icon

Možnosti ukončenia problematickej nájomnej zmluvy predčasne

18. júl 2025

Dobry den prajem. Chcem sa spytat ake mame moznosti ohladne prenajmu. Majitel bytu nechce dat doporiadku kupelnu. Lupe sa tapeta na strope aj na setene. Na vani sa odlupuje silikon a prisli sme na to ze v kuchyni pod provizornou tapetou je totalne plesniva a vyhnita doska. Kupelna je umakartova zamaskovana tapetami a nepremokavou farbou. Nasli sme tu aj fakuru od kupelne. No nakolko mam male dieta nechcem tu zit. Zmluvu mame na tri roky. Je moznost odist aj skor bez nejakych pokut pokial stav bytu brani obyvaniu ? Na tu kuchynu sme sprili az teraz ked sa zacala odliepat tapeta a skoro som odpadla. Byt bol bez vybavenia a spinavy ked sme sem isli. 4 dni som ho umyvala a dezinfikovala az bol ako novy. No zamlcal nam zhnitu kuchynsku stenu. Oprava kuchyne alebo kupelne z jeho strany nehrozi. Dalsia vec ze kupelna sa zacala lupat po pol roku od uzivania a neriesil to. Moze si odo mna vymahat opravu niecoho co bolo len oblepene papierom ? Bojim sa ze budu zbytocne problemy ktore vazne nechcem. Najom platim cely cas na cas bez omeskania, nie su s nami problemy v nicom.

zojazoja
18. júl 2025

@anonym_autor ale však tam nemusíš ostať 3 roky. môžeš odísť kedy chceš vrámci zmluvných podmienok. Máte v zmluve nejakú výpovednú dobu, nie? 3 mesiace?

autor
18. júl 2025
@zojazoja

@anonym_autor ale však tam nemusíš ostať 3 roky. môžeš odísť kedy chceš vrámci zmluvných podmienok. Máte v zmluve nejakú výpovednú dobu, nie? 3 mesiace?

@zojazoja ano ale co ak si bude pytat paniaze na opravu kupelne ? Aj ked ja som ho ziadala dat ju doporiadku lebo mi tam pada doslova na hlavu bordel zo stropu. Plus ta zhnita stena pod tapetou na to sme prisli teraz nedavno ked sa zacala lupat tapeta. Plesen cez pol steny a znite drevo sa neurobi behom roka.

zojazoja
18. júl 2025
@anonym_autor

@zojazoja ano ale co ak si bude pytat paniaze na opravu kupelne ? Aj ked ja som ho ziadala dat ju doporiadku lebo mi tam pada doslova na hlavu bordel zo stropu. Plus ta zhnita stena pod tapetou na to sme prisli teraz nedavno ked sa zacala lupat tapeta. Plesen cez pol steny a znite drevo sa neurobi behom roka.

@anonym_autor a informovala si ho písomne, napríklad emailom o týchto zásadách ked ste ich našli?.. a co ak nebude si pýtať za to peniaze. Zbytočne riešiš co by bolo a bude keby..co ak.. vy ste to nespravili, nie je to váš problém. Informovala si ho o tom vopred. Bodka. Posli mu odstúpenie od zmluvy a vybavene.

zuzanaete
18. júl 2025

Citaj zmluvu, co tam mate dohodnute ohladom ukoncenia najmu.

autor
18. júl 2025
@zojazoja

@anonym_autor a informovala si ho písomne, napríklad emailom o týchto zásadách ked ste ich našli?.. a co ak nebude si pýtať za to peniaze. Zbytočne riešiš co by bolo a bude keby..co ak.. vy ste to nespravili, nie je to váš problém. Informovala si ho o tom vopred. Bodka. Posli mu odstúpenie od zmluvy a vybavene.

@zojazoja dakujem. Dnes to spiseme nech je cim skor po tom.