Môžem dostať výpoveď kvôli tomu, že som každý mesiac na OČR?
Dobry den mam otazku .. odkedy pracujem kazdy mesiac som s dietatom na OCR.. niekedy je to tyzden v mesiaci inokedy aj tyzden a pol .. zmluvu mam na dobu neurcitu kedze pred otehotnenim som tam pracovala.. prosim Vas mozu mi dat vypoved koli tomu ze som na OCR? Dakujem
Ja som si kvoli castym ocr nasla inu pracu.
@meluela Presne tak som to myslela aj ja, ako píšeš.
Ty sa ohanas že nemáš dovolenku ani peniaze na opatrovateľku. V zahranici je každému ukradnuté ci máš deti alebo nie - lebo keď ostaneš s dieťaťom doma tak ti dajú velku figu. A nie ze peniaze za to ze sedíš doma. Takže milá mamička chod do prace a tvoje dieťa môže ostať s niekym iným
Boze, pisete tu veci, fakt... strasne... tu neznie otazka, "keby ste boli zamestnavatel, vyhodili by ste ma?", ale "moze ma vyhodit kvoli castym OCR?"
Normalne odpovede uz dostala, boli vseho vsudy asi tri a zneli, ze oficialne nie, ale moze si vymysliet organizacnu zmenu, nadbytocnost. Pises, ze mu tam nema kto robit. Sef je s tebou spokojny? Ma on sam male deti? Kto ta zastupuje, ked tam nie si? Ten, co ta zastupuje, je s tym OK? Firma ma akeho vlastnika, je to slovenska s.r.o., alebo vacsia korporacia? Vedia ta preradir na poziciu, kde bude tvoja nepritomnoat menej vadit? To vsetko ma na procesy vplyv...
Podla mna furt lepsia mamicka, co chce robit a robi si dobre svoju robotu, ako bezdetna, co kavickuje, ulieva sa a cerpa "celodenne osetrenie u lekara", lebo ma "narok" na 7 dni lekara rocne... ale ani takych nevyhodia, ak je robota urobena dobre.
No autorka,podľa tvojej odpovede vidno,že si proste z výroby. Že nič nemusíš vysvetľovať. Najprv si ujasni, či je to priatel alebo manžel. Má dve roboty. Očividne ťažko sa mu pôjde na OCR a nie,že píšeš,že keď zavelis pôjde. Máš sa ceste učiť. A tak,ako píšeš,si vo výrobe. Tam si nahraditelna,takže to budeš mať ťažké keď sa bude prepúšťať.
@zmrzlinka2021 @sisaka vdaka bohu ze nie ste vy moje kolegyne alebo nedaj boh zamestavatel. Som 18 r zamestnana. 1x za ten cas som bola 10 dni pn (po operacii). Inak som vobec nechybala. No teraz mam konecne 3 r syna kt je od novembra non stop chory. Sopel kasel. Klasicke skolkarske bacily. Vzdy bez atb. No do skolky ist nemoze. A teraz co?! Mam dat vypoved? Nezasluzim si za 18 odrobenych rokov cerpat nemocenske? A ze vasmu dietatu podali atb v skolke? No to chcem vidiet. A keby aj, kt matka da chore dieta s liekmi do skolky pre boha?!
Asi je fajn raz za cas citat prispevky takychto slovenskych neprajnicok. Dnes po ceste do prace kupim mojim skvelym kolegynkam zakusok. Vynimocne je totiz syn zdravy a ja pracujem.
Vzdy mi napadnu slova jednej skolitelky psychologicky kt povedala. Ked pojdete na dochodok alebo odidete z firmy, nikto na vas nebude spominat stylom “to bola super odbornicka, oddana pracovnicka nasej spolocnosti. ALE to bola skvela osoba, empaticka a priatelska” - alebo aj opak 🤷🏼♀️
@minutka 👏 len doplnim, ze na Sk zo zakona ucitelka (MŠ, ZŠ, SŠ) nesmie podat ziadne lieky, ani len na alergiu. Preto sa otvorila debata o tom, ze by mali byt na skolach skolske zdravotne sestry. Ale niektori mudrlanti to obratili na temu "deti si natajnasa ockovat v skole nedame", tak ani neviem ako to dopadlo. A tak by to alergikom, astmatikom, diabetikom a inym detickam zo zdravotnymi problemami pomohlo...
@solemami niekto "iny" nebude chybat v praci? Btw kazdy stat ma nejaku socialnu a zdravotnu politiku a odvody. Ak neprispievam do nejakeho fondu, ktory stat zriadil a z ktoreho sa cerpaju prispevky napriklad na OCR, PN atd., tak z neho logicky nemozem cerpat ziadne prispevky, ked sa mi stane socialna/zdravotna udalost. To, ze ty a mnohe ine zijete v state, ktoreho socialna politika je ina ako ta na SK je problem daneho statu, nie zien zijucich na SK. My mame OCR, ale nemame moznost podania liekov v skole/skolke, nemame moznost dat dieta so soplom/kaslom do skolky (väcsina skolok), mame iba v malom rozsahu skratene uväzky, minimum opatrovateliek ochotnych opatrovat chore dieta. Vy mate tieto moznosti, ale nemate OCR, RD atd. Hold, vsade je to inak, systemy su nastavene inak. Uz sa chapeme, ze my tu nemame tie moznosti ako vy a plus nase "vyhody".
No co riesis. Potrebujes ostat s dietatom doma, tak ostan. Vyhodia ta, tak pojdes 4obit inde. Co chces pocut? Ste mali ratat s tym, ze dieta 1. Rok v skolke je viac doma ako v zariadeni.

Niektore deti si to preskacu soplami a ine s tym istym bacilom aj teplotuju a je im nanic, alebo sa im to taha 2-3 tyzdne a vypiju sirupov za desiatky eur. Takze ked nejaka pizda da nachcipane dieta do skolky lebo je pani dokonala nenahraditelna tak si to potom odseru tie, ktorych dieta z genetickych dovodov mava tazsie priebehy chorob. Ale tak vlastne sa nakoniec kruh uzavrie, lebo zena cislo 1 si to s vyssim platom odrobi za zenu cislo 2 ktora sedi doma casto tiez chora od dietata na menej platenej ocr-ke. Mohol by niekto vypocitat, ci by sa vyplatilo viac z pohladu produktivity prace a celkoveho wellbeingu rodin nechat deti s naznakom choroby par dni doma a zabranit tak sireniu chorob alebo pokracovat v tejto stupidnej hre.