Môže na dieťa poberať OČR aj nevlastný otec?
Ahojte potrebovala by som poradiť. Ja som na RD s mladším, môj manžel nie je biologickym otcom starsej dcéry, máme všetci rovnaké priezvisko ale ona má v rodnom liste zapísaného bio otca. Čiže môj manžel si ju papierovo neosvojil. Mohol by snou byť doma na ocr? Stačilo by že žijeme v jednej domácnosti? Dakujem
fakt? mne prave minule niekto hovoril, ze pokial ziju v spolocneje domacnosti tak by to malo platit. zavolaj si radsej na socialku a tam ti priamo povedia
Pokial ste manzelia a mate rovnaku adresu trvaleho pobytu,tak narok ma. Moj manzel ma aj danovy bonus aj na moje dve dcery z prveho manzelstva a aj na nasu spolocnu dcerku. 😉
Ahojte. andy_tami ako si pochodila s tou očr? Čo ti povedali? Aj môj manžel požiadal na nevlastnú dcérku a teraz nás napadlo, čo ak neuznajú? Som zvedavá, čo ti povedali. Ďakujem za odpoveď
@mokucika21 uznaju. Ja to mam priamo z centraly Socialnej poistovne potvrdene. A nie jednym clovekom. My sme manzelia,dcery z predosleho manzelstva su v mojej starostlivosti,ziju s nami. Manzel ma narok cerpat OCR aj danovy bonus na deti manzelky. 😉
@darinkazv ďakujem za info, zatiaľ čakáme na list od sociálnej poistovne. Keď sme podávali, tak cez bratislavskú infolinku povedali, že áno. Síce najprv nevedeli. Ale nemali mať problém s tým, presne ako píšeš to musí byť
tak to som teraz prekvapená.. môj muž nie je biologickým otcom mojej dcéry, sprevádzať na vyšetrenie ju smie (lekárka nás všetkých pozná), ale v práci mu P či OČR na ňu nikdy neuznali, pretože jej biologický otec sa nevzdal svojich práv na ňu.. a nesúhlasil ani so zmenou jej priezviska..

@andy_tami nie