Môžem dieťaťu dať 3 mená?
Zdravím. koľko mien môžem dať dieťatu?
3 mena a +priezvisko? Da sa to? Alebo je povolené iba dat najviac 2 mena +priezvisko??
@majk0986542257 raz ti za takú hovadinu bude to dieťa fakt vďačne 😝😝
mozes ja som zazila v jernej triede Graciela Izabela Manuela Ta....iova volali ju Gracka a niektore deti Grcka
vtedy leteli telenovely s hrdinkami s tymito menami je ale pravdou aj yo ze to tak dava vacsinou romska komunita
@majk0986542257 A preco len jedno priezvisko? Netreba trocharit🙊
@majk0986542257 Kráľovské rodiny bežne dávajú aj štyri mená. Vy ste člen ktorej kráľovskej dynastie?
asi ano. pocuj.ake mena chces dat?
@dominika1988 :D
@dominika1988 moja kolegyňa má tiež strašne dlhé krstné meni a tiež strašne dlhé priezvisko
Keď vypisuje nejaké formuláre, nikdy sa tam nevie zmestit, musí takmer vždy dokresliť okienka na písmenka
Jej deti sa volajú Ema a Leo
Nechce ich týrať písaním
Autorka sa tu dozvedela kopec "hodnotnych" rad, len nie to na co sa pytala....
U nás v škole majú 2 súrodenci po 3 mená plus priezvisko, voláme ich jedným z nich, úradne sa musia písať všade tri.
Zvlasne dat dietatu 3 mena staci ked vyberes jedno pekne naco spekulovat s tolkymi
Ja raz nepochopím toto, že dať dieťaťu čo len dve mená, nie ešte tri...a pritom aj tak vždy používajú len jedno...iba čo musia všade tie mená oficiálne uvádzať
Autorka ma 17, cize ano.. normalna otazka
Sesternica dala obom deťom 3 mená, spolužiačka mala 2 inak nepoznám nikoho
@majk0986542257 moje vsetky tri majú tri mená plus priezvisko. Nežijeme na Slovensku. Rómka nie som. Mená sme vyberali prvé iba pre nich a zvyšok ako pamiatku na starých rodičov a prarodičov. Určite by som išla na matriku preveriť koľko môžeš dať. Naši majú aj slovenské RD a nikdy sme nemali problém. S písaním a vyplnovaním formulárov nemám problém lenivá nie som. Veľa šťastia pri vyberaní mien. 🎈💕
A smiem vedieť ze prečo?
Ak to nie je tajne?
Jedno po ktorom túžiš ty, jedno ktoré túži budúci otec a jedno po dedkovi/svokrovi?
No neviem, mne sa zdá dosť veľa aj dve, ale možno to časom bude bežné, že tri.
Menom len začínajú kompromisy s dieťaťom.
Veľa šťastia...
@majk0986542257 ved daj...sa ti potom podakuje ako si mu zdebilnila zivot sa predstavovat 3 menami jak hotentot gratis este priezvisko na ktore nez pride tak clovek aj zabudne ake bolo prve meno :D
@majk0986542257 ktory blbec dava uz len tri mena, my davame 8!!!
@majk0986542257 ucim na strednej skole, jedna prvacka ma tri krstne mena. Nie je z romskej komunity. Takze sa to da, ale za akych podmienok neviem.
@majk0986542257 áno, na Slovensku sa môžu dať dieťaťu najviac 3 krstné mená
nedávaj. ja mám jedno a za slobodna mi to vychádzalo 19 písmen - nenávidela som sa podpisovať celým menom čo ešte chúďa dieťa s tromi menami 😒
Dá sa, ideálne Hortenzia Kvetoslava Miloslava Schwarzenmacherbauerova
Myslim že sa dá, ale ja by som nejaké nechala pre ďalšie deti..
Hnusne ste, len sa vysmievat. Netusite pozadie, v niektorych krajinach je to bezne, neviete odkial je otec dietata, z akej kuktury autorka pochadza a z akeho dovodu sa pyta. Ale hned zosmiesnovat a urazat, to vam ide.
Vas je prd do toho preco a kolko a pod. - nepytala si nazory, ale radu ci to je mozne.

a to je na co dobre mu dat tri mena?