icon

Môžem čerpať OČR počas rodinnej dovolenky?

noemi32
11. apr 2026

Dobrý večer,
plánujem v lete 14 dní čerpať OČR z dôvodu zavretia škôlky no zároveň by sme v tom čase chceli ísť spolu ako rodina na dovolenku. Je to podľa vás možné? Nie je možné, aby to zo strany zamestnávateľa napadli?

Strana
z2
anonym_34e2a0
11. apr 2026

Počas OČR môžete ísť kam chcete, zamestnávateľ s ňou nič nemá

ivicatolic
11. apr 2026

@noemi32 tú dovolenku ti vôbec nemusí dať , máš to vypočítané a oni to tiež tak budú chápať

anonym_4165fb
11. apr 2026

@noemi32 áno kľudne, počas uzavretia skolky môžeš mať očr a byť kdekoľvek. V práci dolozis očr a hotovo. Zamestnávateľ sa ťa nebude pýtať kde sa budeš zdržiavať. Očr platí Sociálka.

anonym_34e2a0
11. apr 2026
@ivicatolic

@noemi32 tú dovolenku ti vôbec nemusí dať , máš to vypočítané a oni to tiež tak budú chápať

@ivicatolic Čitanie s porozumením:
Nechce dovolenku od zamestnávateľa, na rodinnú dovolenku pôjde počas OČR

noemi32
autor
11. apr 2026

Skôr čakám útok aj od bezdetných kolegov kvôli tomu, že si "šetrím" dní dovolenky a pôjdem na dovolenku počas OČR..

puremum
11. apr 2026
@noemi32

Skôr čakám útok aj od bezdetných kolegov kvôli tomu, že si "šetrím" dní dovolenky a pôjdem na dovolenku počas OČR..

@noemi32 ved im nemusis vesiat na nos kde ides... najlepsie je nikomu nic nevraviet -aj ked ist samozrejme mozes .. ale ludska zavist nepozna hranice

amel
11. apr 2026
@noemi32

@noemi32 v pohode môžeš,nemusíš byť doma.Jediny problem by si mala vtedy,ak by bola otvorena skolka.

amel
11. apr 2026
@noemi32

@noemi32 vobec ale vobec neries,co si myslia bezdetni kolegovia.
Keby uz velmi chceli rýpať,nie je to OCR z dôvodu choroby a ani vtedy nemusíte byť doma.

amel
11. apr 2026
@ivicatolic

@ivicatolic akú dovolenku?

ivicatolic
11. apr 2026
@anonym_34e2a0

@ivicatolic Čitanie s porozumením:
Nechce dovolenku od zamestnávateľa, na rodinnú dovolenku pôjde počas OČR

@anonym_34e2a0 sorry, čítam ešte iné články, prehliadla som text

anonym_fdf4e5
Včera o 00:48
@noemi32

@noemi32 toto problem nie je. Ale zamestnavatel ti potom ine datumy nemusi dat dovolenku vtedy, ked ty chces, lebo disponuje nou on. Moze ti nariadit cerpanie v vtedy, kedy on uzna za vhodne.

anonym_3493a5
Včera o 03:58

v lete budes cerpat aj dovolenku aj tuto OCR ci aky mas plan ? musi ta niekto zastupovat ? pocas OCR sa nemusis zdrzivat v mieste bydliska, ale ja by som aspon nezverejnovala verejne fotky z dovolenky pocas OCR ak ta musi niekto zastupovat a nemohol ist na dovolenku kvoli tvojej OCR

anonym_fdf4e5
Včera o 05:02
@anonym_3493a5

v lete budes cerpat aj dovolenku aj tuto OCR ci aky mas plan ? musi ta niekto zastupovat ? pocas OCR sa nemusis zdrzivat v mieste bydliska, ale ja by som aspon nezverejnovala verejne fotky z dovolenky pocas OCR ak ta musi niekto zastupovat a nemohol ist na dovolenku kvoli tvojej OCR

@anonym_3493a5 zamestnavatel jej ale nemusi vyjst v ustrety a tu dovolenku jej nemusi dat. Moze jej ju nariadit v inom termine.
Ak planuje cerpat aj dovolenku, sla by som mimo radsej v ten datum.

anonym_3493a5
Včera o 05:23
@anonym_fdf4e5

@anonym_3493a5 zamestnavatel jej ale nemusi vyjst v ustrety a tu dovolenku jej nemusi dat. Moze jej ju nariadit v inom termine.
Ak planuje cerpat aj dovolenku, sla by som mimo radsej v ten datum.

