Máte zapísaný v sobášnom liste titul?
Dali ste si zapísať do sobášneho listu titul? Matrikárka sa pýtala na najvyššie ukončené vzdelanie, bude tam automaticky?
Nebude automaticky, ak mas v OP bude ak nie a chces musis doniesť diplom ukazat resp kopiu
@paulinkaa2 Nemám ho na OP. Len sa pýtala na ukončené vzdelanie. Tak by som chcela vedieť že či tam bude alebo nie.
normálne som sa bola pozrieť...áno mám - asi to odpísala z OP kde ho mám uvedený - nakoľko ja som jej o titule nehovorila. Ale neviem k čomu je to dobré. Ak ho nemáš na OP musíš jej doniesť doklad o nadobudnutí titulu inak ti ho tam nezapíšu.
Nie. Ja som mala v OP tak napisali. Muž nemal a chcel tak posielal mailom kópiu a na základe toho mu zapisali
Povedala si aj titul Ing, Mgr, MUDr. a pod.
Lebo podľa ukončenéj VŠ titul nezistí
V konečnom dôsledku je to úplne jedno či je alebo nie je na sobášnom liste
Ja mám, pretože ho mám uvedený aj v OP, muž nemá, a to tých titulov na celkom dosť, len ich nemá zapísané v op.. pokiaľ ho nemáš v op, nebude ani v sobášom liste
Ukončené vzdelanie nič nehovorí o titule. Pretože je x titulov....
Na ukončené vzdelanie sa ta pýtala len pre štatistické účely. (Sleduje sa koľko sa sobáši stredoškolsky vzdelaných, vysokoškolsky vzdelaných...A podobne)
@ckatka Tak to som nevedela, ale povedala som jej aj titul. Ale nepovedala nič o tom, že musím doniesť ukázať diplom.
Na sobášny list idú údaje z občianskeho. Ak ho v občianskom nemáš...tak ti ho nezapisu. Jedine ak by matrikarka pýtala diplom. Ved normálne tej matrikarke zavolaj a opýtaj sa jej. A budeš to mat rýchlejšie a aj spolahlivejsiu odpoveď.
Matrikárka nezapíše titul len tak, keď si ho povedala, ak ho nemáš v OP, tak diplom
@ckatka Aha, no ja som si myslela, že sa má pýta na vzdelanie práve kvôli tomu. Na občianskom nemám titul, ja som občianku kvôli titulu nechcela meniť.
Nemôže ti úrad uviesť niekde titul bez dokladu o titule. Na základe čoho by ti ho tam dali?
@kkovacovak Keď som riešila poistku na auto, tak sa ma pýtali na titul a dali mi ho tam. A neukazovala som diplom.
Manzel ma, ja nemam. Isli podla obcianskeho a ten sa mi po skole kvoli titulu menit nechcelo.
Poistka a úradný dokument? Aha...úplne to isté 🤦♀️ Ten titul si si zaplatila že? Ako ti môže úradníčka niekde zapísať niečo len na základe tvojho slova? Nemôže
Máš vysokoškolský titul, no tvoja otázka je teda dosť mimo. Ak nemáš titul v OP, na základe čoho by ti mala veriť a zapísať ti ho? Len pre tvoje pekné oči? Nerozumiem. 🤔🤷
Určite áno, ona nemôže vedieť či ten titul naozaj máš, pokiaľ nie je uvedený v op alebo pokiaľ si nedoniesla diplom k nahliadnutiu
Titul ide podľa op, ale tuším je na sobasnom liste aj kolónka vzdelania, tak ako sa kedysi uvádzalo aj v rodných listoch, zamestnanie rodičov, to už neviem či sa teraz uvádza 😃

Tak to je naozaj dôležité mať titul na sobášom liste 😃