Môžem bojovať proti zamietnutej reklamácii hodiniek?
Dobrý deň,
chcem sa opýtať či má niekto skúsenosti so zamietavou reklamáciu z Alzy pri vodotesných smart hodinkách s 5ATM do ktorých v záručnej dobe vnikla voda. Hodinky majú plavecký režim dokonca aj režim potápania a sú na ich stránke v parametroch popisu uvedené ako vodotesné. Zamietli reklámaciu s týmto z môjho pohľadu smiešnym stanoviskom.
"Vodotěsnost 50 m znamená, že hodinky nebo zařízení jsou odolné vůči vodě do tlaku odpovídajícího hloubce 50 metrů. To však neznamená, že je můžete používat při potápění do této hloubky.
Praktický význam vodotěsnosti 50 m: Odolné proti dešti, stříkající vodě a mytí rukou, vhodné pro sprchování a koupání v mělké vodě ale nevhodné pro plavání, potápění nebo vysoký tlak vody (např. skákání do vody)."
pýtam sa či sú v práve alebo mám možnosti sa domáhať na uznaní reklamácie
vopred vďaka za akúkoľvek radu!
Martin
inač dosť tak tesne som ich reklamoval čo si o tom myslite prijate boli 24.12 do alzaboxu aj v protokole to je pišu že nie su už v zaruke
@martinguoth posli im screenshoty zo stranky a fotku z tej brozurky. Tie datumy ... je jedno ci tesne, ak si to stihol do konca zaruky, tak je jedno ci tesne. Kedy si to teda reklamoval? Ak si to nestihol, aj len o jeden den, tak smola.
Napis ze zatial nechces vratenie penazi, ale vymenu za rovnake (ine?). A bombarduj ich, ze chces odpoved (zo zakona sa musia vyjadrit do 30 dni, ale to uz asi vyjadrili, tym zamietnutim), tak proste pis, pripadne volaj ze chces odpoved na tie screenshoty. Ale mailom, aby si mal dokaz. Potom mozes riesit SOI-ku.
@aalt Jasné idem na to spravím čo sa dá nech viem že som urobil všetko čo sa dalo. Stihol som to hovorím 5 dní pred koncom záruky som poslal je to aj vo výdajke čo poslali z nejakého servisu ...jedine že v tom servise sa stým zaoberali už po záruke ale to nemôže byť že sa to berie kedy im to prišlo do servisu nie ?
@martinguoth berie sa datum,kedy ty podas reklamaciu. Ak ti ju prijali 24.12 tak boli v zaruke,to,ze oni sa s nimi hrali dlhsie nie je tvoj problem
@petulda333 veď to ma zaráža na tom najviac že majú takú drzosť mi toto tvrdiť som aj písal v tom maily že chcem na to vysvetlenie

@aalt Ja som im to už písal že budem kontaktovať soiku len do ich mailu ale zatial nič neodpisali
toto som im npisal :
Dobrý deň
Uz predtym som žiadal odôvodnenie prečo ste mi napísali ze hodinky sú už mimo záručnú dobu vy ste uviedli ze záruka skoncila 29.12 2024 a vo vydajke je dátum prijatia 24.12 2024 co je 5 dní pred koncom záručnej doby vyjadrite sa k tomu prosím!
Druhá vec je ze mi zbytocne dávate dôvody prečo do nich vnikla voda tie hodinky sú na vašej stranke predávané ako vodotesne s 5ATM kde v popise mate do 50 m tak isto hodinky majú režimy na plávanie a potápanie a co je najviac smiešne ze pisete ze kúpať sa v nich môže ale plávať nie cize ponor hodiniek je potom 0m a nie 50m ani 40 30 proste ziaden ...jedna sa o to ze klamete zákazníka s nepravdivim popisom produktu a nie su vodotesne a nedá sa v nich plávať v popise ma byt uvedene ze nie sú vodotesne a nie sú určené na plávanie
Dopredu viem ze mi to vrátite stale s nejakým dôvodom ze to neakceptujete ja si to preverim u slovenskej obchodnej inšpekcii a ak ste v práve tak stym nič nespravím ale dám tam podnet na preverenie tejto reklamacie a určite u vás ani nebudem uz nakupovať keď klamete pri popise produktov