Matka a dcéra - odmietnutie testovania
Ahojte prosim neukamenujte ma. Poprosim o radu. Som sama matka s dcerou. Nad 10r. Nemame nikoho. Kazdy je vzdialeny. Obe nas nechcem dat testovat. Nie toto testovanie ale na buduci tyzden. Moja otazka je. Ked nebudeme mat tie testy tak do obchodu prip. lekarne sa nedostanem vsak? Vdaka .
@mrkvicka060 podla mna ked sa uz zamestnavatelia budu bat nejakych pokut alebo co, tak sami zacnu vyzadovat od zamestnancov aby mali testy
Testovanie je dobrovoľné nemôže byť vynucovane ide o test bez certifikátu, nie to schválené normami EÚ a nie sme vedomý známych vedľajších účinkoch testu pričom je spoľahlivosť je nízka. Test ani ruška nie sú povinné sú to nulitne právne akty a klamú vám politici aj médiá policajt vám môže dať pokutu no po odvolaní bude zrušená.
@annie6 nemôžu je to akoby požadoval zamestnávateľ darovanie orgánov
@zuzanagarelova ja umrem. Konecne je tu niekto normalny.
@zuzanagarelova a ako to vyargumentujem ked to bude chciet aj tak?to skor prepusti zamestnanca a ma pokoj...nie kazdy ma tolko dovolenky alebo penazi na odvody...hm
@majusikk neblbnite zamestnávateľ nemá o od vás požadovať zdravotnú informáciu nemá na to právny nárok
@zuzanagarelova nemozu sice vynucovat testovanie.
Ale pocas nudzoveho stavu majunpravo obmedzit slobodu pohybu zakazom vychadzania.
A vlatne ten porusi.
Ci sa mylim?
@daisylucky urcite pojdem a rovnako aj vsetci z mojho okolia
@noemikatka uz to bolo riesene. Je to hoax. Uz aj chytili toho co to vypustil.
Inak 20e dostava iba zdravotnik co berie vytery. Nie administrativny pracovnik ktory vypisuje papiere. 😉
@dzina007 🙉
@zuzanagarelova ano, zamestnavatel vas nemoze donutit k testovaniu
priklad z parlamentu , zdroj info : https://www.aktuality.sk/clanok/833233/koronavi...
Dievčatá, ktoré viete....ak sú obaja rodičia pozit. musia sa aj deti testovať, keď boli s nimi 10 dní v karanténe? Môžu ísť po 10 dňoch normálne do školy, škôlky? Ďakujem moc.
Ak sa niekto neda buduci tyzden testovat, MOZE robit veci, ktore su v prvej polovicke obrazka nizsie, t.j. ist do najblizsieho obchodu a lekarne, vyvencit psa, postarat sa o choru osobu a hospodarske zvierata.
NEMOZE ist do prace, ist s dietatom do skoly/skolky, na postu, do banky, autoservisu, cerpaciu stanicu, ani do prirody vo svojom okrese
@atika11 To myslim, ze urobia este usmeenenia. Nk netusi, ako pristupovat k individ.pripadom...to mi aj moja dr.potvrdila.
Teoreticky to plati... no napr. nas zamestnavatel pozaduje pred nastupom do-po karantene- prace test...ktory aj urobi- z krvi. Samozrejme vyjde pozit., no lekari vravia-ze nie si infekcna pi 10 dnoch. A teraz co? do prace ta nepustia...na PN narok uz nie je...akoze toto moze trvat aj 3 tyzdne...ako ma a z coho fungovat clovek? Prosto...interne predpisy...nepaci sa ti...dvere...
Taka otazka. Ak som pn, ako mam ist na testy? Pocas vychadzky? A ak to nestihnem? Pozerala som ze treba chodit podla priezviska. Lenze to mi vychadza vecer a vychadzku mam do 17.00. Cize ist pocas vychadzky?
A dalsia vec. Deti mam na 2.stupni. Nechcem ich davat testovat, kedze aj tak budu doma zavrete. No mam ist s nimi k lekarovi. Vezme ma lekar ak oni nebudu mat test??
A po dalsie co ma zaujima. Ak sa dam otestovat ja, priatel a deti nie. Moze priatel chodit do prace kedze nebudeme vsetci otestovani? 🤔
cca 3,6% - to je pandemia? 😉
@mrkvicka060 konecne normalny a logicky zdovodneny komentar 👏👏👏👌👌👌
Zbytocne vyhodene peniaze na nevhodne testy (zamerne nepisem ze nekvalitne, lebo sa odporucaju na nieco ine, ako sme ich pouzili my).
Taktiez, vyznam maju v podmienkach, kde je taky kmen virusu, t.j., aky je v azii, nie v nasich podmienkach. Ani u nas sa neockuje na ebolu a malariu, ale ked ides do afriky, ockuje sa proti tomu. No preco asi? (Kazdy, aspon priemerne inteligentny clovek si na toto hravo zodpovie aj sam).
O podmienkach testovania (kde sa vykonava a kto ho vykonava) tu radsej pomlcim.
Cele testovanie by malo vyznam, keby tam sli ludia, ktori uz maju nejake symptomy, aby mali potvrdene, ci maju kovid alebo chripku.
Vyznam by malo testovanie PCR testami no tie su drahe a nedaju sa nakupit dakde za 2$ 👌
A tak nas rad zase p. premier nema, zeby kazdemu "venoval" takyto test.
Keby pracujucich ludi nevydierali, ze ked nepojdu na test, nemozu ist do prace, 2/3 ludi by sa na to vykaslalo. Navyse uz tu x krat bolo spomenute, ze ten test aj tak nic neriesi! Nie je 100%tna istota, ze si negativna... navyse vyhlasenie p.ministra aj tak o preventivnom ostani doma tomu iba dava ten spravny punc. 👌
Naviac by ma zaujimalo, ako by sud vyriesil takyto spor (dana vypoved za to, ze si odmietol dobrovolne testovanie). Neexistuje na to ziadny pravny pradpis, navyse zamestnavatela nema co zaujimat tvoj zdravotny stav a ty nie si povinna mu nic preukazovat ani sa hlasit. Je to cele iba o tom, ze stat nenusi tak platit PN a infekcni ludia aj tak chodia tyzden dalej do prace. 👌
Nevadi ze chodia pracovat do CR? kazdy den? Preco uz davno nezatvorili hranice s CR?
Je to len o 5 min. slavy nasho p.premiera vo svete 👌 musi sa urcite citit stastny a spokojny.
A nebudte naivne, NIKTO z epidemiologov vam pravdu do eteru nepovie, lebo by okamzite skoncil. Hoci o tom si myslia a vedia svoje... neskazia si predsa karieru kvoli vymyslom cloveka, ktory sa potrebuje hrat na boha a dokazovat si a hladkat svohe ego.
A obrana typu ze vsetko lepsie ako nic je v tomto pripade absolutne uboha, lebo peniaze za tuto "akciu" su doslova vyhodene z okna... mohli byt pouzite ovela ucelnejsie.

Nie je to zbytočné. Tento týždeň mami zákaz vychádzania, aby sa čo najmenej ľudí nakazilo. Ten týždeň slúži aj na to, aby sa u už nakazei prejavila infekčnosť a test ich zachytil. Potom je potrebné další týždeň vydržať v čo najväčšej karanténe, aby sa čo najmenej ľudí nakazilo a ukázali sa zvyšný infekční. Ten zvyšok už budú schopní dohľadávať, takže budú mať PCR testy znovu zmysel.