Môžem bojovať proti zamietnutej reklamácii hodiniek?
Dobrý deň,
chcem sa opýtať či má niekto skúsenosti so zamietavou reklamáciu z Alzy pri vodotesných smart hodinkách s 5ATM do ktorých v záručnej dobe vnikla voda. Hodinky majú plavecký režim dokonca aj režim potápania a sú na ich stránke v parametroch popisu uvedené ako vodotesné. Zamietli reklámaciu s týmto z môjho pohľadu smiešnym stanoviskom.
"Vodotěsnost 50 m znamená, že hodinky nebo zařízení jsou odolné vůči vodě do tlaku odpovídajícího hloubce 50 metrů. To však neznamená, že je můžete používat při potápění do této hloubky.
Praktický význam vodotěsnosti 50 m: Odolné proti dešti, stříkající vodě a mytí rukou, vhodné pro sprchování a koupání v mělké vodě ale nevhodné pro plavání, potápění nebo vysoký tlak vody (např. skákání do vody)."
pýtam sa či sú v práve alebo mám možnosti sa domáhať na uznaní reklamácie
vopred vďaka za akúkoľvek radu!
Martin
50 m nie sú na plávanie… resp. povrchové do 0,5 metra…
Prave pozeram, ze 50m su na povrchove plavanie ... aj ked ja by som ich do vody nedal. No je to na vyhadanie sa. Zalezi fakt co maju na stranke v popise.
Mozes sa obratit na SOI pre klamlivu reklamu, alebo zaplatiti sudneho znalca, ktory posudi ci su vadne alebo nie a ak by nasiel vyrobnu chybu, tak ziadat predajcu o preplatenie nakladov, ktore ti vyhotovenim znaleckeho posudku vznikli.
@martinguoth na plávanie potrebuješ hodinky s tesnostou do 10bar, alebo atm. Ak majú ale uvedené v reklame, že sú určené na plávanie, tak ich môžeš reklamovať a odvolať sa na tú reklamu.
a teraz pozerám - ten režim plávanie máš priamo v hodinkách?? veď to je na zisťovanie a zapisovanie kalórii, nie vyslovene že s tým môžeš plávať…
takže myslím, že alza ma na stránke napísané 50m - a ten zvyšok si pravdepodobne len sám vydedukoval…
Vďaka za komentáre! konkrétne sú to hodinky huawai GT 3 pro. pozeral som aj tu malú brožúrku čo bola v krabičke od hodiniek a je tam napísane priamo od výrobcu že sú určené na rekreačné potápanie. Dokonca ešte ak dáte na Alze hľadať niečo o vodotesných hodinkách tak vám nájde 5 strán o tom čo znamená vodotesné a tam v tabuľke 5 ATM majú napísane že plávanie zelená fajka no a samozrejme že v reklame majú o plávaní krásne popísané ..hlavne ten blud že potápanie do 50m
@slovakboy no tá reklama je najväčší problém lebo klamú zákazníkov,ak by tam bolo napísane v parametroch že nie sú vodotesné len vodeodolné tak nemám žiadne právo sa sťažovať
@biba_18 priamo v hodinkách dokonca aj potápanie neviem čo všetko určite nie len kalórie
@biba_18 akoze nie? Ako zapises kalorie do plavania ked to s tymi hodinkami nerobis?! Potom naco tam je ten rezim? Ved to iste ako rezim beh,zapnes,hodinky na ruke a bezis
@viestta vadné podľa mňa nie sú ale deklarujú ich ako hodinky v ktorých môžeš plávať a pri tom to tak nie je čiže ide o to zavádzanie v popise produktu alebo ak majú byt určené na plávanie a vnikne do nich voda v záručnej dobe tak sú vadné
@petulda333 no ved jasné je to blud
"Vodotěsnost 50 m znamená, že hodinky nebo zařízení jsou odolné vůči vodě do tlaku odpovídajícího hloubce 50 metrů. To však neznamená, že je můžete používat při potápění do této hloubky.
