icon

Môžem navštíviť rodičov, ktorí bývajú cez 5 okresov?

paloma76
6. feb 2021
Strana
z2
paloma76
autor
6. feb 2021

Prosím poraďte mi. Rodičia majú 70 rokov. Nevidela som ich od novembra. Ja, MM aj syn sme negatívny, ja som dokonca pred druhým očkovaním. To isté rodiačia. Nikto nemal covid 19. Chcela by som ísť niektorý víkend. Je to 280 km . Poradíte mi prosím? ❤️

lucia147852
6. feb 2021

Je zákaz vychádzania aj návštev. Takze oficiálne nie.

ajka0207
6. feb 2021

@paloma76 tak dovolené to nie je, ale keďže pohyb medzi okresmi je, tak pokutu nedostaneš.

mogaa
6. feb 2021

@paloma76 pokiaľ neprechádzaš cez čierny okres tak ano.....

mogaa
6. feb 2021

@paloma76 teda ak pôjdeš cez čierny okres tak všetci budete potrebovať negatínvny test a výhovoku la, odeš....lebo zákaz stretávania stále platí....len sú povolené vychádzky do prírody do iného okresu(aj to nesmie byť čierny)

mattkapd
6. feb 2021

Oficiálne asi nie.. Ale išla by som.. My sme teraz pochovávali svokra.. Mesiac bol v nemocnici a teda v najťažších chvíľach kedy ma byt človek s rodinou.. Umrel sám a v cudzom prostredí.. Navyše aj ta posledná rozlúčka bola hrozna.. No takže za mňa áno chodte ich pozriet

luba41
6. feb 2021

@paloma76 ved rob ako uznáš za vhodné..snad sa tu nemusíš cudzích ludí pýtat, či možeš niekoho navštívit..vobec nikto ta nemusí nikde kontrolovat po ceste / ak sa toho bojíš/..

lenka2710
6. feb 2021

@paloma76 šla by som, ako píše vyššie, môže sa nedaj Boh niečo stať a budete si vyčítať, že ste nešli 🤷‍♀️

alexk12
6. feb 2021

@paloma76 sak choďte v noci cez to okno od 1 do 5tej ci ako to je

snezienka33
Odpoveď bola odstránená
snezienka33
Odpoveď bola odstránená
ninusa221
6. feb 2021

Ja chodim zv-NR a nezastavili nas zatial.. ani nikde neboli ale viem že dnes dako velmi kontrolovali preto priatel neprišiel🙆🏽‍♀️Ale určite choj je to hlavne aj na policajtov či natrafiš na chuja alebo na normalneho

paloma76
autor
6. feb 2021

❤️Ste zlaté ďakujem. Myslím, že nemám cestu cez čierny okres (Žilina, Martin, Banská Bystrica, Lučenec, Rimavská Sobota). Tak ja to risknem, rodičia mi za to stoja! Pôjdeme najbližší víkend, poprípade ten ďalší víkend. Ďakujem baby, pomohli ste sa mi rozhodnúť. Krasny víkend este❤️❤️❤️

snezienka33
Odpoveď bola odstránená
andrejka1974
6. feb 2021

Ja mam rodinny dom mimo okresu a zatial sme vzdy presli bez kontroly

sasa1310
6. feb 2021

@paloma76 podľa správnosti nemôžeš. môžu ťa otočiť alebo dostaneš pokutu.

snezienka33
Odpoveď bola odstránená
sasa1310
6. feb 2021

@snezienka33 celá rodina sa ide starať. Určite policajt pochopí...
Pýtala sa či môže, tak jej odpisujem tak ako to je.

snezienka33
Odpoveď bola odstránená
sasa1310
6. feb 2021

@snezienka33 a? Tak ste mali šťastie, že vás nestopli.

paloma76
autor
6. feb 2021

@sasa1310 mam moznost ísť aj bez MM, ale malého zobrať musím. Ma 4 r., aj on chce vidieť mojich rodičov, zbožňuje ich a celý víkend by bezomna nevydržal.

snezienka33
Odpoveď bola odstránená
sasa1310
6. feb 2021

@snezienka33 od pondelka začínajú poriadne kontrolovať.

snezienka33
Odpoveď bola odstránená
sasa1310
6. feb 2021

@paloma76 ako som ti už napísala. Môžu ťa stopnúť, môžeš dostať pokutu alebo ťa otočia. Jednoducho závisí na koho narazíš. Kontrolujú mimo okresov. Aj teraz boli v správach ako kontrolovali dôvody cesty

daniela.ho
6. feb 2021

Urcite chod. Je to velmi “nespravodlive” ked ludia co maju rodiny v okresoch kde byvaju sa mozu vidiet ale ked mas rodinu v inom okrese tak nesmies chodit... my tiez mame rodinu aj z mojej aj z muzovej strany v inych okresoch a je to ozaj na nervy. Viem, nemali by byt navstevy vobec ale to si clovek uz nemoze ist ani rodicov pozriet? Je to cele velmi smutne

snezienka33
Odpoveď bola odstránená
taga
6. feb 2021

Ja ti poviem, chod. Zaroven vsak dodavam, my sme na zapade, tu sme imdy ziadnu kontrolu nevideli (ale nejako extra nikam nechodime) no orave som pocula ze okolo BB zastavuju policajti, okolo Chopku a tamten smer. Nasi su vo Zv, tak preto to viem. Tak ale neplati stale vynimka 'starostlivost o blizku osobu?'? Vela stastia a pekny vikend. Ja som nasich nevidela od oktobra a tie mi sym kazdu chvilku mrnka, ze ich chce ist pozriet 😥

eskop
6. feb 2021

@paloma76 ja som svojich nevidela uz polroka.. a o mesiac rodim a velmi sa obavam toho, kedy prvykrat uvidia svoju vnucku 😒

deti95060810
6. feb 2021

@mattkapd ľudia aj pred coronou bežne umierali samy v nemocnici .... len si nemysli že vtedy to bolo iné... 😉

Strana
z2