icon

Na aké príspevky mám nárok po rozchode s priateľom?

nenka39
30. máj 2021

Ahojte potrebovala by som pomoct ze na aky prispevok mam narok ak som sa rozisla s priatelom a syn ma 1rok a 9mesiacov. Byvam zatial u maminy ale hladam si prenajom Dakujem

Strana
z2
nafka0483
14. jún 2021

@malva123 Myslim, ze mala na mysli vyzivne, ktore dostane - ze po vacsine nase sudy (v nasom state) nepriznaju vysoke, cize realne jej nepokryje polovicu nakladov.

malva123
14. jún 2021

@nafka0483 ved vyzivne je z platu otca...a ten este vzdy ma narok na zivot...tak sa kdesi stala chyba...ked chcela vysoke vyzivne...bolo sa treba ozvat kollatovi..si myslim.Inak nelutujem...ako si spravila tak ma.

nafka0483
14. jún 2021

@malva123 Neviem o com hovoris, @anjelicek26 nechcela vysoke vyzivne, jej netreba ziadne vyzivne, nie je v autorkinej situacii.

Hovori o tom, ze autorka velmi nemoze ratat s tym, ze vyziej z RP a vyzivneho, pretoze to vyzivne moze mat "ubohe". Vela chlapov robi za minimalku a zvysok na ruku, alebo odidu z prace, ze oni ziadnu nemaju a robia len na cierno a fusky, alebo zdokladuju take vydavky a pod., ze proste vyzivne je male.
Alebo aj taki co nic nefejkuju, tak proste zaraba malo, vyzivne je nizke, tak realne matka to sama nezvlada a napriek vyzivnemu prostenevie uzivit seba a dieta.

Casto tu radia v kritickych situaciach ze odid od muza, budes dostavat vyzivne, budes mat RP, alebo pojdes do prace, zvladnes to. Ale realita je taka, ze ak sa chlap nechce dohodnut a natahuje to, ktovie kedy bude sud, aku vysku vyzivneho prizna... tak zatial ta matka z niecoho zit musi.
Cize ona len podotkla to, ze na to nech sa nespolieha, lebo ju to nejak "nespasi". Podla mna si ten komentar nepochopila.

Strana
z2