icon

Maximálna podpora

tinuskamacurka
14. jún 2021

Ahojte. Chcem sa opýtať dneska mi prišlo rozhodnutie zo solxialky, že mi uznali 9e na deň,.. Ja len ze som išla podľa vašich rad v rovnaký deň výpovede si zobrať dovolenku a mne to neprešlo. Schválili to každému len mne nie či ako 🤭🙄😉

Strana
z2
wewe171
Autor odpoveď zmazal
nafka0483
22. jún 2021

@wewe171 Ahoj, tak v prvom rade navrat do prace po RD sa oznamuje minimalne mesiac vopred. Takze ak ty tyzden pred skoncenim RD este netusis ci sa vratit chces, to tak to je zvlastne 🙂 nechavas si to ako bocne dvierka, ale nesplnila si si svoju zakonnu povinnost.
Na druhej strane pises, ze zhora si davaju nacas - vedia teda ze sa planujes vratit, ci ako to je, komunikujes s vedenim? Na zaklade coho cakas ci ti daju odstupne, uz ste hovorili o moznosti ukoncenia PP a cakas na ich vyjadrenie ci ako to je?

Takze ak dieta dovrsi 2.7. 3 roky, tak to by mal byt tvoj posledny den na RD. Do prace by si "nastupila" 3.7. a na tento den si rovno cerpala 1 den dovolenky. Zamestnavatel ta musi zaevidovat akoby si sa naozaj vratila, obnovit v SP poistenie, prihlasti ta naspat. Rovno by ste aj podpisali dohodu o skonceni PP, cize 4.7. by si uz nebola zamestnana.
Zvysne dni dovolenky by ti preplatili v poslednej vyplate spolu s tym 1 dnom vycerpanej dovolenky. Takto sa vies dopracovat ku maximalnej podpore.

A ano, mozete to urobit aj skor. Ze RD ukoncis skor ako ma dieta 3 roky, pokojne este v juni, jeden den dovolenka, zvysok preplateny, PP skonceny dohodou.
Lenze navrat do prace je potrebne nahlasit 30 dni vopred, takze ries so zamestnavatelom cim skor a ponukni dohodu.

nafka0483
22. jún 2021

@wewe171 A tykame si tu vsetci, je to aj v pravidlach, cize vsetko ok 🙂

wewe171
Autor odpoveď zmazal
wewe171
Autor odpoveď zmazal
nafka0483
22. jún 2021

@wewe171 Aha, rozumiem, tak potom ok, kedze si ich informovala, uz komunikujete. No tie interne veci, ze nech si to riesi ten a tamta, to nie je tvoja starost, to nech si vyriesia oni :D
Skus ich urgovat, nech vies na com si. V pripade, ze ti daju vypoved, tak ti odstupne dat musia. To ti ale nebude vyhodne kvoli max. podpore.
Mozes im opat navrhnut dohodu, v tej mozes navrhnut zas odstupne - otazne je, ci budu suhlasit.

wewe171
Autor odpoveď zmazal
nafka0483
22. jún 2021

@wewe171 Vypoved dohodou neexistuje. Su to dva protiklady. Vypoved znamena, ze jedna strana vypoveda zmluvu, pricom druha strana nemusi suhlasit, ale nic s tym nemoze urobit.
Dohoda je prave naopak o dohode oboch stranach, cize obe strany suhlasia.

Ale teraz nerozumiem, ty sa chces vratit do prace? Ved ked 1.7. vycerpas dovolenku a ukoncis PP, tak budes cez prazdniny nezamestnana.

wewe171
Autor odpoveď zmazal
nafka0483
22. jún 2021

@wewe171 Tak potom popros o dohodu, ak budu suhlasit, tak budes mat peknu podporu.

wewe171
Autor odpoveď zmazal
nafka0483
23. jún 2021

@wewe171 Ak by si aj isla cestou normalnej vypovede, tak narok na podporu mat budes, ale nie maximalnu.

roxy21
11. aug 2021

Mna caka nieco podobne,len neviem ako to datumovo poriesit,kedze pracujem v OC,tahaju sa u nas 12hod smeny na kratky-dlhy tyzden. 15.10 (piatok) bude mat dcerka 3.roky. viete mi poradit ako to datumovo spravit?

anicka182
11. aug 2021

@roxy21 som na tom úplne rovnako, praca v OC a teda aj vikendy, avsak cez vikend sme si dovolenky nemohli pisat a rodicak tiez konci v piatok, tam uz teraz mam stres ako to poriesit.

miska158
12. apr 2022

Baby a ako ste to poriešili? Tiež mi končí RD v piatok a neviem ako to urobiť aby vyšla Max podpora

Strana
z2