@anonym_fdf4e5 ale ona dopredu OCR neohlasuje tj ak si da schvali dajme tomu preve dva julove tyzdne dovolenku a potom da dva tyzdne OCR co spravi zamestnavatel? alebo ak jej schvali dovolenku aj na neskor v lete tak jej to uz len tak zrusit nemoze

jaroe
Včera o 05:26
@amel

@noemi32 v pohode môžeš,nemusíš byť doma.Jediny problem by si mala vtedy,ak by bola otvorena skolka.

@amel keby bola otvorena skolka, tak jej tuto ocr predsa v skolke nepotvrdia

anonym_fdf4e5
Včera o 05:36
@anonym_3493a5

@anonym_fdf4e5 ale ona dopredu OCR neohlasuje tj ak si da schvali dajme tomu preve dva julove tyzdne dovolenku a potom da dva tyzdne OCR co spravi zamestnavatel? alebo ak jej schvali dovolenku aj na neskor v lete tak jej to uz len tak zrusit nemoze

@anonym_3493a5 preco by nemohol? Moze. Ak ju ma schvalenu a nikam nejde, moze zrusit. Ak by jej ju zrusil a ona ma uz zaplateny nejaky pobyt, vtedy jej ju musi preplatit.

lucik194
Včera o 05:40

- v case zatvorenej skolky mozes ist na OCR. v tom case 14 dni mozes byt v hociktorej tramtarii, v robote s tym nic nemaju. ocr sa neschvaluje, proste sa oznami.

-chapem, zostane Ti ešte dovolenka. neviem ako velmi dopredu sa schvaluje u Vas dovolenka, tak pozor NATO, aby zamestnavatel neurobil to, ze bola si na OCR a chces potom dalsich 10 dni vycerpat svoju normálnu, zakonom danu dovolenku a neschváli Ti ju, kedy budes chciet. ma nato narok

anonym_94bc21
Včera o 05:46
@lucik194

- v case zatvorenej skolky mozes ist na OCR. v tom case 14 dni mozes byt v hociktorej tramtarii, v robote s tym nic nemaju. ocr sa neschvaluje, proste sa oznami.

-chapem, zostane Ti ešte dovolenka. neviem ako velmi dopredu sa schvaluje u Vas dovolenka, tak pozor NATO, aby zamestnavatel neurobil to, ze bola si na OCR a chces potom dalsich 10 dni vycerpat svoju normálnu, zakonom danu dovolenku a neschváli Ti ju, kedy budes chciet. ma nato narok

@lucik194 presne. Ak ma OCR z dovodu zatvorenia, tak ok. Tak, ak zamesnavatel neda za zvysok leta, aspon jej zostane na inokedy

amel
Včera o 06:05
@jaroe

@amel keby bola otvorena skolka, tak jej tuto ocr predsa v skolke nepotvrdia

@jaroe v SK je možné vsetko🙂
To bola odpoved s nadsazkou v mojom pripade🙂

muchotrafka298
Včera o 06:21

Pocas OCR nie je nutne byt doma, nechodia ziadne kontroly. Mozes ist kludne v tom case na dovolenku, zamestnavatelovi oznamis OCR a tym to hasne. Ale ak Ti mozem poradit, nikde nehovor, ze ides na dovolenku, nezdielaj fotky na socialnyh sietach ani nic. Lebo ludia su zli a mozu Ti to nepekne dat vyzrat v robote. V praci nemusis oznamovat nic, kam ides na dovolenku, kedy, za kolko, ake mas zdravotne problemy. Ludia si dnes myslia, ze MUSI toto vsetko vediet zamestnavatel. No nemusi a ani nie je dobre zdielat osobne veci.

anonym_3cb8ac
Včera o 07:42

@noemi32 tak keď prídeš opálená do roboty po OČR asi bude každému jasné, kde si bola
A ako píšu vyššie , počas OČR môžeš cestovať kdekoľvek, kontroly odnikiaľ nechodia

noemi32
autor
Včera o 11:49
@lucik194

Ďakujem vám veľmi pekne za názory.
Neplánujem mať ešte ďalšiu dovolenku z mojej zákonom danej, preto chceme využiť moju Očr na dovolenku.
Žiaľ prekecla som sa a jeden kolega mal poznámky o tom, že Očr je vlastne keď nemám kam dať dieťa a keď v tom čase bude mať dovolenku môj manžel aby sme boli spolu na dovolenke, tak mne už netreba OČR. Šéfovi to je úplne jedno..
@anonym_3cb8ac
@muchotrafka298

@anonym_94bc21
@lucik194 - presne to kolegu štve že mne ako matke ostane viac dovolenky ako má on napr 🤦‍♀️

amel
Včera o 11:59
@noemi32

Neplánujem mať ešte ďalšiu dovolenku z mojej zákonom danej, preto chceme využiť moju Očr na dovolenku.
Žiaľ prekecla som sa a jeden kolega mal poznámky o tom, že Očr je vlastne keď nemám kam dať dieťa a keď v tom čase bude mať dovolenku môj manžel aby sme boli spolu na dovolenke, tak mne už netreba OČR. Šéfovi to je úplne jedno..
@anonym_3cb8ac
@muchotrafka298

