Môžem ísť na nákup potravín počas PN?
Ahojte pytam sa tuto otazku lebo som ešte nebola v takejto situacii ale ak som PN a nemam urcene vychadzky mozem ist do obchodu na nakup potravin?..ak by mi vtedy prisla kontrola mozem to zdokladovat blockom ?
Len v pripade ak ziješ sama, ak zijes s manzelom musí chodiť on po robote.. si pn a asi z nejakeho dôvodu
@amy2807 veď choď aj na nákup aj po dieťa. Ale keď ti príde kontrola, nič okrem povolenej vychádzky v čase, kedy nie si doma, ti nepomôže.
Vybav si vychádzky na poobede
Tieto vyhovorky... si predstav, ze by si naozaj nemohla odist (zlomene obe nohy)... co by si robila s dietatom a nakupmi?
Dieťa nevie prísť samo domov? Nevieš napísať žiadnemu rodičovi spolužiakov? Štvrtok a piatok bol isto v škole tak rovnako pôjde aj budúci týždeň.
Nema vychadzky lebo ma teploty akutnu chorobu proste chod v pondelok knlekarke a daj si od utorka ukoncit PN ked ti je uz tak dobre ze vies ist do obchodu
Tu nikoho nezaujima ako si to zariadis. Nikoho nezaujimaju ani tvoje vyhovorky.
Jednoducho si PN a musis sa tomu prisposobit.
Ja nerozumiem ze nerozmyslas,vsak vies ako fungujete,zijete. To si nevies otvorit usta u doktorky a povedat ; Pani doktorka potrebujem rano a poobede vychadzku kvôli dietatu lebo este nechodi same do skoly. Jednoduche
ja sa pytam preto lebo naposledy som bola PN pred 5 rokmi ale vtedy som mala aj vychadzky teraz nemam
@amy2807 keď sa nedozvonia, zvyknú volať. To mám od kolegu, ktorý sa teraz vrátil z PN. Došli v nedeľu,poobede. Našťastie mal pn ukončenú v piatok a oni to nemali ešte aktualizované. Volali mu
@anonym_697699 akym dovozom?...a tu kde zijem zijeme kratko a so susedmi sa nepoznam..byvam v malom meste na vychode slovenska tu ziadny dovoz nefunguje
@amy2807
Najednoduchsie riesenie chod naspat do roboty
No ved si nakup ked pojdes na kontrolu,tak po nej skoc aj do obchodu.Teda ja by som to takto riesila.
Pokial si PN bez vychadzok, tak z bytu nemozes ist nikam. Okrem navstevy lekara. Ako si veci zariadit, to je tvoj problem, nie Socialnej poistovne. Manzel nepracuje 24 hodin denne, aby nevedel ist do obchodu. Bezne su v mestach otvorene obchody do 21:00, takze vyhovorka, ze muz robi 12tky je slabucka. A ked nema kto pre dieta ist, tak si to s nim zariad, aby si zobral dovolenku a pod.
@amy2807 to ze nemas vychadzky svedci len o tom, ze mas zjavne v sebe akutnu chorobu, takze z tvojej strany totalne nezodpovedne sirit bacile do okolia.
Keby si bola v nemocnici, tak dieta date do ustavu? 😏
@amy2807 tak zavolaj v pondelok ráno lekárke a požiadaj ju o vychádzky poobede, aby si mohla chodiť po dieťa. To s tými potravinami je smiešne, pokiaľ máš manžela nech zabezpečuje nákup on. Či ten chlap keby nemal manželku tak zahynie od hladu, lebo nemá kedy skočiť do potravín? My máme rodinu nablízku, ale s takýmito vecami ich fakt nezaťažujeme.
@anonym_ed58f2 To takto nefunguje,ze dobry den prosim si vychadzky,potrebujem ist tam a tam. Vychadzky zavisia od diagnozy. A kedze mala vysoke horucky,tak Dr.nesmie povolit vychadzky cloveku s infekcnym ochorenim. Socialna by ho hnala.
A keby si bola v nemocnici,kto by chodil pre dieta? Tsk si ho nechaj doma,ked nema kto ist pre neho. A je nanajvys zvlastne,ze muz ma 7 dni v tyzdni 12-tky, nedokaze vyzdvihnut dieta,ani nakupit. Lebo to je proti zakonniku prace.
