Nabúraný nárazník

qwertzs
2. sep 2022

Ahojte, ako sa postupuje pre škodovej udalosti, keď nám sused pred bytovkou nabúral zadný nárazník??? Stačí keď si to on porieši vo svojej poiťovni??

daniela1911
2. sep 2022

@qwertzs on zanesie oznámenie odkódovať udalosti do 15 dni od nehody do svojej poisťovne, a ty by si mala volať na asistenčné číslo a oznámiť škodu na svojom vozidle. Takto sme to mali my, tento rok. Tiež nárazník. O pár dni sa nám ozval “obliadkujuci” poistovak a pozrel obe vozidla.

luliu
2. sep 2022

@qwertzs aj ty musíš ísť do jeho poisťovne + s autom na obhliadku sa objednat

patka06
2. sep 2022

Spíšete záznam o nehode, on ho odovzdá vo svojej poisťovni a ty nahlásiš /tiež v jeho poisťovni/ škodovú udalosť ako poškodená. Z poisťovne prídu na obhliadku vozidla alebo ak ho dáš opraviť v zmluvnom servise poisťovne, obhliadnu ho tam. Až po obliadke ho opravia.
Škoda bude uhradená z PZP vinníka nehody.
Škodová udalosť sa dá nahlásiť aj elektronicky na stránke poisťovne - netreba nikam chodiť.

mery333
2. sep 2022

No my sme museli na obhliadku prist spolocne, teda s oboma autami, kde sa nasimulovala skodova udalost. Na centimeter presne sa dali auta do pozicie "tukanca" a fotky z tohto "stretnutia" isli do poistovne.

brembo
2. sep 2022

Musíte nahlásit škodovu udalost v jeho poistovni bud osobne,alebo telefonicky. Spíšte a vyplnte obaja papiere,podpíšte. Poistovna Vás potom vyzve,či máte urobit fotografie a odoslat im na mail,alebo si to nafotia oni. Obe vozidlá sa budu fotografovat,kým to nemá poistovna nafotené,neopravujte to.