@anonym_94bc21
@lucik194 - presne to kolegu štve že mne ako matke ostane viac dovolenky ako má on napr 🤦‍♀️

@noemi32 toto vôbec neries,nech si kolega zaobstara deti a môže vziať OCR tiez...

muchotrafka298
Včera o 18:27
@noemi32

@anonym_3cb8ac
@muchotrafka298

@anonym_94bc21

@noemi32 to si na tom dobre, ked ti len dni dovolenky zavidi. U nas jedna mlada slobodna a bezdetna kolegyna vykrikuje, ze je diskriminovana od ludi co maju deti. Ze is nemoze brat dovolenku pocas prazdnin (nebavime sa o letnych dvojmesacnych, ale napriklad velkonocnych, vianocnych, jarnych, jesennych a pod.). Neustale ludom lezie na nervy tym, ze len sa stazuje, ako sa musi ludom s detmi prisposobovat (!!!!) a dost ich popudzuje aj to, ze v kuse sa predvadza, neustale musi rozpravat o svojich dovolenkach, lebo chce byt influencerka. Milionkrat som jej povedala, v dobrom, ze ludia zavidia, nie kazdy jej praje a ma byt ticho o tom, kam chodi. A ked som sa jej opytala, ze ci ako slobodna a bezdetna zena musi chodit pocas prazdnin co maju skolaci tak hned utocne "Mna tu nebudu diskriminovat matky a otcovia s detmi!"

anonym_9dca43
Včera o 21:45

@noemi32 to ešte existuje?ocr na zdravé dieťa?dúfam,že už čoskoro zrušia,že kde idú peniaze von oknom.

amel
Dnes o 03:24
@anonym_9dca43

@noemi32 to ešte existuje?ocr na zdravé dieťa?dúfam,že už čoskoro zrušia,že kde idú peniaze von oknom.

@anonym_9dca43 kam majú dať rodicia deti?Ano,existuje.2 tyzdne na dieta počas zavretej škôlky.My sme mali zavretu škôlku vzdy celé 2 mesiace bez zbernej.
Ale pod anonymom sa ľahko toto napise.

anonym_face80
Dnes o 03:38

Kolega ma toto tiez stale,a nie len on,ale vela ludi.Preto schvalili aj nejake odmeny,bonusy bez ocr okolo 200eur.Ale ani to im nepomohlo.

amel
Dnes o 03:54
@anonym_face80

Kolega ma toto tiez stale,a nie len on,ale vela ludi.Preto schvalili aj nejake odmeny,bonusy bez ocr okolo 200eur.Ale ani to im nepomohlo.

@anonym_face80 ja som mala OCR max 1x za rok kvoli chorobe a potom cez prázdniny 2 tyzdne vzdy.
Mam svoje deti rada ,radsej ako prácu a vzdy sa to da v praci odkomunikovat.
Väčšinou pracujem po večeroch i na tej zavidenej OCR.
Škoda akurát to,ze moja druhacka od 1. triedy uz ostane sama doma, navarí,uprace a napecie.
A nemáme nikoho,komu môžem dat deti, keby sa niekto pýtal a nikdy sme nemali.

anonym_face80
Dnes o 04:33
@amel

@anonym_face80 ja som mala OCR max 1x za rok kvoli chorobe a potom cez prázdniny 2 tyzdne vzdy.
Mam svoje deti rada ,radsej ako prácu a vzdy sa to da v praci odkomunikovat.
Väčšinou pracujem po večeroch i na tej zavidenej OCR.
Škoda akurát to,ze moja druhacka od 1. triedy uz ostane sama doma, navarí,uprace a napecie.
A nemáme nikoho,komu môžem dat deti, keby sa niekto pýtal a nikdy sme nemali.

@amel tak niektori rodicia to maju tazke,a ked neni ina moznost,tak nic nenarobia.U nas sme to nikdy nemuseli riesit,aj ked mame skolku tak,ze sa spoja ine dediny a skolka vzdy funguje.No maleho aj tak do skolky nedam,a nikdy som deti ani nedavala do skolky cez letne prazdniny.

cacianka
Dnes o 07:11
@anonym_3cb8ac

@noemi32 tak keď prídeš opálená do roboty po OČR asi bude každému jasné, kde si bola
A ako píšu vyššie , počas OČR môžeš cestovať kdekoľvek, kontroly odnikiaľ nechodia

@anonym_3cb8ac opáliť sa môže aj na sídliskovej lavičke, doma na dvore, u babky na dedine

Strana
z2