Môže manžel čerpať ošetrovné počas mojej hospitalizácie?
Ahojte chcem sa spýtať, či manžel môže čerpať OČR/PN na mňa počas toho ako ja budem hospitalizovaná z dôvodu nadchádzajúceho cisárskeho rezu? Zároveň máme doma dcéru, ktorá celodenne navštevuje materskú školu, ale samozrejme je treba ju zaviezť a prísť prevziať z materskej školy. Je to možné? Nie je to v rozpore s poskytovaním OČR?
z akeho dovodu? ved ty si v nemocnici, dcera je pocas dna v MS, manzel v praci, manzel ma volno len na cestu do a z porodnice
Celkom dobre nerozumiem aký je dôvod OČR. Počas hospitalizácie ťa predsa neošetruje, vie si OČR zobrať po tvojom prepustení. Mohol by zobrať na dcéru ale nie ak bude v škôlke tak tiež nie je potreba. Takže koho by ošetroval?
Alebo myslíš počas prítomnosti pri pôrode či pred ním že bude v nemocnici s tebou?
@anonym_autor pokial si v nemocnici ocr na teba pokial viem mat nemoze. Ved si v nemocnici staraju sa o teba.oni Nech si vybavi na dieta a dieta bude doma
@anonym_autor nie. Lebo v nemocnici sa o teba logicky nestará.
Celkom dobre nerozumiem aký je dôvod OČR. Počas hospitalizácie ťa predsa neošetruje, vie si OČR zobrať po tvojom prepustení. Mohol by zobrať na dcéru ale nie ak bude v škôlke tak tiež nie je potreba. Takže koho by ošetroval?
Alebo myslíš počas prítomnosti pri pôrode či pred ním že bude v nemocnici s tebou?
@anonym_4c9fb3 ona mysli ze tým by zakryl to ze chodí s dcérou do skolky. Lebo na nu si OCRku zobrať nemôže. Inak by nemohla do skolky.
Môže mať OČR na dcéru aj keď je zdravá a chodí do MŠ, vypíše ju ošetrujúci lekár v nemocnici, označí možnosť: osoba, ktorá sa inak o dieťa stará, bola hospitalizovaná, vypíše údaje dcéry
@anonym_autor
https://www.socpoist.sk/kto-som/zivnostnik-szco...
Ošetrovné sa poskytuje aj kvôli osobnej a celodennej starostlivosti o dieťa, keď sa nemôže starať o toto dieťa osoba, ktorá sa oň bežne stará.
To si už na toto manželia nenechávajú dovolenku ako kedysi sa robilo? Ved každý vie,ze žena bude v nemocnici a treba sa postarať o dieťa doma,ak babka nemôže pomôcť.
ja by som sa na toto radšej spýtala v poisťovni, lebo dieťa celodenne navštevuje materskú školu a dostáva servis ako u bežne pracujúceho rodiča.
https://www.socpoist.sk/kto-som/zivnostnik-szco...
Ošetrovné sa poskytuje aj kvôli osobnej a celodennej starostlivosti o dieťa, keď sa nemôže starať o toto dieťa osoba, ktorá sa oň bežne stará.
@tanyan áno, celodennej, ale toto dieťa je v materskej škole!
@tanyan áno, celodennej, ale toto dieťa je v materskej škole!
@anonym_f4b0ba MŠ v tomto prípade nie je prekážkou. K zabezpečeniu starostlivosti patrí aj odviesť dieťa do MŠ a vyzdvihnúť ho. Nie pri každej práci sa to dá zabezpečiť. A ak otec napríklad robí aj nočné, tak nemôže ísť do práce a nechať dieťa doma samé.
@anonym_f4b0ba MŠ v tomto prípade nie je prekážkou. K zabezpečeniu starostlivosti patrí aj odviesť dieťa do MŠ a vyzdvihnúť ho. Nie pri každej práci sa to dá zabezpečiť. A ak otec napríklad robí aj nočné, tak nemôže ísť do práce a nechať dieťa doma samé.
@tanyan áno, pri človeku robiacom na smeny sa to dá pochopiť. Len či to pochopí aj prípadná kontrola z poisťovne a či to bude akceptované. Lebo vysvetliť sa to dá všelijako.
Na teba nie. Nech si zoberie ocr na dieta
@tanyan áno, pri človeku robiacom na smeny sa to dá pochopiť. Len či to pochopí aj prípadná kontrola z poisťovne a či to bude akceptované. Lebo vysvetliť sa to dá všelijako.
@anonym_f4b0ba Na OČR nechodí kontrola.
