Maximálna podpora
Ahojte. Chcem sa opýtať dneska mi prišlo rozhodnutie zo solxialky, že mi uznali 9e na deň,.. Ja len ze som išla podľa vašich rad v rovnaký deň výpovede si zobrať dovolenku a mne to neprešlo. Schválili to každému len mne nie či ako 🤭🙄😉
@loginexistuje 21.4 mi koncil rodičak a k 22.4 som dala výpoveď aj dovolenku v jeden deň. Tak mi to všetci radili
@tinuskamacurka a kolko si mala dovolenky ? okrem toho 1 dna
@loginexistuje žiadnu. Len ten 1den
@tinuskamacurka
super tak ak teda 22.4 cerpate dovolenku a zaroven rozviazanie pracovneho pomeru 22.4, malo by to vyjst.
mne to vyslo
drzim palce
Takto mi všetci radili 🤗
@tinuskamacurka tak potom nechapem ze sa cudujes ? ak si nemala dovolenku tak ti nemalo co navysit vymeriavaci zaklad a preto ti to nevyslo
@loginexistuje mas rozviazany pomer na dohodu ze?
no ide o to na 1 den hned po rodicaku aby ta zamestnavatel prihlasil na zdravotne a socialne poistenie, a potom odhlasil, malo byt to navysit Vymeriavaci zaklad na maximum kedze tam je vzorec na prepocet, isto to najdes aj tu na MK
ten jeden den ti vlastne ovp;lyvni vysku MPodpory
Takto to je myslene 🤐
@tinuskamacurka trebalo ukoncit PP dohodou a nie vypovedou.
@misinka0611 áno tak mam ukončený dohodou len som si nemohla spomenúť tak som napísala výpoveď 🤭🙄😉
@tinuskamacurka mne to vysvetlovat nemusis ty tomu velmi nerozumies ale ved nevadi nemusi kazdy rozumiet vsetkemu 😉
@loginexistuje ja tomu nerozumiem práveže vôbec 🤣🤣🤣🤣
@tinuskamacurka precitala som si aj tvoje ostatne prispevky, bola si upozornena aj na to ze ti to nemusi vyjst, ale skor vidim problem v tom, ze ti to zamestnavatel zle spravil, v inom prispevku si pisala ze si na retazovej materskej/rodicovskej, cize nie je mi jasne ako mozes mat narok len na jeden den dovolenky ?
@tinuskamacurka ja vidim problém v tom jednom dni dovolenky, kedze jej nebolo viac nemalo co dvihnut VZ
@tinuskamacurka ja som to pred pol rokom urobila tak isto ako ty, jeden deň dovolenky. Ostatnú ( 31 dní) mi preplatil vo výplatnej páske. A vyšla mi maximalna podpora
@tinuskamacurka ved nevravim ze sa stazujes, ale si myslim ze ta okaslali v praci za dve materske jeden den dovolenky sa mi zda malo, ja som teda neni mzdarka , a neviem ci sa da este nieco robit , ale by som si to este prezistila , tu dovolenku a ked urobili chybu nech ti to prerobia
@lubka73 že lebo som za posledných 9 mesiacov nemala odrobeny ani jeden deň, tak sa mi kratila
@zafir01 no lenže ja som mala len jeden deň dovolenky. To je jedno ale som rada ze vám to vyslo🤗
@tinuskamacurka urcite tu na MK je aj nejaka mzdarka , skus si presne spisat - ako si bola na PN pre 1 materskou a odkedy dokedy si bola na materskej 1 a potom na materskej 2 a polozit otazku vo fore
@lubka73 už je neskoro už mi prišlo rozhodnutie. Ale ďakujem veľmi pekne ❣️😍🥰
@tinuskamacurka ako myslis ,ja by som to na tvojom mieste urcite skusila, najprv teda ak ti to zle vyratali tú dovolenku/ poriesit zamestnavatela a potom sa informovat na socialke ako postupovat , je to predsa dost penazi /nepises ci 9 eur je DVZ ci uz 50% ale aj tak je to dost rozdiel
@tinuskamacurka Bohuzial, to je tak, ked sa opytas tu a radi ti ktokolvek kto o tom nema vsetko info a tym padom ti da zavadzajuce informacie...
V kazdom pripade, napis sem odkedy si zamestnana, od kedy do kedy bola materska, RD, dalsia materska, dalsia RD a jej koniec. Presne datumy - vedia ti tu na to pozriet odbornicky ze aky narok na dovolenku mas mat. Necerpala si ju nahodou medzi MD a RD?
@lubka73 je tam písané 18eur a z toho 50 % co je 9eur. Idem skúsiť zavolať ešte do prace ci mi to zarobili presne tak ako som chcela uvidím čo povedia
@tinuskamacurka Podla toho co pises, urobili v praci "vsetko tak ako si chcela". Po skonceni RD si nastupila na jeden den do prace - v ten den si vycerpala dovolenku, vzapati ste PP ukoncili dohodou. Lenze ak si nemala ziadnu zvysnu dovolenku, ktoru by ti preplatili, tak sa ti pocita VZ z platu na dany den co si cerpala dovolenku vydelene tym jednym dnom.
Ale keby si mala dovolenku tak ti spocitaju napr. 10 dni dovolenky + 1 vycerpany den, cize 11 dni vynasobia tym platom za jeden den a vydelie 1 jedinym dnom kedy si tu dovolenku cerpala - a to z vyjde krasna suma.
@nafka0483 no práve som volala do prace a povedali ze oni nedávajú dovolenky na dni..ze im to systém sám nastavuje tak asi bude problém tam. Nevadí skúsila som.. Možno nabudúce 😀
@tinuskamacurka Nerozumiem, ako nedavaju dovolenky na dni a co nahadzuje system? Vycerpala si jeden den dovolenky, nie? Aka bola tvoj azvysna dovolenka? Po 2 materskych nemohla byt 1 den ak si si dovolenku nevycerpala medzi MD a RD.
@nafka0483 mne bolo povedané v práci, že ak som za posledných 9 mesiacov neodrobila ani jeden deň, tak sa mi dovolenka kráti.
@nafka0483 no ze oni mi dali ten jeden deň dovolenky ale nie na ten deň kedy som chcela.
@tinuskamacurka A na aky den ti ho dali? A ako ti evidovali dochadzku ten jeden denkedy si ty dovolenku chcela? Co ti dali dovolenku pocas RD? Toto akosi nepasuje.
A ano, dovolenka sa krati, ale to za RD, pocas MD ti dovolenka riadne nabehla - teda prislusna cast. Vies co, pravdepodobne mas narok na viac dovolenky a tym padom si mala mat naozaj aj vyssiu podporu.
Napis presne datumy - kedy zacal pracovny pomer, zaciatok a koniec prva MD a RD a tak isto druha MD a RD. A spominala si tusim aj nejaku dlhu PNku, to tiez napis presne datumy.
@tinuskamacurka Dostavas riadne vyplatne pasky? Snad si ich odkladas, tak si pozri, na nich ti pise vzdy aj zostatok dovolenky.

@tinuskamacurka no ale pockaj ty si to musela zle urobit kolko dni dovolenky si mala ? kolko dni si cerpala ? tj napr 5.4 konci RD 6.-7.4 cerpam dovolenku 8.4 vypoved a plus mi preplatia napr 10 dni dovolenky
takto to funguje