icon

Maximálna podpora

tinuskamacurka
14. jún 2021

Ahojte. Chcem sa opýtať dneska mi prišlo rozhodnutie zo solxialky, že mi uznali 9e na deň,.. Ja len ze som išla podľa vašich rad v rovnaký deň výpovede si zobrať dovolenku a mne to neprešlo. Schválili to každému len mne nie či ako 🤭🙄😉

Strana
z2
loginexistuje
14. jún 2021

@tinuskamacurka no ale pockaj ty si to musela zle urobit kolko dni dovolenky si mala ? kolko dni si cerpala ? tj napr 5.4 konci RD 6.-7.4 cerpam dovolenku 8.4 vypoved a plus mi preplatia napr 10 dni dovolenky
takto to funguje

tinuskamacurka
autor
14. jún 2021

@loginexistuje 21.4 mi koncil rodičak a k 22.4 som dala výpoveď aj dovolenku v jeden deň. Tak mi to všetci radili

loginexistuje
14. jún 2021

@tinuskamacurka a kolko si mala dovolenky ? okrem toho 1 dna

tinuskamacurka
autor
14. jún 2021

@loginexistuje žiadnu. Len ten 1den

tinuskamacurka
autor
14. jún 2021

@tinuskamacurka
super tak ak teda 22.4 cerpate dovolenku a zaroven rozviazanie pracovneho pomeru 22.4, malo by to vyjst.
mne to vyslo
drzim palce

Takto mi všetci radili 🤗

loginexistuje
14. jún 2021

@tinuskamacurka tak potom nechapem ze sa cudujes ? ak si nemala dovolenku tak ti nemalo co navysit vymeriavaci zaklad a preto ti to nevyslo

tinuskamacurka
autor
14. jún 2021

@loginexistuje mas rozviazany pomer na dohodu ze?

no ide o to na 1 den hned po rodicaku aby ta zamestnavatel prihlasil na zdravotne a socialne poistenie, a potom odhlasil, malo byt to navysit Vymeriavaci zaklad na maximum kedze tam je vzorec na prepocet, isto to najdes aj tu na MK

ten jeden den ti vlastne ovp;lyvni vysku MPodpory

Takto to je myslene 🤐

misinka0611
14. jún 2021

@tinuskamacurka trebalo ukoncit PP dohodou a nie vypovedou.

tinuskamacurka
autor
14. jún 2021

@misinka0611 áno tak mam ukončený dohodou len som si nemohla spomenúť tak som napísala výpoveď 🤭🙄😉

loginexistuje
14. jún 2021

@tinuskamacurka mne to vysvetlovat nemusis ty tomu velmi nerozumies ale ved nevadi nemusi kazdy rozumiet vsetkemu 😉

tinuskamacurka
autor
14. jún 2021

@loginexistuje ja tomu nerozumiem práveže vôbec 🤣🤣🤣🤣

lubka73
14. jún 2021

@tinuskamacurka precitala som si aj tvoje ostatne prispevky, bola si upozornena aj na to ze ti to nemusi vyjst, ale skor vidim problem v tom, ze ti to zamestnavatel zle spravil, v inom prispevku si pisala ze si na retazovej materskej/rodicovskej, cize nie je mi jasne ako mozes mat narok len na jeden den dovolenky ?

anicka182
14. jún 2021

@tinuskamacurka ja vidim problém v tom jednom dni dovolenky, kedze jej nebolo viac nemalo co dvihnut VZ

tinuskamacurka
autor
14. jún 2021

@lubka73
@lubka73 áno ved ja sa nesťažujem len sa pýtam ze kde mohol nastať problém inak škoda ze to nevyšlo, ale nevadí co už 🤗

zafir01
14. jún 2021

@tinuskamacurka ja som to pred pol rokom urobila tak isto ako ty, jeden deň dovolenky. Ostatnú ( 31 dní) mi preplatil vo výplatnej páske. A vyšla mi maximalna podpora

lubka73
14. jún 2021

@tinuskamacurka ved nevravim ze sa stazujes, ale si myslim ze ta okaslali v praci za dve materske jeden den dovolenky sa mi zda malo, ja som teda neni mzdarka , a neviem ci sa da este nieco robit , ale by som si to este prezistila , tu dovolenku a ked urobili chybu nech ti to prerobia

tinuskamacurka
autor
14. jún 2021

@lubka73 že lebo som za posledných 9 mesiacov nemala odrobeny ani jeden deň, tak sa mi kratila

