Matka a dcéra - odmietnutie testovania
Ahojte prosim neukamenujte ma. Poprosim o radu. Som sama matka s dcerou. Nad 10r. Nemame nikoho. Kazdy je vzdialeny. Obe nas nechcem dat testovat. Nie toto testovanie ale na buduci tyzden. Moja otazka je. Ked nebudeme mat tie testy tak do obchodu prip. lekarne sa nedostanem vsak? Vdaka .
@tajy ano, 3,6% - hrozostrasne ohnisko nakazy... teda da sa predpokladat, ze ostatne regiony budu na tom este lepsie. Som teda zvedava, ako bude Matelko odovodnovat tolko vyhodenych penazi, tolko zkrachovanych novych podnikatelov a tolko prehnanych opatreni a obmedzovani celeho naroda, kvoli "pandemii" 3,6% nakazenych a z toho 70+% bezpriznakovych alebo s lahkym soplom a bez cuchu.
@tajy keby na to testovanie nikto neprisiel, tak je vybaveny. A co? Zakazu vsetkym pracovat? Chodit do obchodov? Ano, vyslovene sa spolieha na mentalitu slovakov - stale rovnaki - len byt ticho a suchat nohami a cakat, kto nam co prikaze...
@terina25 natom som tak isto vychádzky mám do 18h 🙉 priezvisko na T
Do obchodu môžeš aj do lekárne nemusíš mať test je to dovolené
Do obchodu, lekarne, k lekarovi, na 100 metrov od bydliska so psom, odviezt dieta do skoly, (ale nie dovnutra), na pohreb, na krst sa moze ist aj bez testu.
@janula47 ano teraz citam. na clanke ministerstva to nenapisali pisali len o pohrebe.
ale pri doprevadzani dietat pise ze len s negat testom.
13. cestu maloletého dieťaťa do a zo zariadenia starostlivosti o deti do troch
rokov veku, materskej školy a základnej školy pre žiakov prvého až štvrtého
ročníka za účelom plnenia povinnej školskej dochádzky a cestu späť,
14. doprevádzanie maloletého dieťaťa do a zo zariadenia starostlivosti o deti
do troch rokov veku, materskej školy a základnej školy pre žiakov prvého až
štvrtého ročníka za účelom plnenia povinnej školskej dochádzky a cestu
späť, ak ju vykonáva osoba, ktorá sa preukáže negatívnym výsledkom
RT-PCR testu alebo antigénového testu certifikovanému na území
Európskej únie na ochorenie COVID-19 vykonaným najviac 24 hodín pred
platnosťou zákazu podľa tohto uznesenia alebo vykonaným počas trvania
zákazu podľa tohto uznesenia
rodic je ten co doprevadza dieta. a na to potrebuje test,
@zuzanagarelova samozrejme že môže požadovať negatívny test. Tak ako môže požadovať, aby si v práci nepoužívala alkohol. A tie, čo majú zdravotný preukaz sú povinné byť neinfekčné.
prosím Vás, ak mám dieťa v 5 roč. má 10 a 7mesiacov, musí ísť na test alebo nie, ked deti do 10 rokov nemusia, berie sa to ešte ako 10ročný? už som z toho debil, tak či tak, musím ísť z donútenia...dakujem
@niza Vo vyhlasenia vlady sa nikde nepise ze by sa nemala poskytovat zdravotna starostlivost. Tak neviem preco by mali pytat test. Je zakaz vychadzanie, ale k lekarovi je povolene ist aj bez testu. Treba sa ohradit a pripadne sa opytat preco ked to vo vyhlaseni vlady nieje, by malu ziadat test. Oni sa spoliehaju na neznalost. Nech daju na papieri, ze vam neposkytnu zdravotnu starostlivot. Na zaklade coho...nech sa vyjadria pisomne.
maminky, správa zo včera 27-10-2020: Svetová zdrav. organizácia/ WHO ZNÍŽILA NEBEZPEČNOSŤ Covid19 NA ÚROVEŇ VIRÓZY
zdroj: https://www.eurorespekt.sk/who-znizila-nebezpec...
a správa zo dňa 27-10-2020 vyjadrenie SLOVENSKEJ LEKÁRSKEJ KOMORY k CELOPLOŠNÉMU TESTOVANIU
„Na základe dostupných informácií, ako aj materiálov zo zasadnutia Vlády SR zo dňa 19.10.2020 konštatujeme, že INFORMÁCIE, NIE SÚ DOSTATOČNÉ, PRESVEDČIVÉ A NEOBSAHUJÚ ODBORNÉ ARGUMENTY na zaujatie definitívneho stanoviska SLK k plošnému testovaniu na Slovensku.“
zdroj: https://lekom.sk/novinky/slovenska-lekarska-kom...

@zuzanagarelova tu im to nevysvetlis 🙈🙉👎