icon

Na čo si dávať pozor pri klamaní v dôvode PN?

30. mar 2024

Ahojte , ak uvediem v práci iný dôvod čerpania PN ako reálne je , tak vedia to nejako zistiť ? Nepíše sociálka moju diagnózu ani nič ? Či len uvidia on akého dr to je

mamina7070
•
30. mar 2024

nie nevedia to zistit

klarissa25
•
30. mar 2024

Však v práci stačí povedať ze mam zdravotný problém nič iné

poisonblu
•
30. mar 2024

PN je elektronicka, tam diagnozu nevidno

sissy27
•
30. mar 2024

V praci nema co koho zaujimat tvoja dg (pokial to nie je nieco, co by ta nasledne malo obmedzovat v praci). Proste si PN.

autor
•
30. mar 2024

@sissy27
@klarissa25 jasne baby , len to v našej neplatí . Oni by boli najradšej keby im donesieš celý zdravotný záznam 😂😂🙈

heltova9
•
30. mar 2024

Tak isto aj u nás v práci, stále sa má vypytuju čo som šla a čo mi je.. ale ja im to nechcem povedať, ale aj tak nedajú pokoj, hlavne vedúca.. pritom to je moja osobná vec..

klip0
•
30. mar 2024

Tak ale to ti môže byť jedno že chcú vedieť všetko. Povedz že máš zdravotné problémy a budeš na PN. Ešte by bolo fér povedať či je to predpoklad na dlhodobú alebo krátkodobú PN a hotovo (jedine tento dôvod mi pripadá ako pomerne normálny prečo by mohli chcieť vedieť čo ti je. A to že či máš chrípku a budeš týždeň doma, alebo ťa čaká ťažká operacia a budeš doma rok)

mamina7070
•
30. mar 2024

diagnozu hovorit nemusis ale je vhodne povedat aky je predpoklad trvania PN ci ide o kratkodobu chorobu alebo to bude trvat dva tri pat desat mesiacov

minimalne kvoli zabezpeceniu zastupu a kolegom

mamina7070
•
30. mar 2024

@heltova9 nephta sa ta preto ze je zvedava ale musi zabezpecit zastupovanie a potrebuje sa zariadit nemusis vraviet diagnozu ale
aspon predpoklad trvania najma kvoli zastupovaniu

lienka.7
•
30. mar 2024

Aký iný dôvod? Mam chrípku a budem PN cca. 2 týždne. Alebo caka ma operácia bedrového kĺbu a pol roka so mnou nepocitajte... ktorá možnosť je ta tvoja?
A nie, diagnóza ich nemá čo zaujímať.

sissy27
•
30. mar 2024

Klebety su ich problem, ziadat to od teba nemozu. Akurat je vhodne oznamit predpokladanu dlzku trvania pn.

heltova9
•
30. mar 2024

@mamina7070 to som povedala hneď,že koľko budem marodovat a že mám ženské problémy, ale stále sa pýtajú že aký presne problem

hipuska
•
30. mar 2024

U nás vedela mzdarka číslo diagnózy. Odkiaľ neviem. Na základe toho sa dala určiť diagnóza

melaniiiiia
•
31. mar 2024

@hipuska na papierovej PN bolo toto číslo diagnózy uvedené. Potom si to číslo stačí už len vygoogliť a vie zistiť diagnózu 🙂 u elektronickej neviem či sa uvádza

hipuska
•
31. mar 2024

@melaniiiiia práveže, to bolo minulý týždeň. Takto sme sa v robote dozvedeli, že.kolegyna je tehotná.

patricia992
•
2. apr 2024

Dobry den prajem chcem sa opytat kedy sa vyplaca pnka .mesiac pozadu

klarissa25
•
2. apr 2024

@patricia992 samozrejme ze mesiac pozadu...

patricia992
•
3. apr 2024

Dobry vecer chcem sa opytat ked ja som od vcera na penke bude mi na mesiac vyplatena penka