icon

Máte nárok na dedičstvo po babke?

11. nov 2023

Napíšem v skratke o čo sa jedná
Moji rodičia sa rozviedli keď som bola ešte bábätko. Otec nemal o mňa žiadny záujem. Napriek tomu bola som mu na pohrebe.
Po pohrebe mi dosol list že nič po ňom nededim lebo nemal žiadny majetok. Býval u svojej mamy teda mojej babky.
Pred dvoma mesiacmi zomrela aj babka, tiež som bola na pohrebe.
K otázke o dedičskom konaní moja mama stále sa ma vypituje či mi došlo predvolanie že by som niečo dedila po babke. Keďže babka mala dom kde bývala a to sa má dedit medzi jej deťmi. Keďže môj otec už zomrel tak ja by som mala dediť jeho časť. Otec má len mňa jedine dieťa.
Neviem ja sa v tomto nevyznám. Mám nárok niečo zdediť?

Strana
z2
ellinorka
Autor odpoveď zmazal
natalienka12
13. nov 2023

@ellinorka Autorka uz ma problem vyrieseny

melanta
13. nov 2023

@ellinorka stačilo prečítať diskusiu, autorka už má doriešené, že nezdedí nič.

cacianka
13. nov 2023

@ellinorka stačí čítať diskusiu...
Otec nebol spoluvlastník, iba mal právo dožitia v dome, ktorý babka - vlastník domu, darovala ostatným deťom (teda okrem otca autorky)

ellinorka
Autor odpoveď zmazal
cacianka
18. nov 2023

@ellinorka snažíme sa poradiť a to je naj

natalienka12
21. nov 2023

@ellinorka Nepomoze. Tolko dezinformacii az to kypi. Uz len s tym centrom pravnej pomoci to nie je pravda, ze prvu konzultaciu poskytuju za 6-8 Eur uplne kazdemu. To vobec nie je pravda. Aj ten postup…zavolajte si na notarsky urad, predstavte sa kto ste 😂 milujem tieto rady.

melanta
21. nov 2023

@ellinorka toľko bludov v jednom príspevku sa len tak nevidí. Vždy čítaj aj diskusiu, väčšina totiž v prvom príspevku nenapíše všetky informácie. Inak by si vedela, že babka v čase smrti už nič nevlastnila a teda nie je čo dediť. Takže dotyčná nemá nárok na nič. A keďže sa celý život s otcom ani s babkou nestretávala, tak je to aj morálne v poriadku. A tie bludy o centre právnej pomoci, to už sa vyjadrila právnička natalienka. Radiť je fajn, ale nie ak svojou radou zavádzaš.

ellinorka
Autor odpoveď zmazal
ellinorka
Autor odpoveď zmazal
ellinorka
Autor odpoveď zmazal
ellinorka
Autor odpoveď zmazal
Strana
z2