icon

Matka a dcéra - odmietnutie testovania

24. okt 2020

Ahojte prosim neukamenujte ma. Poprosim o radu. Som sama matka s dcerou. Nad 10r. Nemame nikoho. Kazdy je vzdialeny. Obe nas nechcem dat testovat. Nie toto testovanie ale na buduci tyzden. Moja otazka je. Ked nebudeme mat tie testy tak do obchodu prip. lekarne sa nedostanem vsak? Vdaka .

atika11
24. okt 2020

@mimkao ďakujem, manželovi to tiež tak povedali,ale nebudeme mať ten výsledok z testu celoplošného.
Nevadí to? Ako sa preukážem?

jeanne14
24. okt 2020

Pozrite ako to ma Orava a Bardejov teraz.
Preboha ženy, to si fakt myslite že keď sa nedáte otestovať že budete musieť sedieť doma zavreté ? A kto vam urobí nákup atď ? Veď vás nemôžu doma zavrieť len na základe podozrenia. To že nemám urobený test neznamená že som chorá ! To je akoby vás obvinil niekto z vraždy bez dôkazov.
Testovanie je DOBROVOĽNÉ, aj o tom by sa síce dalo debatovať ale ok, do obchodu, k lekárovi, môžte aj bez testu. Majú to teraz takto Orava a Bardejov, budeme to tak mat aj my budúci týždeň.
Nikto vam nemôže nariadiť domáce väzenie, iba súd na základe niečoho a nie že sa odmietnete dať testovať na dobrovoľnom testovaní ...

daisylucky
24. okt 2020

No tak si nákup tento týždeň, aj ja to tak urobím. Ale do najbližšieho obchodu, lekárne ak lekárovi budeš môcť. Nemôžeš však do prace a ani dieťa do školy.

daisylucky
24. okt 2020

Teda nie do hocijaké ho obchodu, len do potravín.

jeanne14
24. okt 2020

@daisylucky aj drogeria.

mimkao
24. okt 2020
mrkvicka060
24. okt 2020

Aha. Takze ja sa dam buduci vikend otestovat a budem mat negativny vysledok. V piatok, 6.11., budem chciet ist od obchodov (do ktorych som chodila cely tyzden do toho piatku), kde sa preukazem negativnym testom 8 dni starym 😂 A to je nejak relevantny ten negativny vysledok spred osmich dni? 😂 a okrem ineho, ked teda budu vonku iba negativni ludia, nemusime nosit ruska a mozu sa veselo otvorit restauracie a kaviarne...

ibrunova
24. okt 2020

Ani do práce.

atika11
24. okt 2020

@mimkao ďakujem.

daisylucky
24. okt 2020

@jeanne14 ale toto je tento týždeň alebo pre tých, čo budú mať budúci týždeň negatívny test, bez toho testu sa budúci tyzden do zamestnania a do prevádzať do školy nesmie

daisylucky
24. okt 2020

Toto je z foto z denníka n, hore ti co sa budúci víkend nepôjdu testovať, dole ti, co budu mat negatívny test.

jessicai
24. okt 2020

@sasa1310 tí ktorí sa nedajú testovať musia byť v karanténe. Premiér povedal, že kto môže pôjde v práci na HO a kto nemôže mať HO bude potrebovať neplatené voľno alebo dovolenku. Ak neplatené voľno tak treba zaplatiť zdravotnej poisťovni poplatok.

lucyk1992
24. okt 2020

@jessicai ak by museli byť v karanténe, vznikol by im nárok aj na pandemickú PN 🤷‍♀️ takže nemusia..

scorpionflower1
Autor odpoveď zmazal
0507
24. okt 2020

Baby, podla mna plati, ze kto odmietne ist na testy, tak by mal ist do karanteny...cize sediet doma na zadku 10 dni...narok na pandemicku PN nema, lebo odmietol ist na test a stal ho nebude platit...takto to chapem ja

tajy
24. okt 2020

Len vtip je v tom, ze sediet na zadku odporuca aj tym s negat.testom, kedze su pravdepodobne pozit.:

POZOR!!! Keďže antigénové testy zachytávajú len tých ľudí s Covid-19, ktorí sú infekční … cca 4 450 ľudí dnes z testovania odchádzalo s pocitom, že sú zdraví, ale nie je tomu tak. Sú pozitívni na Covid-19, ale nie sú infekční.
To môže znamenať – buď ste už infekční boli a už pre svoje okolie riziko nepredstavujete, alebo vás infekčná fáza ešte len čaká v najbližších dňoch.

dzina007
24. okt 2020

Zatial to vyzera ze bude pre nas platit to co pre oravu tento tyzden. Ale vlada sa zhodla ze budu prijmat opatrenia na kazdy tyzden zvlast. Takze ako mozu rozsirit vynimky ako Sulik naznacoval zeby chcel tak mozu v pripade potreby aj priskrtit vynimky a zuzit. Ak je clovek pozitivny nemoze na nakup. Ale zatial netestovany aj na orave moze.
Skor ci je aj dcera stotoznena s tym ze nepojde ona von az do 13.11. ak nebude otestovana.