Uplatniť si ju môže aj na školáka do 11 rokov, pre sociálnu poisťovňu nič nepochopiteľné
To si už na toto manželia nenechávajú dovolenku ako kedysi sa robilo? Ved každý vie,ze žena bude v nemocnici a treba sa postarať o dieťa doma,ak babka nemôže pomôcť.
@anonym_a53d4b Prečo míňať dovolenku, keď má nárok na OČR?
Uplatniť si ju môže aj na školáka do 11 rokov, pre sociálnu poisťovňu nič nepochopiteľné
@anonym_10d4ae ... Ocr si môžeš uplatniť aj na školáka staršieho ako 11 rokov a aj na dospelého. Samozrejme, nesmie byť v nemocnici
Áno manžel robí na smeny, aj nočné, dokonca aj víkendy.... Ďakujem všetkým za odpovede ♥️
@anonym_10d4ae čiže aj školák môže chodiť do školy, možno do družiny a rodič bude doma?
@anonym_10d4ae ... Ocr si môžeš uplatniť aj na školáka staršieho ako 11 rokov a aj na dospelého. Samozrejme, nesmie byť v nemocnici
@anonym_f4b0ba áno, pokiaľ je druhý rodič, ktorý sa bežne o dieťa stará, hospitalizovaný
@doriiis Samozrejme, ale tu hovoríme o OČR na zdravé dieťa
to je mozne len v tomto state. Neuveritelne. Dovolenka, zmena smien?? To je dalsi chlap, co nebol v zivote sam s dietatom, ani ho do skolky neodviedol. Lebo pan tvorstva.
to je mozne len v tomto state. Neuveritelne. Dovolenka, zmena smien?? To je dalsi chlap, co nebol v zivote sam s dietatom, ani ho do skolky neodviedol. Lebo pan tvorstva.
@anonym_9eb25c .... Zmeny su jedna vec, ale keď nemá kde a s kým nechať dieťa počas práce tak? Keď ho tam nemá ako zaviesť? Nemajú babky, dedkov na pomoc?
@anonym_9eb25c .... Zmeny su jedna vec, ale keď nemá kde a s kým nechať dieťa počas práce tak? Keď ho tam nemá ako zaviesť? Nemajú babky, dedkov na pomoc?
@anonym_56f5ce a ako to robia matky-jednorodicky? Jednoducho musia.
@anonym_56f5ce som myslela, že sa to rieši takto: dovolenka do pôrodu a odo dňa pôrodu je nárok na otcovské. Ale ok, keď sa dá aj očr, tak nech si rodičia pomôžu.
@anonym_56f5ce som myslela, že sa to rieši takto: dovolenka do pôrodu a odo dňa pôrodu je nárok na otcovské. Ale ok, keď sa dá aj očr, tak nech si rodičia pomôžu.
@anonym_f4b0ba .. dovolenku ti nemusí schváliť zamestnávateľ. A hlavne takto pred vianocami. Musia si ľudia šetriť dovolenky na sviatky
@anonym_56f5ce dieta v tom case nemoze navstevovat skolku.
@anonym_f4b0ba .. dovolenku ti nemusí schváliť zamestnávateľ. A hlavne takto pred vianocami. Musia si ľudia šetriť dovolenky na sviatky
@anonym_56f5ce cely kolektiv sme vedeli,ze kolegyna bude asi v takom datume potrebovat dovolenku,lebo sa jej narodi vnuča a treba byť mladym napomocná,a toto kazdy respektoval,a to sa bavime o babkach,nie o manzelovi...
Lenze ako vidim dnes uz nijaka ludskost ani tolerancia,ale vypocitavost a vychcanosť....
@anonym_9eb25c Prečo sa pohoršuješ nad tým, že štát podporuje pracujúcich rodičov a pomáha im prekonať krátkodobé ťažké chvíle. Podľa mňa je to jeden z mála prípadov, keď sociálne dávky čerpá aj človek, ktorý do systému prispieva.
@anonym_56f5ce a ako to robia matky-jednorodicky? Jednoducho musia.
@anonym_9eb25c tiez rozmyslam, ked chodi matka samozivitelka, čo ma doma školkara, na denne, poobedne, nocne, tak ako? kto vtedy berie OČRku? normalne ma to zaujima či to niekto využiva tento benefit a či o tom matky samoživiteľky vôbec vedia.

nie, v nemocnici sa o teba stará personál, nie muž
môže zobrať OČR na dcéru, ale to by musel s ňou byť doma, na vozenie ráno a poobede si buď niekoho nájdete, alebo si zoberie pár hodín voľna na tie dni - buď dovolenku alebo náhradné voľno