icon

Matka a dcéra - odmietnutie testovania

24. okt 2020

Ahojte prosim neukamenujte ma. Poprosim o radu. Som sama matka s dcerou. Nad 10r. Nemame nikoho. Kazdy je vzdialeny. Obe nas nechcem dat testovat. Nie toto testovanie ale na buduci tyzden. Moja otazka je. Ked nebudeme mat tie testy tak do obchodu prip. lekarne sa nedostanem vsak? Vdaka .

Strana
z6
lienka.7
25. okt 2020

@zuzanagarelova tu im to nevysvetlis 🙈🙉👎

mrkvicka060
25. okt 2020

@tajy ano, 3,6% - hrozostrasne ohnisko nakazy... teda da sa predpokladat, ze ostatne regiony budu na tom este lepsie. Som teda zvedava, ako bude Matelko odovodnovat tolko vyhodenych penazi, tolko zkrachovanych novych podnikatelov a tolko prehnanych opatreni a obmedzovani celeho naroda, kvoli "pandemii" 3,6% nakazenych a z toho 70+% bezpriznakovych alebo s lahkym soplom a bez cuchu.

tajy
Autor odpoveď zmazal
mrkvicka060
25. okt 2020

@tajy keby na to testovanie nikto neprisiel, tak je vybaveny. A co? Zakazu vsetkym pracovat? Chodit do obchodov? Ano, vyslovene sa spolieha na mentalitu slovakov - stale rovnaki - len byt ticho a suchat nohami a cakat, kto nam co prikaze...

noemikatka
25. okt 2020

@terina25 natom som tak isto vychádzky mám do 18h 🙉 priezvisko na T

lauriema
25. okt 2020

Do obchodu môžeš aj do lekárne nemusíš mať test je to dovolené

tajy
Autor odpoveď zmazal
niza
Autor odpoveď zmazal
niza
26. okt 2020

@sasa1310 dobry den. Nrchcem sa dat testovať no mam ist 9.11 na povinne odbery na gynekologiu som tehotna.mozem ist?nebudú odomna vyžadovať neg.test?

janula47
26. okt 2020

Do obchodu, lekarne, k lekarovi, na 100 metrov od bydliska so psom, odviezt dieta do skoly, (ale nie dovnutra), na pohreb, na krst sa moze ist aj bez testu.

janula47
Autor odpoveď zmazal
dzina007
26. okt 2020

@janula47 sprievod dietata do skoly bude tusim len s testom. Aspon na orave to bolo mozne len s testom

dzina007
26. okt 2020

@janula47 a krst nebol zahrnuty tiez ani s testom ani bez. Lwn pohreby

sasa1310
27. okt 2020

@niza môžte

janula47
27. okt 2020

@dzina007 mam pred sebou vyhlasenie vlady, kde sa pise ze zakaz sa nevztahuje na pohreb blizkej osoby, uzavretia manzelstva, krst a cestu spat.
Sprevadzanie dietata do skoly, skolky sa moze aj bez testu, ale dovnutra ho odprevadit nie. Len s testom.

dzina007
27. okt 2020

@janula47 ano teraz citam. na clanke ministerstva to nenapisali pisali len o pohrebe.

ale pri doprevadzani dietat pise ze len s negat testom.

13. cestu maloletého dieťaťa do a zo zariadenia starostlivosti o deti do troch
rokov veku, materskej školy a základnej školy pre žiakov prvého až štvrtého
ročníka za účelom plnenia povinnej školskej dochádzky a cestu späť,
14. doprevádzanie maloletého dieťaťa do a zo zariadenia starostlivosti o deti
do troch rokov veku, materskej školy a základnej školy pre žiakov prvého až
štvrtého ročníka za účelom plnenia povinnej školskej dochádzky a cestu
späť, ak ju vykonáva osoba, ktorá sa preukáže negatívnym výsledkom
RT-PCR testu alebo antigénového testu certifikovanému na území
Európskej únie na ochorenie COVID-19 vykonaným najviac 24 hodín pred
platnosťou zákazu podľa tohto uznesenia alebo vykonaným počas trvania
zákazu podľa tohto uznesenia

