Môže ísť so mnou manžel na OČR, keď som bola len na jednodňovej chirurgii?

lucia0211
22. jún 2023

Ahojte, prosím vás viete mi poradiť... včera mi na jednodňovej chirurgii laparoskopicky vyberali žlčník a tak manžel išiel obvodnej aby mu dala očrku na mňa,no podľa nej, keďže som bola na jednodňovej chirurgii, nám očrku možno poisťovňa neschváli 🙈🙈 že sa viem sama o seba postarať 🙈🙈no tu ide o to že máme 11 mesačnú dcérku a neviem pri nej sama fungovať 🙈🙈mali ste niektorá podobné? Schválii vám to??

zuzinka888
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
viestta
22. jún 2023

OCR vypisuje lekar, ten zhodnoti ci ju potrebujes, ci nie. Poistovna s tym nema nic. Tvoj vseobecny lekar vypise OCR na teba

zdenkak87
22. jún 2023

Ja som napr na RD s 20 mesacnym. Som tehotna, mala som bolesti brucha tak ma doktorka poposielala po vysetreniach, 3 dni som obehavala lekarov a pomedzi to oddychovala. Manzel ostal na OCR, ktoru mu vypisala detska na maleho a nebol ziadny problem, normalne mu ju zaplatili.

zuzanaete
22. jún 2023

Ak ide o starostlivost o dieta, tak manzel moze mat ocr aj na zdrave dieta z dovodu, ze ty sa o neho nemozes starat (dvihat, prebalovat ….). OCR vypise pediater s tym, ze tvoj pekar ju musi tiez potvrdit, kedze on vie zhodnotit tvoj zdravotny stav. Mamzel tak mal OCR na moj pobyt v nemocnici + este v dni po navrate, kedze som sa nemohla starat o dieta. O mna sa starat nemusel, to som vedela fumgovat.

vamajka
22. jún 2023

@lucia0211 OCR na dieta nie na teba

mogaa
22. jún 2023

tiež si myslím že to mala byť OČR na dieťa a nie na teba....o OČR rozhoduje vždy lekár, nie SP...takže ak lekár nechce vypísať OČR máš smolu....lekár vždy musí zhodnotiť stav či si schopná sa sama o seba postarať, ak to vyhodnotil že ano, tak ti OČR nevypíše...

bajka16
22. jún 2023

To je bez debaty treba očr na dieťa potrebuje ostať doma predsa preto aby sa postaral o dieťa nie o teba

zuzanockamt
22. jún 2023

@lucia0211 Ja som mala zlomeninu ruky - vážnu a odtrhnutý väz, absolútne som nevedela nič urobiť. Nedokázala som sa sama o seba postarať a OČR manžel nedostal. Doma bolo ešte 2 ročné dieťa a manžel chodil na týždňovky. Vraj to nie je stav na OČR na mňa. Tak mu pediatrička vypísala očr na dieťa. Bolo to komplikované vykryť 6 týždňov. Hlavne, že sa inak veselo zneužíva systém - pandemické očr, maximálne materské umelo vytvorené, fingované otcovské dovolenky atď. A keď človek fakt potrebuje, tak nič z toho.

cukroska
22. jún 2023

@lucia0211 OČR nech si vezme na dieťa.