Môžem čerpať OČR počas rodinnej dovolenky?
Dobrý večer,
plánujem v lete 14 dní čerpať OČR z dôvodu zavretia škôlky no zároveň by sme v tom čase chceli ísť spolu ako rodina na dovolenku. Je to podľa vás možné? Nie je možné, aby to zo strany zamestnávateľa napadli?
@noemi32 tú dovolenku ti vôbec nemusí dať , máš to vypočítané a oni to tiež tak budú chápať
@noemi32 áno kľudne, počas uzavretia skolky môžeš mať očr a byť kdekoľvek. V práci dolozis očr a hotovo. Zamestnávateľ sa ťa nebude pýtať kde sa budeš zdržiavať. Očr platí Sociálka.
@noemi32 tú dovolenku ti vôbec nemusí dať , máš to vypočítané a oni to tiež tak budú chápať
@ivicatolic Čitanie s porozumením:
Nechce dovolenku od zamestnávateľa, na rodinnú dovolenku pôjde počas OČR
Skôr čakám útok aj od bezdetných kolegov kvôli tomu, že si "šetrím" dní dovolenky a pôjdem na dovolenku počas OČR..
@ivicatolic akú dovolenku?
@ivicatolic Čitanie s porozumením:
Nechce dovolenku od zamestnávateľa, na rodinnú dovolenku pôjde počas OČR
@anonym_34e2a0 sorry, čítam ešte iné články, prehliadla som text
Skôr čakám útok aj od bezdetných kolegov kvôli tomu, že si "šetrím" dní dovolenky a pôjdem na dovolenku počas OČR..
@noemi32 toto problem nie je. Ale zamestnavatel ti potom ine datumy nemusi dat dovolenku vtedy, ked ty chces, lebo disponuje nou on. Moze ti nariadit cerpanie v vtedy, kedy on uzna za vhodne.
v lete budes cerpat aj dovolenku aj tuto OCR ci aky mas plan ? musi ta niekto zastupovat ? pocas OCR sa nemusis zdrzivat v mieste bydliska, ale ja by som aspon nezverejnovala verejne fotky z dovolenky pocas OCR ak ta musi niekto zastupovat a nemohol ist na dovolenku kvoli tvojej OCR
v lete budes cerpat aj dovolenku aj tuto OCR ci aky mas plan ? musi ta niekto zastupovat ? pocas OCR sa nemusis zdrzivat v mieste bydliska, ale ja by som aspon nezverejnovala verejne fotky z dovolenky pocas OCR ak ta musi niekto zastupovat a nemohol ist na dovolenku kvoli tvojej OCR
@anonym_3493a5 zamestnavatel jej ale nemusi vyjst v ustrety a tu dovolenku jej nemusi dat. Moze jej ju nariadit v inom termine.
Ak planuje cerpat aj dovolenku, sla by som mimo radsej v ten datum.
@anonym_3493a5 zamestnavatel jej ale nemusi vyjst v ustrety a tu dovolenku jej nemusi dat. Moze jej ju nariadit v inom termine.
Ak planuje cerpat aj dovolenku, sla by som mimo radsej v ten datum.
@anonym_fdf4e5 ale ona dopredu OCR neohlasuje tj ak si da schvali dajme tomu preve dva julove tyzdne dovolenku a potom da dva tyzdne OCR co spravi zamestnavatel? alebo ak jej schvali dovolenku aj na neskor v lete tak jej to uz len tak zrusit nemoze
@anonym_fdf4e5 ale ona dopredu OCR neohlasuje tj ak si da schvali dajme tomu preve dva julove tyzdne dovolenku a potom da dva tyzdne OCR co spravi zamestnavatel? alebo ak jej schvali dovolenku aj na neskor v lete tak jej to uz len tak zrusit nemoze
@anonym_3493a5 preco by nemohol? Moze. Ak ju ma schvalenu a nikam nejde, moze zrusit. Ak by jej ju zrusil a ona ma uz zaplateny nejaky pobyt, vtedy jej ju musi preplatit.
- v case zatvorenej skolky mozes ist na OCR. v tom case 14 dni mozes byt v hociktorej tramtarii, v robote s tym nic nemaju. ocr sa neschvaluje, proste sa oznami.
-chapem, zostane Ti ešte dovolenka. neviem ako velmi dopredu sa schvaluje u Vas dovolenka, tak pozor NATO, aby zamestnavatel neurobil to, ze bola si na OCR a chces potom dalsich 10 dni vycerpat svoju normálnu, zakonom danu dovolenku a neschváli Ti ju, kedy budes chciet. ma nato narok
- v case zatvorenej skolky mozes ist na OCR. v tom case 14 dni mozes byt v hociktorej tramtarii, v robote s tym nic nemaju. ocr sa neschvaluje, proste sa oznami.
-chapem, zostane Ti ešte dovolenka. neviem ako velmi dopredu sa schvaluje u Vas dovolenka, tak pozor NATO, aby zamestnavatel neurobil to, ze bola si na OCR a chces potom dalsich 10 dni vycerpat svoju normálnu, zakonom danu dovolenku a neschváli Ti ju, kedy budes chciet. ma nato narok
@lucik194 presne. Ak ma OCR z dovodu zatvorenia, tak ok. Tak, ak zamesnavatel neda za zvysok leta, aspon jej zostane na inokedy
Pocas OCR nie je nutne byt doma, nechodia ziadne kontroly. Mozes ist kludne v tom case na dovolenku, zamestnavatelovi oznamis OCR a tym to hasne. Ale ak Ti mozem poradit, nikde nehovor, ze ides na dovolenku, nezdielaj fotky na socialnyh sietach ani nic. Lebo ludia su zli a mozu Ti to nepekne dat vyzrat v robote. V praci nemusis oznamovat nic, kam ides na dovolenku, kedy, za kolko, ake mas zdravotne problemy. Ludia si dnes myslia, ze MUSI toto vsetko vediet zamestnavatel. No nemusi a ani nie je dobre zdielat osobne veci.