rodic je ten co doprevadza dieta. a na to potrebuje test,

zuzliq
27. okt 2020

@zuzanagarelova samozrejme že môže požadovať negatívny test. Tak ako môže požadovať, aby si v práci nepoužívala alkohol. A tie, čo majú zdravotný preukaz sú povinné byť neinfekčné.

kristy74
27. okt 2020

prosím Vás, ak mám dieťa v 5 roč. má 10 a 7mesiacov, musí ísť na test alebo nie, ked deti do 10 rokov nemusia, berie sa to ešte ako 10ročný? už som z toho debil, tak či tak, musím ísť z donútenia...dakujem

sasa1310
27. okt 2020

@kristy74 deti do 10 rokov nemusia. No hádaj v akej kategórii je tvoj, keď má 10 a 7 mesiacov. Baby veď rozmýšľate. Vieš čo je do 10 rokov? Dieťa, ktoré ešte nemalo 10. narodeniny.

kristy74
27. okt 2020

@sasa1310 ved ja viem ..... asi som len chcela počuť, že na testy nemusí ....

sasa1310
27. okt 2020

@kristy74 no asi nevieš, keďže má nad 10 rokov, čiže musí

niza
27. okt 2020

@kristy74
@kristy74 ale prečo musi?? Ved ked nepojde musi byt akurst v 10 dňovej karantene nie?

janula47
28. okt 2020

@dzina007 ak ide dovnutra dieta odprevadit tak ano potrebuje test. Ak len odviezt pred skolu, tak nepotrebujete test. Myslim ze ziaci 2, 3, 4. triedy nepotrebuju odprevadit tak tam nieje problem. Je to len nastroj ako donutit ludi ist na test.

janula47
28. okt 2020

@niza presne tak. Staci ked ostane doma v dobrovolnej karantene.

janula47
28. okt 2020

@kristy74 nemusi. Staci ked ostane domana 10 dnovej karantene

janula47
28. okt 2020

@niza Vo vyhlasenia vlady sa nikde nepise ze by sa nemala poskytovat zdravotna starostlivost. Tak neviem preco by mali pytat test. Je zakaz vychadzanie, ale k lekarovi je povolene ist aj bez testu. Treba sa ohradit a pripadne sa opytat preco ked to vo vyhlaseni vlady nieje, by malu ziadat test. Oni sa spoliehaju na neznalost. Nech daju na papieri, ze vam neposkytnu zdravotnu starostlivot. Na zaklade coho...nech sa vyjadria pisomne.

sidon
28. okt 2020

@kristy74 testy su dobrovolne

sidon
28. okt 2020

maminky, správa zo včera 27-10-2020: Svetová zdrav. organizácia/ WHO ZNÍŽILA NEBEZPEČNOSŤ Covid19 NA ÚROVEŇ VIRÓZY
zdroj: https://www.eurorespekt.sk/who-znizila-nebezpec...

sidon
28. okt 2020

a správa zo dňa 27-10-2020 vyjadrenie SLOVENSKEJ LEKÁRSKEJ KOMORY k CELOPLOŠNÉMU TESTOVANIU
„Na základe dostupných informácií, ako aj materiálov zo zasadnutia Vlády SR zo dňa 19.10.2020 konštatujeme, že INFORMÁCIE, NIE SÚ DOSTATOČNÉ, PRESVEDČIVÉ A NEOBSAHUJÚ ODBORNÉ ARGUMENTY na zaujatie definitívneho stanoviska SLK k plošnému testovaniu na Slovensku.“
zdroj: https://lekom.sk/novinky/slovenska-lekarska-kom...

Strana
z6