Môžem dostať podporu po materskej dovolenke?
Dobrý deň, prosím o radu. 08.22-05.23 Tpp, 09.23-04.24 dnp z vysokého základu, 04.23 nástup na md z dnp. Po ukončení md pred rodičovským je možné zaplatiť ešte dva mesiace cca a ísť na podporu? Aby som vysvetlila - mesačne si platím cca 800 eur až mam lepšiu md, avšak, bola by som rada ak by som to uhradené dnp mohla využiť aj na podporu. Prvý krát to riešim, pred tým 8 rokov v jednej firme a keď som zmenila zamestnanie, dala výpoveď zo zdravotných dôvodov, zostala som tehotná. Ďakujem za rady. 🙏
Nie, nemas narok.
aký balík DNP si platíš? aby si mala nárok na podporu musíš tam mať zahrnuté aj poistenie v nezamestnanosti, to sú 2 percentá z vymeriavacieho základu a nie každý balík DNP to obsahuje, pozri prihlášku
Ak pred 08/22 bol TPP, tak sa dá k dávke dopracovať. A ak nástup na MD bude až 04/24 (teda ešte nebol), tak sa dá dopracovať k vyššej dávke.
@draik pred 8/22 nemala PP takze nema potrebnu dobu PvN.
@natalienka12
To by som si taký istý nebol, keďže píše, že menila zamestnanie (to je asi to obdobie v poslednom PP od 8/22) a že predtým 8 rokov pracovala. Čiže som skôr náchylný k tomu, že dávku mať bude a že sa možno dopracovať aj k vyššej sume, ako by vyplývalo zo mzdy.
@draik Snad doplni udaje, ale za tychto podmienok narok nema.
@natalienka12
To by som tiež kategoricky netvrdil, keďže nevieme, aký balík poistenia má.

Ty si platíš dobrovoľne nemocenské poistenie...nie poistenie v nezamestnanosti