toto vám inak dáva zmysel? ...keď v nich ani nemôžeš plávať..o akom potápaní sa tú vôbec dá baviť
@martinguoth nedava to zmysel
@petulda333 áno tieto 340 euro ked som ich kupoval môžu ísť do koša :(
Vyhadala by som. Ja ako zakaznik by som tiez uverila, ze mozem ist s nimi do vody. Je to klamanie a zavadzanie. Je dolezite aj ako si formuloval reklamaciu. Oni skusaju, kolko si mozu dovolit.
tiez by som sa hadala a oslovila aj SOI. ja som si raz tak zamietnutu reklamaciu vyhadala a na druhy pokus, ked videli, ze neustupim, tak mi to uznali.
@biba_18 veď len to som s nimi robil v lete na bukovci a pri mori plus sprchovanie ..vôbec sa vedieť potápať do 10m je dosť náročné kde do 50m v živote
Sprav si screenshot zo stranky.
Maju tam vyslovene pri nich uvedene:
So stupňom krytia IP68 a vodotesnosťou 5 ATM sa dá s hodinkami Huawei voľne potápať až do hĺbky 30 metrov, vďaka čomu môžete začať objavovať podmorský svet.
...
Práve plavci ocenia vodoodolnosť do 5 ATM, vďaka čomu bude plávanie v bazéne a meranie vášho výkonu s hodinkami Huawei Watch GT 3 Pro úplne bez problémov.
...
S tymto by sa dalo volaco uhrat. Obzvlast, ak to mas aj priamo v letaku k hodinkam.
Ale samozrejme, do buducna, 5 ATM je tak na nahodne kratkodobe ponorenie do vody, na plavanie by som to do vody osobne nebral.
@aalt Dík skúsim cez SOIku to už inak nepôjde ....No veď ani ja keby som nečítal tieto bludy keď som ich kupoval ale žil som v tom celý čas že s vodou nemajú problém
@petulda333 ale plávanie a plávanie rozdiel. dala som si tú námahu prešla som niekoľko stránok s hodinkami kde vysvetľujú vodotesnosť - plávanie áno, ale iba na povrchu do 0,5 metra … takže možno prsia, už pri kraule máš ruku nižšie, nie este splývanie a skákanie do bazéna…
@biba_18 ale to sa na tejto stranke nepise. Oni dali svoj popis a nie je tvojou povinnostou si to zistovat inde. Ak to je takto,tak to mali uviest oni,nemyslis? Navyse aj pri hodinkach v prirucke je ina info
@martinguoth ale 50m nie je údaj hĺbky, je to hodinárske označenie…
@petulda333 je tam údaj 50m, nie že nie… ide o to, že sú tam 2 rozporuplné údaje a autor si vybral ten jeden a ten druhý ignoroval…
@biba_18 ved pise,ze len plaval,nepotapal sa. Takze neurobil nic co by nemal podla popisu
@petulda333 podľa popisu 50m by to nemal, resp. iba na hladine…
@martinguoth sprav screenshoty tych popisov plavania z ich stranky a odfot aj z tej brozurky a posli im to s tym, ze v pripade neuznania reklamacie kontaktujes SOI-ku. Toto je jednoznacne hrube zavadzanie zakaznika. Je jasne ze nikto nemoze vediet vsetko a obcas sa jednoducho spolahnes aj na nedoverihodny zdroj - tu priamo popis k vyrobku. Pozaduj vymenu za iny vyrobok (pripadne za take iste ak ti nevadi ze v skutocnosti nesmu do vody). Na to skor pristupia ako vtratenie penazi.

Daj odkaz na tie hodinky, ale maju pravdu. 50m naozaj neznamena ponor do hlbky 50 metrov. Ak maju deklarovanu vodotesnost nevhodnu na plavanie, tak to neuznaju. Ze maju nejaky "plavecky" rezim ... sa mozes stazovat na nekalu reklamu alebo podobne, ale asi iba na lamparni ...