tinuskamacurka
autor
14. jún 2021

@zafir01 no lenže ja som mala len jeden deň dovolenky. To je jedno ale som rada ze vám to vyslo🤗

lubka73
14. jún 2021

@tinuskamacurka urcite tu na MK je aj nejaka mzdarka , skus si presne spisat - ako si bola na PN pre 1 materskou a odkedy dokedy si bola na materskej 1 a potom na materskej 2 a polozit otazku vo fore

tinuskamacurka
autor
14. jún 2021

@lubka73 už je neskoro už mi prišlo rozhodnutie. Ale ďakujem veľmi pekne ❣️😍🥰

lubka73
14. jún 2021

@tinuskamacurka ako myslis ,ja by som to na tvojom mieste urcite skusila, najprv teda ak ti to zle vyratali tú dovolenku/ poriesit zamestnavatela a potom sa informovat na socialke ako postupovat , je to predsa dost penazi /nepises ci 9 eur je DVZ ci uz 50% ale aj tak je to dost rozdiel

nafka0483
14. jún 2021

@tinuskamacurka Bohuzial, to je tak, ked sa opytas tu a radi ti ktokolvek kto o tom nema vsetko info a tym padom ti da zavadzajuce informacie...

V kazdom pripade, napis sem odkedy si zamestnana, od kedy do kedy bola materska, RD, dalsia materska, dalsia RD a jej koniec. Presne datumy - vedia ti tu na to pozriet odbornicky ze aky narok na dovolenku mas mat. Necerpala si ju nahodou medzi MD a RD?

tinuskamacurka
autor
15. jún 2021

@lubka73 je tam písané 18eur a z toho 50 % co je 9eur. Idem skúsiť zavolať ešte do prace ci mi to zarobili presne tak ako som chcela uvidím čo povedia

nafka0483
15. jún 2021

@tinuskamacurka Podla toho co pises, urobili v praci "vsetko tak ako si chcela". Po skonceni RD si nastupila na jeden den do prace - v ten den si vycerpala dovolenku, vzapati ste PP ukoncili dohodou. Lenze ak si nemala ziadnu zvysnu dovolenku, ktoru by ti preplatili, tak sa ti pocita VZ z platu na dany den co si cerpala dovolenku vydelene tym jednym dnom.
Ale keby si mala dovolenku tak ti spocitaju napr. 10 dni dovolenky + 1 vycerpany den, cize 11 dni vynasobia tym platom za jeden den a vydelie 1 jedinym dnom kedy si tu dovolenku cerpala - a to z vyjde krasna suma.

tinuskamacurka
autor
15. jún 2021

@nafka0483 no práve som volala do prace a povedali ze oni nedávajú dovolenky na dni..ze im to systém sám nastavuje tak asi bude problém tam. Nevadí skúsila som.. Možno nabudúce 😀

nafka0483
15. jún 2021

@tinuskamacurka Nerozumiem, ako nedavaju dovolenky na dni a co nahadzuje system? Vycerpala si jeden den dovolenky, nie? Aka bola tvoj azvysna dovolenka? Po 2 materskych nemohla byt 1 den ak si si dovolenku nevycerpala medzi MD a RD.

tinuskamacurka
autor
15. jún 2021

@nafka0483 mne bolo povedané v práci, že ak som za posledných 9 mesiacov neodrobila ani jeden deň, tak sa mi dovolenka kráti.

tinuskamacurka
autor
15. jún 2021

@nafka0483 no ze oni mi dali ten jeden deň dovolenky ale nie na ten deň kedy som chcela.

nafka0483
15. jún 2021

@tinuskamacurka A na aky den ti ho dali? A ako ti evidovali dochadzku ten jeden denkedy si ty dovolenku chcela? Co ti dali dovolenku pocas RD? Toto akosi nepasuje.

A ano, dovolenka sa krati, ale to za RD, pocas MD ti dovolenka riadne nabehla - teda prislusna cast. Vies co, pravdepodobne mas narok na viac dovolenky a tym padom si mala mat naozaj aj vyssiu podporu.

Napis presne datumy - kedy zacal pracovny pomer, zaciatok a koniec prva MD a RD a tak isto druha MD a RD. A spominala si tusim aj nejaku dlhu PNku, to tiez napis presne datumy.

nafka0483
15. jún 2021

@tinuskamacurka Dostavas riadne vyplatne pasky? Snad si ich odkladas, tak si pozri, na nich ti pise vzdy aj zostatok dovolenky.

Strana
z2