Máte nárok na dedičstvo po babke?
Napíšem v skratke o čo sa jedná
Moji rodičia sa rozviedli keď som bola ešte bábätko. Otec nemal o mňa žiadny záujem. Napriek tomu bola som mu na pohrebe.
Po pohrebe mi dosol list že nič po ňom nededim lebo nemal žiadny majetok. Býval u svojej mamy teda mojej babky.
Pred dvoma mesiacmi zomrela aj babka, tiež som bola na pohrebe.
K otázke o dedičskom konaní moja mama stále sa ma vypituje či mi došlo predvolanie že by som niečo dedila po babke. Keďže babka mala dom kde bývala a to sa má dedit medzi jej deťmi. Keďže môj otec už zomrel tak ja by som mala dediť jeho časť. Otec má len mňa jedine dieťa.
Neviem ja sa v tomto nevyznám. Mám nárok niečo zdediť?
@ellinorka Autorka uz ma problem vyrieseny
@ellinorka Nepomoze. Tolko dezinformacii az to kypi. Uz len s tym centrom pravnej pomoci to nie je pravda, ze prvu konzultaciu poskytuju za 6-8 Eur uplne kazdemu. To vobec nie je pravda. Aj ten postup…zavolajte si na notarsky urad, predstavte sa kto ste 😂 milujem tieto rady.
@ellinorka toľko bludov v jednom príspevku sa len tak nevidí. Vždy čítaj aj diskusiu, väčšina totiž v prvom príspevku nenapíše všetky informácie. Inak by si vedela, že babka v čase smrti už nič nevlastnila a teda nie je čo dediť. Takže dotyčná nemá nárok na nič. A keďže sa celý život s otcom ani s babkou nestretávala, tak je to aj morálne v poriadku. A tie bludy o centre právnej pomoci, to už sa vyjadrila právnička natalienka. Radiť je fajn, ale nie ak svojou radou zavádzaš.