problém nemala
nárok nebudeš mat , emocionalna porucha nie, nie v tomo štáte kde idu brat aj tažším stavom deti
a nejedáva ich stravu alebo doma ti na obed je ? ešte môžeš doniest papier od mudr aby si mu nosila jest do škôlky a len mu to ohreju
@veronikaszabova mozno teraz bude skusat na dceru, aby neostala bez penazi. mozno to dakto tak pochopil neviem
@tinyta ako si dopadla
@tinyta mne tiez dcera v skolke nejedava.. vobec.. je tam normalne na cely den. Rano jej preto davam ranajky a potom poobede vsetko dobehne. Nie je to zdrave, ale nepohnu s nou. Ani ja. Nepadlo ani slovo, ze by ku kvoli tomu mali vylucit. Normalna statna skolka.

prepac ale deti maju ovela vaznejsie diagnozy a nemaju od statu nic.