icon

Nárok na podporu

akramgad
23. feb 2013

Ahoj dievčence idem zas po radu teda po dve 🙂 takže MD mi skončila máj 2010 a rodičovská mi skončila 31.12.2012 mala som nárok na dlhšie poberanie nakolko máme dcéru adoptovanú tak sa mi rodičovská rátala až od dátumu súdu a popri materskej som pracovala od leta 2011 na 4 hodiny a od septembra 2012 na zmluvu na osem hodín ( nevedela som že budem poberať RD až do konca roka 2012 zázrak úrady neinformovali o pluse od štátu 🙂 ) a toť moja otázka chcela by som ukončiť prácu ale nedá sa mi hladať nová nakolko nik nebude na mňa čakať kým mi skončí výpovedná lehota takže mám nárok na podporu v prípade že si nenájdem hneď prácu ? a ešte som sa chcela opýtať v zmluve mám že výpovedná lehota 60 dní ale nepracujem tam ani rok zo zákona neviem ako to je musím dodržať 60 dní alebo môžem dať mesačnú výpovednú lehotu ? prosím poradíte ďakujem ☹

sudabe
•
23. feb 2013

ahoj podlá mna nemáš nárok na podporu tam vzniká nárok ak by si posledně 3 roky pracovala. ale to že si bola na mateřského sa podlá mna nezapocitava. poradím ti najdi si to na nete v socialnej poistovni

akramgad
autor
•
23. feb 2013

@sudabe prosím ťa ako si to tam nájdem alebo pod čím ? ďakujem

akramgad
autor
•
23. feb 2013

ale pred tým som pracovala

sudabe
•
23. feb 2013

@akramgad neviem presne kde to najdeš zadaj si do googlu. od dna keď ziadas o podporu sa beru posledne 3roky dozadu. asi ti velmi nepomozem viac neviem

sisaha
•
23. feb 2013

@akramgad ak si pred MD pracovala, tak si myslim, ze na podporu narok mas...

suzicka
•
23. feb 2013

Materska sa zaratava,urcite mas narok na podporu.

akramgad
autor
•
23. feb 2013

ďakujem

evita68
•
23. feb 2013

@akramgad máš nárok na podporu, počas MD aj RD si bola poistená v nezamestnanosti

akramgad
autor
•
23. feb 2013

@evita68 ešte som chcela počas RD ma z organizačných príčin prepustili vtedy Zdroj-Vopo odkúpila CBA a všetky čo sme boli na RD a MD nás prepustili dali nám že dávame výpoveď my ale z nárokom na odstupné no já som nesúhlasila lebo já som nedávala židnu výpoveď tak nakoniec pod vyhrážkou právnika mi dali výpoveď z organizačných ešte stále budem mať nárok na podporu? 😲

evita68
•
23. feb 2013

@akramgad kedy skončil tvoj prac. pomer? a odkedy do kedy si mala práce počas MD a RD?

akramgad
autor
•
24. feb 2013

@evita68 november 2010 skončil prac pomer a prácu som mala počas RD júl,august 2011 a potom november 2011 do 30.6.2012 a potom august 2012 do 1.4.2013

evita68
•
24. feb 2013

@akramgad nedala si presné dátumy, tak si zrátaj od 1.4.2010 či si bola poistená 730 dní do 31.3.2013.. počítaj aj dni na RD, kedy si bola zamestnaná

evita68
•
24. feb 2013

@akramgad tvoj pracovný pomer ku dňu podania výpovede nebude trvať rok, takže na teba platí podľa par 62 ZP:
(2) Výpovedná doba je najmenej jeden mesiac, ak tento zákon neustanovuje inak.
(6) Ak výpoveď dáva zamestnanec, ktorého pracovný pomer u zamestnávateľa ku dňu doručenia výpovede trval najmenej jeden rok, výpovedná doba je najmenej dva mesiace,.

to znamená, že VD u teba bude jeden mesiac.. do konca februára treba doručiť zamestnávateľovi výpoved podľa par. 67 ZP, pracovný pomer skončí 31.3.2013

akramgad
autor
•
24. feb 2013

@evita68 ďakujem pekne a moc 🙂