Môže niekto iný prihlásiť ako nezamestnaný?
Ahojte. Chcela by som opytat, ze co je pravda… Strednu skolu skoncila som v maji, a zacala som pracovat v auguste, a tam v prvej septembri dala som vypoved.
Neprihlásila som sa ako nezamestnany, lebo hladam pracu inak. Novy partner mojej mamy( bývam s mojom partnerom,a nepoznam matkin partner, mama a otec sa rozviedli ked bola som mala) bez môjho vedomia, oslovil pravnicku, a pravnicka povedala, ze aj mamicka moze prihlasit mna v pracovnom urade ako nezamestnany,a v takom prípade ona mohli vybrať peniaze v mojom mene. To je blbost ? Nerozumiem …. V zime budem mat 20 rokov, tak ako ???
(To vsetko viem o babky)
Si dospelá, matka nemôže jednať v tvojom mene.
Na úrade práce si sa mala zaevidovať ty, hneď po skončení pracovného pomeru
Ak si tak neurobila musíš si sama platiť zdravotné poistenie.
@cacianka
@klarissa25 tipujem ze je cudzinka, podla skladania viet mozno ukrajinka.
@kristina07033333 nie , nikto ta nemôže zaevidovat na UP...a aké peniaze by mala mama za teba vybrať...ty na žiadnu davku v nezamestnanosti nemas narok
@kristina07033333 vybavuj si veci sama na urade prace. Ved mas cas, nepracujes. Preco by mala vybavovat za teba matka? A na podporu v nezamestnanosti nemas nic odpracovane.
1.Nie,si dospela.V tvojom mene a za teba nemôže len tak hocikto jednať.
2.Na žiadnu podporu aj tak nárok nemáš.Zatial
Na podporu nemas narok … takze aj keby Ti urobili tu laskavost, ze ta prihlasia (co ale nie je mozne) tak Ti nevznika dlh v poistovni - tak pozor aby ta za x rokov nenahanal exekutor, ale peniaze nedostanes ani ty ani oni.
nie nemoze ta nik na urade prihlasit a uz vobec nie brat v tvojom mene peniaze.. a urad nieje len na hladanie race-ale plati za teba ako nezamestnanu odvody -tak snad ked si sa rozhodla hladat pracu ibak nezabudnes si platit poistenie a odvody ako dobrovolne nezamestnana
A zdravotne poistenie si vobec platis? Ked teda nie evidovana. Vies o tom, ze zdravotne poistenie je povinne?
@kristina07033333 hlavne si plat zdravotku lebo sa ti spravi dlh ( alebo na urad prace, vtedy plati stat za teba)
@klarissa25 by si sa čudovala 😁moja kolegyňa z Ukrajiny išla na dva týždne domov a keď sa vrátila ,išla na úrad práce,nech jej doplatia tie dva týždne voľna... ešte sa rozčuľovala, že pani na úrade bola vytočená, aký holubník si tu robia.

@kristina07033333 prepáč, ty máš maturitu ? To akým zázrakom, keď napíšeš takúto motanicu.
Prosím ťa, úprav text a aspoň trochu zrozumiteľne a prehľadne.