@anonym_245a64 manzel pracuje od siedmej do siedmej v 30 km vzdialenom meste od nas kam dochadza..svokra pracuje od rana od osmej do siestej vecer, druzinu mame do pol piatej, sme tu novi v meste nemame tu kamaratov nepozname sa so susedmi tak fakt by ma zaujimalo ked rano muz malu odvedie do skoly ako by som mala vyriesit to ze pojdem po nu ked nemam vychadzky..v skole napriklad by mi nevedeli dat potvrdenie ze som fakt bola vyzdvihnut dieta?..ak by nahodou vtedy prisla kontrola?
@amy2807 nech sa manžel zariadi a na dobu kým budeš PN
7 ročné dieťa snáď zvládne prísť domov samé a ak nie, otec si to bude musieť vybaviť v práci. Čo keby si mala horúčky? Bola v nemocnici? Čo by bolo s dieťaťom?
To je tak keď si ženy zoberú takýchto chlapov co sú neschopní ísť aj na nákup. Panebože 🤦🏻♀️
@anonym_11400e v poriadku a ako inak si to mam zabezpecit ked tu nemam rodinu ?..ako mam to dieta dostat domov zo skoly?..ci ho mam nechat doma pocas toho ako ja budem PN? lebo fakt neviem ako inak..mam tu svokru ktora tiez pracuje do vecera v zdravotnictve...a nikoho viac..
@amy2807 ale SP nemôže za to že nikoho nemáte to je váš problém
@anonym_ed58f2 To takto nefunguje,ze dobry den prosim si vychadzky,potrebujem ist tam a tam. Vychadzky zavisia od diagnozy. A kedze mala vysoke horucky,tak Dr.nesmie povolit vychadzky cloveku s infekcnym ochorenim. Socialna by ho hnala.
@iwesska áno, vychádzky závisia od diagnózy. Ale my nevieme akú diagnózu má. Takže keď v pondelok zavolá lekárke a prediskutuje s ňou možnosť vychádzok poobede - vzhľadom na situáciu, nič tým nepokazí. Buď jej ich lekárka po zhodnotení zdravotného stavu dá, alebo nedá. Nikde nepíšem že lekárka má povinnosť jej ich dať, ale požiadať ju môže.
A to načo riešiš s cudzími ženami čo môžeš ísť po dieťa alebo na rožky? Však choď. Kľudne. Si myslíš, že každá jedna matka na pn si platí opatrovateľku aby jej išla pre dieťa? 😁
A to načo riešiš s cudzími ženami čo môžeš ísť po dieťa alebo na rožky? Však choď. Kľudne. Si myslíš, že každá jedna matka na pn si platí opatrovateľku aby jej išla pre dieťa? 😁
@anonym_b74e3f každá rozumná matka si to zariadi
No tak nechaj dieta ten tyzden doma,a ak budes aj dalsi tyzden pn,nech si muz zoberie dovolenku a hlavne cim skor,tym pre vas najlepsie dieta naucit samo chodit domov autobusom.
No tak nechaj dieta ten tyzden doma,a ak budes aj dalsi tyzden pn,nech si muz zoberie dovolenku a hlavne cim skor,tym pre vas najlepsie dieta naucit samo chodit domov autobusom.
@anonym_f3af23 máš 7 ročne dieťa ktoré chodí autobusom? Ja by som nenechala 7 ročne ísť samé. Môj chodil domov sám, ale školu mal za panelákom.
@anonym_f3af23 máš 7 ročne dieťa ktoré chodí autobusom? Ja by som nenechala 7 ročne ísť samé. Môj chodil domov sám, ale školu mal za panelákom.
@anonym_b74e3f synov spolužiak neviem či už od konca prvej triedy, ale ako druhak určite už chodil domov zo školy sám autobusom do prímestskej časti. Ale školu majú kúsok od zastávky, cca 5 minút a neprechádza cez cestu
@anonym_b74e3f ano od pol roka 1r,a chodili tak mnohe deti,ziadny rodic tam nebol.Skola bola vo vedlajsej dedine.

tak zijem s manzelom a sedem rocnym dietatom lenze manzel pracuje dvanastky od siedmej do siedmej..
@amy2807 V tom prípade nemôžeš z domu, ani nákup, ani pre dieťa, proste nikam. Môžeš ísť len k lekárovi. Prečo nemáš vychádzky?