Môžem mať viac prechodných pobytov?

15. mar 2021

Priateľ má bývanie a nahlásený prechodný pobyt v mieste svojej práce. Chceme ho prihlásiť aj na prechodný pobyt ku mne, aby nemal problém s cestovaním počas lockdownu. Trvalý pobyt z istých dôvodov zatiaľ meniť nechce. Môže mať dva prechodné pobyty? A tiež či sa informácia o druhom prechodnom pobyte dostane do ohlasovne v mieste prvého prechodného pobytu.
Na nete som to nenašla, tak vopred ďakujem, kto bude vedieť odpoveď.

maud13
15. mar 2021

podľa mňa nemôže mať dva prechodné pobyty. napríklad preto, že v mieste tvojho prechodného pobytu platíš za smeti. ak nemáš prechodný, platíš v mieste trvalého. keby si mala dva prechodné už by sa v tom asi nikto nevyznal :D

felicita027
15. mar 2021

prechodných áno, trvalých nie

janinah
15. mar 2021

nepomôže ti to,ak si v inom okrese ako jeho trvalý pobyt
napr. tu...
https://www.hlavnydennik.sk/2020/10/24/toto-by-...

ceklis
15. mar 2021

@janinah ale veď on nejde na chatu. Presúva sa medzi miestom pobytu a miestom výkonu prácu (napríklad)
My takto fungujeme. Vzhľadom na situáciu, ktorá je, prestahovali sme sa z miesta trvalého bydliska do miesta, kde mame prechodný pobyt (samozrejme iný okres) a odtiaľ chodí muž do práce, resp ja s deťmi k lekárovi.
Čiže podľa mna milý anonym si môže k tebe nahlásiť prechodný pobyt a keď ho zastaví hliadka, stačí sa preukázať potvrdením o prechodnom pobyte a pracovnou zmluvou.

elizabet173
16. mar 2021

@janinah kopa ľudí žije v podnájme, kde má prechodný pobyt a chodí do práce do iného okresu

prispievatel
17. aug 2021

Nepýtam sa to kvôli lockdownu ale ak mám trvalý aj prechodný pobyt v rovnakom meste, tak má zmysel nahlasovať ten prechodný? Presťahoval som sa len na iné sídlisko ale smeti a také tie poplatky platím rovnakému mestu.