Mám šancu uspieť s podaním sťažnosti?
Dobrý deň,chcela by som sa spýtať,či niekto nemá skúsenosť s podaním sťažnosti za zanedbanie zdrav.starostlivosti na úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou.na štedrý deň som volala mamine RZP kvôli masívnemu krvácaniu z konečníka.RZP ju odviezli do nemocnice v leviciach.mamina bola v pohode,komunikovala,všetko vyzeralo byť ok.v pondelok som hovorila s primárom chirurgie o jej zdrv.stave.povedal,že je stabilizovana ale zdroj aprici u krvácania zatiaľ nepoznajú.v stredu mi lekár povedal to isté.a vo štvrtok mi zavolali,že ju vevu domov.z nemocnice ju prepustili okolo 13:45,domov ju doviezli 15:50,ale v kritickom stave.nevnimala,nehýbala sa,nekomunikovala,chrcala,celá bola opuchnutá.hned som volala znova RZP,bohužiaľ,mamina 17:21skonala.nedokazali ju už zachrániť.lekar v Leviciach mi povedal,že keď odchádzala,bola aktívna a komunikatívna.v správe o úmrtí má,že zomrela na zlyhanie srdca ,ale prvotná príčina bola krvácanie z hrubého čreva.v prepustacej správe je,že príčina krvácania neznáma.ma význam to ďalej riešiť alebo lekári sú zákonom chránení a nedokážem,že zavinili jej smrť.dakujem za každý názor.
@seboasa1 ešte dobrý vek mohla žiť. Vieš napíšem TI na úprimné podať môžeš ale na udzs sú tiež len lekári to znamená lekár kontroluje lekára. Tak ako môžeš očakávať výsledok. Za to že to podáš nič nedáš ale neočakávala by som od toho nič. Vlastná skúsenosť.
Ďakujem všetkým veľmi pekne za komentáre.
Úprimnú sústrasť..
Určite podaj podnet..
Aký mala krvný obraz?
Ak masívne krvacala, urcite ju nemali pustiť domov... možno práve to bola príčina smrti (výrazná strata hemoglobínu, krvne doštičky, plazma, atd.. mimochodom crp nekontrolovali?)
@ada309 keď ju pustili domov,už mala krvácať len trochu.priznam sa,že som to nekontroloval,nakoľko som nemala čas.vsetko sa to zbehlo rýchlo.v lek.sprave ma uvedené že pri prijatí akútna posthemoragicka anemia ľahkého stupňa a pri prepúšťaní akútna posthemoragicka anemia stredne ťažká .CRP tam má tri hodnoty,takže jej asi merali tri dni.29,1-28.5 a 30,4.zaver gastrointestinalne krvácanie bližšie neurčené.

@seboasa1 ahoj. Je mi to ľúto.. Úprimnú sústrasť. Môjmu dodovy bolo zle odviezli ho do nemocnice zistili ze mal tep 30 nemohol dýchať a oni mu len vysadili tabletky co mal ktoré mali za vedľajší účinok ze spomalenie srdca a pustili ho z nemocnice o 2 noci sa toto stalo zasa zobrali ho do nemocnice a tam skonal.. Myslím ze toto tiež nebolo najlepšie riešenie ze len vysadiť tabletky a pustiť domov.. Ach jaj..