icon

Môže sa chodiť kočíkovať?

1. jan 2021

psa nemam. nebyvam v extravilane ale v centre. mozem ist kocikovat? a este otazka ako mam dokazovat ze sa idem starat o mamu ??

hettinka
1. jan 2021

@maciatkolulu no, keď si toto povie každý, ten park prázdny nebude... takze ak chce, fakt sa vyviezť mimo mesta a vyverat sa tam osamote.
V lete bola úplne ina situácia, aj nulové prírastky denne. Tiež sa dalo aj tlačiť na kúpalisku, alebo relaxovať na samote iba s vlastnou rodinou. My sme volili tu 2. možnosť.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
dievcacitajucelist
1. jan 2021

@elizabet173 ono treba rozlíšiť sa prejsť...hoci aj po meste, alebo cielene sa stretávať s rodinou, kamarátmi, známymi....ja som ešte pred vianocami prišla k môjmu otcovi s deckami....ale sedím len u otca doma... neleziem nikam na návštevu...jasné, že nakúpiť sa musí...ale inak si vychutnávam čas strávený s mojím otcom

hettinka
1. jan 2021

@elizabet173 vieš čo, ja uz som si povedala, že kašlem na to, nech si každý robí čo chce... kto chce kam, pomôžme mu tam. Ja radšej zostanem doma, na nákup chodím s respiratorom už.
A dúfam, že teda do škôl ešte deti nepôjdu, vzhľadom k správaniu sa ľudí a mládeže špeciálne.

zuzki1
1. jan 2021

@hettinka pozri kto chce vie ako obísť tie opatrenia ved stále je tam XY výnimiek, čiže áno môžeš kočíkovať aj v centre mesta minimálne na trase do najbližšieho obchodu, lekárne, na trase k lekárovi , na ceste do prírody ... Ja len dúfam že už ľuďom dopne a nebudú vymyslat ako to obchádzať ale dodržiavať to a vyhýbať sa cudzím ľuďom a obmedziť návštevy . A stále nerozumiem keď je situácia taka vážna tak nech nasadí armádu ved berú pekne platy , a nech sme teda všetci natvrdo 14 dni doma ... takto sú tie opatrenia nemasne neslane a zamýšľaný výsledok sa nedostaví . Okrem toho keď sa 3 dni netestovalo jasne že výsledky vyleteli hore lebo sa nazbieralo ľudí co sa nemohli ísť otestovať .

ndrag
Autor odpoveď zmazal
snezienka33
Odpoveď bola odstránená
pupavka89
Odpoveď bola odstránená
maciatkolulu
1. jan 2021

@hettinka nehnevaj sa na mňa v lete nebol nulový prírastok? proste sa tak netestovalo, apropo v lete si tiež mohol povedať každý, že ide sa do HR a tak, trochu si alibisticka nemyslíš? Keď v októbri decká prestali chodiť do škôl, čoho to bol dôsledok, za mesiac z 0 zrazu až k dištančnemu vzdelávaniu, ale noooo😂🙏 v AT bolo jasné povedané, že za zhoršenie môžu letné dovolenky, najmä v tom prázdnom hr. A naozaj tvrdiť ze sa človek nemôže prejsť po prázdnom parku, lese, s deckom v kociku a pritom v lete cestovať kade tade a tvrdiť, že to bolo ok🙄, lebo bol 0 prírastok, je fakt mierne odveci. A potom doslova tvrdiť, že dôsledkom nezodpovedných ľudí, vid matku s kočíkom za domom v parku, decká od októbra nechodia do tých skol🙏😂😂😂a ani náhodou nie dôsledkom letných dovoleniek napríklad.... Ach jaj.

kristiii
1. jan 2021

@hettinka ty si učiteľka však? Všimla som si, že si už viackrát spomínala nezodpovednú mládež a ľudí. Myslíš, že medzi vami učiteľmi takí nie sú? Sama poznám nejedného. A hlavne fakt nechápem ako sa môže niekto, kto sa v lete trepal do zahraničia, čím sa pomaly ale iste všetko pos...lo a dospelo až tam kde sme, teraz ohrádzať na kočíkovanie.

hettinka
1. jan 2021

@maciatkolulu my dme boli v júli v oblasti, kde bola 0 prípadov. A po návrate sme zostali týždeň v dobrovolnej karantene. A nebol lockdown.
Dá sa žiť a pohybovať sa aj zodpovedne, neohrozovat seba a iných. Jasne, že nemôže človek zostať úplne v domácom väzení, však by nám preplo. Ale LD vyhlásili len včera a niektori nevedia byt doma evidentne ani 1 deň. O toto ide...