@noemi32 tak keď prídeš opálená do roboty po OČR asi bude každému jasné, kde si bola
A ako píšu vyššie , počas OČR môžeš cestovať kdekoľvek, kontroly odnikiaľ nechodia
Ďakujem vám veľmi pekne za názory.
Neplánujem mať ešte ďalšiu dovolenku z mojej zákonom danej, preto chceme využiť moju Očr na dovolenku.
Žiaľ prekecla som sa a jeden kolega mal poznámky o tom, že Očr je vlastne keď nemám kam dať dieťa a keď v tom čase bude mať dovolenku môj manžel aby sme boli spolu na dovolenke, tak mne už netreba OČR. Šéfovi to je úplne jedno..
@anonym_3cb8ac
@muchotrafka298
@anonym_94bc21
@lucik194 - presne to kolegu štve že mne ako matke ostane viac dovolenky ako má on napr 🤦♀️
Neplánujem mať ešte ďalšiu dovolenku z mojej zákonom danej, preto chceme využiť moju Očr na dovolenku.
Žiaľ prekecla som sa a jeden kolega mal poznámky o tom, že Očr je vlastne keď nemám kam dať dieťa a keď v tom čase bude mať dovolenku môj manžel aby sme boli spolu na dovolenke, tak mne už netreba OČR. Šéfovi to je úplne jedno..
@anonym_3cb8ac
@muchotrafka298
@anonym_94bc21
@lucik194 - presne to kolegu štve že mne ako matke ostane viac dovolenky ako má on napr 🤦♀️
@noemi32 toto vôbec neries,nech si kolega zaobstara deti a môže vziať OCR tiez...
@anonym_3cb8ac
@muchotrafka298
@anonym_94bc21
@noemi32 to si na tom dobre, ked ti len dni dovolenky zavidi. U nas jedna mlada slobodna a bezdetna kolegyna vykrikuje, ze je diskriminovana od ludi co maju deti. Ze is nemoze brat dovolenku pocas prazdnin (nebavime sa o letnych dvojmesacnych, ale napriklad velkonocnych, vianocnych, jarnych, jesennych a pod.). Neustale ludom lezie na nervy tym, ze len sa stazuje, ako sa musi ludom s detmi prisposobovat (!!!!) a dost ich popudzuje aj to, ze v kuse sa predvadza, neustale musi rozpravat o svojich dovolenkach, lebo chce byt influencerka. Milionkrat som jej povedala, v dobrom, ze ludia zavidia, nie kazdy jej praje a ma byt ticho o tom, kam chodi. A ked som sa jej opytala, ze ci ako slobodna a bezdetna zena musi chodit pocas prazdnin co maju skolaci tak hned utocne "Mna tu nebudu diskriminovat matky a otcovia s detmi!"
@noemi32 to ešte existuje?ocr na zdravé dieťa?dúfam,že už čoskoro zrušia,že kde idú peniaze von oknom.
@noemi32 to ešte existuje?ocr na zdravé dieťa?dúfam,že už čoskoro zrušia,že kde idú peniaze von oknom.
@anonym_9dca43 kam majú dať rodicia deti?Ano,existuje.2 tyzdne na dieta počas zavretej škôlky.My sme mali zavretu škôlku vzdy celé 2 mesiace bez zbernej.
Ale pod anonymom sa ľahko toto napise.
Kolega ma toto tiez stale,a nie len on,ale vela ludi.Preto schvalili aj nejake odmeny,bonusy bez ocr okolo 200eur.Ale ani to im nepomohlo.
Kolega ma toto tiez stale,a nie len on,ale vela ludi.Preto schvalili aj nejake odmeny,bonusy bez ocr okolo 200eur.Ale ani to im nepomohlo.
@anonym_face80 ja som mala OCR max 1x za rok kvoli chorobe a potom cez prázdniny 2 tyzdne vzdy.
Mam svoje deti rada ,radsej ako prácu a vzdy sa to da v praci odkomunikovat.
Väčšinou pracujem po večeroch i na tej zavidenej OCR.
Škoda akurát to,ze moja druhacka od 1. triedy uz ostane sama doma, navarí,uprace a napecie.
A nemáme nikoho,komu môžem dat deti, keby sa niekto pýtal a nikdy sme nemali.
@anonym_face80 ja som mala OCR max 1x za rok kvoli chorobe a potom cez prázdniny 2 tyzdne vzdy.
Mam svoje deti rada ,radsej ako prácu a vzdy sa to da v praci odkomunikovat.
Väčšinou pracujem po večeroch i na tej zavidenej OCR.
Škoda akurát to,ze moja druhacka od 1. triedy uz ostane sama doma, navarí,uprace a napecie.
A nemáme nikoho,komu môžem dat deti, keby sa niekto pýtal a nikdy sme nemali.
@amel tak niektori rodicia to maju tazke,a ked neni ina moznost,tak nic nenarobia.U nas sme to nikdy nemuseli riesit,aj ked mame skolku tak,ze sa spoja ine dediny a skolka vzdy funguje.No maleho aj tak do skolky nedam,a nikdy som deti ani nedavala do skolky cez letne prazdniny.

Počas OČR môžete ísť kam chcete, zamestnávateľ s ňou nič nemá