icon

Môžem odovzdať prefotené potvrdenie o materskej?

lady511
20. sep 2011

ahojte buduce mamičky...chcela by som sa Vás spítat...moj gynekolog...mi dal len jedno potvrdenie o materskej...(že on može vipísat len jedno potvrdenie) a ja potrebujem daj aj na urad práce aj do socialnej poistovne...myslíte že to možem prefotit?lebo originál mam len jeden...

lili_mia
•
20. sep 2011

@lady511 Ja mám skúsenosť, že na Sociálnej chcú originál, na úrade práce som zatiaľ nosila ofotené a stačilo im, na stenách tam majú vyvesené, že už dopredu máš mať pripravené kópie originálov. Takže zrejme najprv na úrad, keby si chceli kópiu porovnať s originálom a potom do Sociálnej.

kucminka
•
20. sep 2011

@lady511 no ako tak čítam,tak si aj mňa zaskočila,lebo práve zajtra idem k svojmu lekárovi na vypísanie materskej,a tiež potrebujem aspoň tri krát.Tak dúfam,že nebude robiť problémy.Neviem,či sa može dávať kopia.

lady511
autor
•
20. sep 2011

vieščo ked mi to odmietol dat tak ho nemožem prinutit....tak som si spravila z toho 3kopie a v piatok...to idem všetko obehat
ved mimochodom za jedno to potvrdenie..pítal 10eur

lucia.kl
•
20. sep 2011

@lady511 žiadosť o materské ti mal dať lekár zadarmo...
žiadosť môže byť k poisteniu len jedna - iba ak by si mala viac poistení, tak by si dostala viac žiadostí - každá žiadosť má svoje číslo... takže naozaj do sociálky originál a inam kópie...
@kucminka

lady511
autor
•
20. sep 2011

prečo ymslíš že zadarmo????