Inak, keďže v ten škole som, hlavný dôvod bol, že nám do školy chodili decka choré, s príznakmi. Noe preto, že boli v júli niekde. Lebo to vraj bola len “alergia”, len soplik. Ale to už odbocujem od témy...

snezienka33
Odpoveď bola odstránená
snezienka33
Odpoveď bola odstránená
hettinka
1. jan 2021

@snezienka33
Aj podľa štatistík ministerstva dovolenkári priviezli minimum prípadov. Naviac ich priviezli pendleri z CR, robotníci zo Srbska a Ukrajiny.
V čase, keď sa čísla zvyšovali, sme už dávno sedeli doma. Ja som si nič z dovky nepriviezla s nikoho nenakazila. Keby sa aj my nakazime, zostane to v rodine, keďže sme boli po dovolenke v domácej izolácii. Takze žiadny dvojaký meter, ale zodpovednosť najmä k okoliu. Momentálne je situácia taká, že sa bojim vystrčiť nos z bytu. Ja už budem riešit seba a svoju rodinu. Nech si každý robí co chce. A nech sme zdraví...

maciatkolulu
1. jan 2021

@hettinka prepáč, ale naozaj si myslím, že hovoriť prečo ste išli, alebo nešli, nie je podstatné, tým, že ide niekto von na hodinu na čerstvý vzduch s dieťaťom nikoho neohrozuje. To dá rozumom, takže tvoj príspevok autorke bol absolútne mimo.... Lebo výhovorky, v júli bolo hento a tamto a bol 0 prírastok a blabla je tiež mimo. Kebyže sa teraz testuje tak ako v júli, tiež by ten prirastok nebol taky😉. Ja kebyže niekde vraždiť, či v júli, júni, auguste, tak sa neoustam do niekoho za to, že sa opýta, či sa môže prejsť v parku s kočíkom. Toľko k tomu. Ja tiež vidím ako sa serie doslova na opatrenia, aj včera sa stali a ja sedím doma ako tela, ale s tým ani ty a ani ja nič nenarobime. Môžeme začať bonzovat 😂😂😂😂, teda v až je chutnucka pokuta, ale tak zase nebudem sviňa, len mňa štve, ze ja cucim a odnesiem si to na záver aj ja, že sa bude testovať pomaly všade a potom zase očkovať a dokola. Nuž čo už.

snezienka33
Odpoveď bola odstránená
hettinka
1. jan 2021

@maciatkolulu no ka bývam tiež v centra a vidím z okna, čo sa robí... najmä keď ešte fungovali stánky s punčom, to bol masaker. Zákaz zhromažďovania a na punci sto ľudí na kope. A policajti nikde. Opatrena majú zmysel, len ak sa budú aj kontrolovať. Bonzovat nikoho nepôjdem ale. To mi príde cez čiaru.

snezienka33
Odpoveď bola odstránená
hettinka
1. jan 2021

@snezienka33 Ja vnímam istý rozdiel medzi odporúčaním a nariadením. Inak, obávam sa, že dovolenka v 2021 uz nebude.

kristiii
1. jan 2021

@hettinka aj ja vnímam ten rozdiel. Odporúčania našej vlády dávajú tak na 99% väčší zmysel ako jej nariadenia. Ale na to už máme práve každý svoj rozum

hettinka
1. jan 2021

@kristiii 100% súhlas, riešme veci s rozumom. Ak by to riešil každý tak, dnes tu LD nemáme a neboli by potrebné ani takéto témy a debaty. Ja som vďačná, že sme cela rodina prežili 2020 bez nákazy. A prajem nám aj vam všetkým, nech to tak ak zostane.

snezienka33
Odpoveď bola odstránená
maciatkolulu
1. jan 2021

@hettinka vidíš a v AT minister jas e povedal, že za opatrenia na jeseň môžu dovolenkári najmä z HR... Zaujimave

maciatkolulu
1. jan 2021

@hettinka súhlas, ale prechádzka s kočíkom na pol hodinu nie je taká trestuhodna ako si opísala na začiatku temy😉

kristiii
1. jan 2021

@hettinka aha, takže, keď si sa tým rozumom riadila v lete, keď si išla na dovolenku do Chorvátska, to bolo v poriadku, ale keď sa ním riadi mamina, ktorá chce pokocikovat svoje dieťa, tak jej treba naložiť, hmm, skvelé zmýšľanie

hettinka
1. jan 2021

@maciatkolulu na niečo sa to zvaliť muselo... možno je to cele len prirodzený vývoj chorobnosti, bolo by to rovnako bez ohľadu na cestovanie a pohyb ľudí V lete to klesalo všade, teraz stúpajú čísla všade. Každopádne, radšej sa teraz ľuďom vyhnem ešte viac, ako predtým.

snezienka33
Odpoveď bola odstránená
mirage
1. jan 2021

@hettinka prepac, ale vobec nemas pravdu. Koho ohrozuje matka s dietatom na prechadzke, ked dodrzuju odstup?

hettinka
1. jan 2021

@snezienka33 v júli, keď sme boli my, bola v našej oblasti nula prípadov. A tuto mamina, ak chce kočíkovať, nech ide... odporúčam, nech si nájde čas a miesto, kde sa vyhne ľuďom. Tak ako my v lete.

hettinka
1. jan 2021

@mirage cely lockdown je zbytočný...