Maximálna podpora
Ahojte. Chcem sa opýtať dneska mi prišlo rozhodnutie zo solxialky, že mi uznali 9e na deň,.. Ja len ze som išla podľa vašich rad v rovnaký deň výpovede si zobrať dovolenku a mne to neprešlo. Schválili to každému len mne nie či ako 🤭🙄😉
@wewe171 Ahoj, tak v prvom rade navrat do prace po RD sa oznamuje minimalne mesiac vopred. Takze ak ty tyzden pred skoncenim RD este netusis ci sa vratit chces, to tak to je zvlastne 🙂 nechavas si to ako bocne dvierka, ale nesplnila si si svoju zakonnu povinnost.
Na druhej strane pises, ze zhora si davaju nacas - vedia teda ze sa planujes vratit, ci ako to je, komunikujes s vedenim? Na zaklade coho cakas ci ti daju odstupne, uz ste hovorili o moznosti ukoncenia PP a cakas na ich vyjadrenie ci ako to je?
Takze ak dieta dovrsi 2.7. 3 roky, tak to by mal byt tvoj posledny den na RD. Do prace by si "nastupila" 3.7. a na tento den si rovno cerpala 1 den dovolenky. Zamestnavatel ta musi zaevidovat akoby si sa naozaj vratila, obnovit v SP poistenie, prihlasti ta naspat. Rovno by ste aj podpisali dohodu o skonceni PP, cize 4.7. by si uz nebola zamestnana.
Zvysne dni dovolenky by ti preplatili v poslednej vyplate spolu s tym 1 dnom vycerpanej dovolenky. Takto sa vies dopracovat ku maximalnej podpore.
A ano, mozete to urobit aj skor. Ze RD ukoncis skor ako ma dieta 3 roky, pokojne este v juni, jeden den dovolenka, zvysok preplateny, PP skonceny dohodou.
Lenze navrat do prace je potrebne nahlasit 30 dni vopred, takze ries so zamestnavatelom cim skor a ponukni dohodu.
@wewe171 Aha, rozumiem, tak potom ok, kedze si ich informovala, uz komunikujete. No tie interne veci, ze nech si to riesi ten a tamta, to nie je tvoja starost, to nech si vyriesia oni :D
Skus ich urgovat, nech vies na com si. V pripade, ze ti daju vypoved, tak ti odstupne dat musia. To ti ale nebude vyhodne kvoli max. podpore.
Mozes im opat navrhnut dohodu, v tej mozes navrhnut zas odstupne - otazne je, ci budu suhlasit.
@wewe171 Vypoved dohodou neexistuje. Su to dva protiklady. Vypoved znamena, ze jedna strana vypoveda zmluvu, pricom druha strana nemusi suhlasit, ale nic s tym nemoze urobit.
Dohoda je prave naopak o dohode oboch stranach, cize obe strany suhlasia.
Ale teraz nerozumiem, ty sa chces vratit do prace? Ved ked 1.7. vycerpas dovolenku a ukoncis PP, tak budes cez prazdniny nezamestnana.
Mna caka nieco podobne,len neviem ako to datumovo poriesit,kedze pracujem v OC,tahaju sa u nas 12hod smeny na kratky-dlhy tyzden. 15.10 (piatok) bude mat dcerka 3.roky. viete mi poradit ako to datumovo spravit?
Baby a ako ste to poriešili? Tiež mi končí RD v piatok a neviem ako to urobiť aby vyšla Max podpora