jeanne14
24. okt 2020

@daisylucky a plienky či umele mlieko dieťaťu kúpiš kde ? Tu je to v skratke, drogerie sú taktiež medzi tým sú to hygienické potreby - starostlivosť o blízku osobu. Prečítaj si ako to ma Orava a Bardejov tento týždeň - to bude platiť pre nás budúci týždeň.

amienne
24. okt 2020

@tajy len poopravim, s neg. antigenovym testom nie su pozitivni na Covid 19, len nemaju 100% istotu, ze su negativny. To je dost rozdiel. Takze preto sa ma robit aj druhe potvrdzujuce testovanie a medzitym ostat doma nech sa aj pripadne nenakazim alebo nesirim nevedomky virus dalej. Po druhom testovani stale nebude 100% istota ale dva negativne vysledky maju vyssiu pravdepodobnost, ze je clovek negativny

0507
24. okt 2020

presne tak, negativny test znamena 2 moznosti: clovek je negativny alebo moze byt pozitivny neinfekcny, preto sa kona druhe kolo testovania, na ktorom by uz mal byt infekcny a tak test vyjde pozitivne, pozitivni ludia pojdu do karanteny a nebudu tak v obehu

daisylucky
24. okt 2020

@0507 negatívny test znamená, že môže byť aj pozitívny aj infekčný, tu je to aj od odborníka na testy https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=102...

tajy
24. okt 2020

@amienne nemusis poopravovat, ja som to nepisala ale niekto iny:
https://www.hlavnespravy.sk/premier-varuje-4450...

Len sa treba zamysliet naco to cele je dobre, kedze ci pojdes na test a ci nie, aj tak 100% vysledok nemas, akurat ak pojdes mas o tom potvrdenie (ktore ale nemusi zodpovedat skutocnemu zdravot.stavu). Cize pozitivny ale s falosne negat.potvrdenim budu v obehu stale.
A tiez nejedna sa o odmietnutie testovania, kedze prikazom to dane nieje, ide len o neucast na testovani.

daisylucky
24. okt 2020

@tajy netreba ísť na test (ak človek nemusí do roboty a pod.), lebo sa tam akurát môže nakaziť, najma ak to bude v uzavretom priestore.

0507
24. okt 2020

@daisylucky aby si sa mohla nakazit, mala by si byt aspon 15 min bez ruska...tu si tak par minut

sasa1310
24. okt 2020

@jessicai trošku to máš pomýlené. Tí, ktorí sa nepôjdu testovať samozrejme do práce nemôžu ísť. Ale pýta sa tu na obchod, tam sa ísť môže.

sasa1310
24. okt 2020

@0507 sedieť doma síce môže a mal by, ale do obchodu ísť môže. Aj venčiť psa, aj k lekárovi.

amienne
24. okt 2020

@tajy no ma to vela much, co ti poviem. Ja napriklad ak by vysiiel niekto pozitivny, tak by som ho poslala automaticky na PCR nech to potvrdia aby zbytocne ten clovek a jeho rodina neboli v panike. Cele je to...no. Lenze testovat PCR testami 5 000 000 je utopia. To mozu robit vo Wuchane. Nemame kapacity labakov ani ludi. A hlavne ak mame otvorene hranice a nebude sa testovat kazdy jeden a to PCR testom vzdy ked bude chciet prist do republiky tak je to vsetko zas len na chvilku a mame to vo velkom. A samozrejme ak ludia budu nadalej kaslat na opatrenia tak je kazda snaha marna. Ked pocuvam a vidim, ze ved ja som opatrny a potom sa vykecava so znamym, susedom, rodinou bez ruska na pol metra, tak aka opatrnost? Jaaj sak to je moj kamos, teta, sesterka atd..... tych poznam, ti virus urcite nemaju 🙈

daisylucky
24. okt 2020

@0507 v priestore, kde ostatní predtým naschval kaslal a smrkali, ty si to vyskúšaj, keď chceš. Ja si myslím, čím menej ludi tam pôjde, tým sa zníži riziko možnej nákazy.

tajy
24. okt 2020

@amienne ved prave o to ide, ja na testy nejdem ani nikto z nasho okolia. Jednak stupit do jamy levovej - riziko nakazy je tam vysoke, vysledky testov neiste, neprijemny vyter z nosa ked to inde robia aj z ust, nijako to nevylucuje z obehu skutocne pozitivnych. Jednak preto, ze ludia s falosne negat.vysledkom testu budu bez obmedzeni nadalej fungovat ako doteraz, osoby nad 65 r. sa netestuju - cize v obehu, deti do 10 r.tiez nie (ale do skoly a skolok zatial chodia - pricom testovany ziaci druheho stupna maju online vyuku), neviem ci si testujuci (mimochodom oni v skafandroch - obcania len tak ako pridu tak odidu) menia po kazdom testovanom aj rukavice, tie vysmrkane vreckovky, aj kontaminovane rukavice sa zhromazduju po cely den kde? Potom sa caka v miestnosti na vysledok testu spolu s dalsimi pokasliavajucimi a smrkajucimi ktovie kolkymi pozitivnymi, vchadza aj vychadza sa tymi istymi dverami, nedodrzuju sa odstupy, o obmedzeniach o zhromazdovani sa max 6 osob tu ani reci ... dalo by sa vela napisat