icon

Môže manžel čerpať ošetrovné počas mojej hospitalizácie?

Včera o 05:15

Ahojte chcem sa spýtať, či manžel môže čerpať OČR/PN na mňa počas toho ako ja budem hospitalizovaná z dôvodu nadchádzajúceho cisárskeho rezu? Zároveň máme doma dcéru, ktorá celodenne navštevuje materskú školu, ale samozrejme je treba ju zaviezť a prísť prevziať z materskej školy. Je to možné? Nie je to v rozpore s poskytovaním OČR?

Strana
z3
anonym_ee4292
•
Včera o 16:49
@anonym_10d4ae

@anonym_ee4292 Oficiálne informácie sociálnej poisťovne.
To čo píšeš nie je pravda, prečo má zdravé dieťa sedieť doma, len preto, že má mamu v nemocnici.

@anonym_10d4ae tak máš zle oficiálne informácie. Nemôže dať dieťa do škôlky, on byť doma a mať zaplatenú očr. Má mať celodennú starostlivosť.

anonym_e5139a
•
Včera o 16:59
@anonym_f4b0ba

@anonym_e5139a tak ale tema je o tehotnej zene a jej manzelovi a ich dcere navstevujucej skolku. Samozivitelka ked je tehotna, doma ma skolkara, tak je jasne, ze ak neexistuje funkcny otec deti, musi si poradit inak.

@anonym_f4b0ba hovorím, že si len domyslam z kontextu.

Najprv- Zmeny sú jedna vec, ale keď nemá kde q s kým nechať dieťa počas práce tak ? Keď ho tam nemá ako zaviesť?

A potom ďalšia reakcia- tiež rozmýšľam, kde chodí matka samozivitelka, čo am doma skolkara, na denné, poobede, nočné, tak ako ? Kto vtedy berie OCR ?

Pýtala si sa, v akej situácii matku - samozivitelka pisateľ myslí a ja píšem, z kontextu, čo si myslím, že myslela. Mne nemusíš vysvetľovať, že príspevok je o tehotenstve a nie práci. Ja som sa ti len snažila odpovedať na otázku, ktorú si položila.

anonym_f4b0ba
•
Včera o 17:49
@anonym_e5139a

Najprv- Zmeny sú jedna vec, ale keď nemá kde q s kým nechať dieťa počas práce tak ? Keď ho tam nemá ako zaviesť?

A potom ďalšia reakcia- tiež rozmýšľam, kde chodí matka samozivitelka, čo am doma skolkara, na denné, poobede, nočné, tak ako ? Kto vtedy berie OCR ?

Pýtala si sa, v akej situácii matku - samozivitelka pisateľ myslí a ja píšem, z kontextu, čo si myslím, že myslela. Mne nemusíš vysvetľovať, že príspevok je o tehotenstve a nie práci. Ja som sa ti len snažila odpovedať na otázku, ktorú si položila.

@anonym_e5139a nemusis odpovedat za inych a domyslat kontexty. Mna zaujimal nazor autorky daneho komentara.

anonym_fa29f5
•
Včera o 17:55
@anonym_f4b0ba

@simca06022011 tak mne to nepíš, čo má robiť, nech sa autorka zariadi, neviem prečo to oni komplikujú s očr. Podľa všetkého kvôli tomu, že dotyčný robí na smeny a niekto iný písal, že treba šetriť dovolenku v tomto predvianočnom čase. Ja začiatok októbra nepovažujem za predvianočný čas, ale dobre teda.

@anonym_f4b0ba nezabúdaj že dovolenku musí schváliť zamestnávateľ. Nedostane ju zamestnanec ak zamestnávateľ nesúhlasí. Niekde to proste dovoliť nechcú, napríklad pre prípad celozávodnej dovolenky.

anonym_e5139a
•
Včera o 18:02
@anonym_f4b0ba

@anonym_e5139a nemusis odpovedat za inych a domyslat kontexty. Mna zaujimal nazor autorky daneho komentara.

@anonym_f4b0ba tak prepáč, že žijem. Autorka komentára sa už neozve.

anonym_f4b0ba
•
Včera o 18:04
@anonym_e5139a

@anonym_f4b0ba tak prepáč, že žijem. Autorka komentára sa už neozve.

@anonym_e5139a ale no, az takto teatralne netreba reagovat🤔

luliu
•
Včera o 18:09
@anonym_autor

Áno manžel robí na smeny, aj nočné, dokonca aj víkendy.... Ďakujem všetkým za odpovede ♥️

@anonym_autor nie nemôže, môže si vziať na dcéru, ak mu ju lekárka dá, ale dcéra nemôže chodiť si škôlky

anonym_f7f27e
•
Včera o 18:41
@ankare

@anonym_10d4ae Čiže malá môže normálne chodiť do MŠ, mama je v nemocnici, a otec je doma na OČR?

@ankare nie, nemôže.

anonym_f7f27e
•
Včera o 18:42
@bosorkabb

@anonym_f7f27e ráno dieťa bude s kým. Keďže ťahá smeny predpokladám že ráno začína o 6.
Z domu musí ísť niekto o 5 niekto o 5:30. To ktorý sused zoberie ráno takto k sebe dieťa?
Ak má poobednú tak je do 22:00.
Pravdaže iné je keď človek pracuje na úrade a iné ak vo fabrike. V mojej práci chodí časť ľudí na 4:30, časť na 5:30 a niekto na 8:00. Záleží od zaradenia.
OCR je presne pre tieto situácie.

@bosorkabb tak nech sa paci, nech si je doma na OCR, ale aj spolu s dieťaťom. Nie, že otecko si bude doma a dieta v skolke. Stačí si prečítať zákon, kde je to jasne napísané.

anonym_f7f27e
•
Včera o 18:45
@anonym_e5139a

@anonym_e5139a si nedomyslaj hlúposti. Ci si myslíš, ze OCRku ma od 5 do 8, lebo dieta nema kto odniesť do skolky a potom zase od 16-17, lebo ho nema kto vyzdvihnut? A medzitým akoze si odskoci do prace? Si sa s koňom zrazila ci co?
OCRku ma na celý deň a celý deň je s dieťaťom doma, on nepracuje a dieta nemôže byť v skolke.
A neoprávnene vyplatenu OCRku môže sociálna vymáhať 3 roky do zadu.
Cize aj keď ju vyplatí a zisti potom nezrovnalosti, musíš ju potom vrátit

anonym_f7f27e
•
Včera o 18:48
@bosorkabb

@anonym_f7f27e ráno dieťa bude s kým. Keďže ťahá smeny predpokladám že ráno začína o 6.
Z domu musí ísť niekto o 5 niekto o 5:30. To ktorý sused zoberie ráno takto k sebe dieťa?
Ak má poobednú tak je do 22:00.
Pravdaže iné je keď človek pracuje na úrade a iné ak vo fabrike. V mojej práci chodí časť ľudí na 4:30, časť na 5:30 a niekto na 8:00. Záleží od zaradenia.
OCR je presne pre tieto situácie.

@bosorkabb tak do vezme OCRku a je s dieťaťom doma celý den

Strana
z3