Návrh na výživné od otca a náhradné výživné na dieťa
Ahojte žienky.
Chcela by som vás poprosiť, ako má vyzerať návrh na výživné od otca, chcem to ísť podať na súd, aby platil na malú, keďže som sa do dnes nedočkala ani € a to už bude mať 6 mes.
A s náhradným výživným je to ako? To treba ísť potom na úrad práce, keď prebehne konanie? Alebo to súd pošle na UPSVaR?
Ďakujem.
@mondolina áno, to mi vravel, že potom to so mnou bude riešiť nejaký vyšetrovateľ. Ale mne tu šlo o to, aby som dokázala, že sa to dá, resp aj ten policajt povedal, že mam na to právo. Akože ak to bude fail, že má pošlú kade ľahšie, tak normálne nechápem teda, že načo mi povedal, že si toto mozem žiadať, keď sa to nedá 🤷♀️ Každopádne ak sa niečo zmení, určite dám info 🙂
@maciatkolulu áno je to len 28€, ale mne aj to pomôže. Ja nie som “zavodou” ako niekto. V zápisnici je pisane, že sme neboli v kontakte, myslel to tak, že či sme sa osobne stretli, že sme sa aj rozprávali a to sme sa teda nerozprávali. Stretnúť sme sa stretli, keď šiel okolo autom alebo tak.
Moje dieťa je takto šťastne a keď teraz nemá komplet rodinu, tak v budúcnosti ju mat bude 😉 nevieš môj príbeh, tak nepoucuj.
@miiceencoovaa kontaktovala si ho so žiadosťou o peniaze, policajt nič nemysli, policajt píše, čo počuje.... To sú tvoje slová. Ja nepočujem, konštatujem.... Každopádne veľa šťastia
@tilko 👍neodkladne opatrenie dokelu, som si nevedela spomenúť
@miiceencoovaa namiesto toho, aby si strácala čas zbytocnostiami, si mala mat podané neodkladne opatrenie, do 30 dní by si mala papier v rukách.... To ti, ale asi suseda, či kamoška nepovedali... Ja nerozumiem jedna sa o výživné, dokonca o výživné na dieťa, ktoré ma vyše roka, vyše roka, čo ocko neplatí a teba to chytí teraz, že chce aspoň 28 eur. Ach jaj, nechápem, prečo sa takéto veci neriešia s právnikom, ale s JPP
@maciatkolulu riešim všetko s právnickou...áno ocko neplatí nič, miesto toho robí len problémy, zdržuje súd, napr dal si testy otcovstva a vypisuje mojej advokatke maily, že nech na ne prístupom, aby ich mal “zadarmo” čiže mimo súdne. Ďalej, keď sa má vyjadrit, tak sa vždy vyjadruje naposlednu chvíľu. Lehota je (na moje vyjadrenie aspoň) 10 dni a jemu to trvá 2 mesiace. Ja som sa naposledy vyjadrila k tým jeho blabotám čo dáva v novembri a doteraz mi nič neprišlo od neho. Všetko mi robí naschval. Len mi chce uškodiť a ublížiť ako sa len dá. A malému takisto, vôbec mu oňho nejde. Obaja sme mu úplne ukradnutí.
@miiceencoovaa neverím, že to riešiš s právnickou, pretože by si mala už dávno, veľmi dávno neodkladne rozhodutie v rukách. A nie toto...
@maciatkolulu hej viesco vymýšľam si tu cely môj život, ja vlastne ani neexistujem. Mám advokátku, bez toho by som do súdu nešla, netrúfam si na to. A cely súd je zastavený z dôvodu, že si dal robiť testy otcovstva. Čaká sa len naňho! Potom to už bude rýchle.
@miiceencoovaa pises,ze je pre teba dolezitych aj tych 28eur. A teraz,ze mas pravnicku a ta nestoji 100eur. Tak na jednej strane ho udavas kvoli 28euram a na druhej strane davas za pravnicky 100ky 👏
@miriam1983 ja ju mám cez centrum právnej pomoci 😉 takze ju mám zadarmo...nemudruj radšej, keď nevieš ! A nemienim sa tu baviť s takýmito stupidnymi ľudmi ako ste vy 🤦♀️ Trosku treba rozmýšľať bože 👋
@miiceencoovaa ja s tebou komunikujem cely cas bez urazok a ponizovania. Ale ty vies zrejme len utocit,ked ti niekto oponuje.
@miiceencoovaa stupidnymi😂😂😂ôk. Veľa zdaru
@miiceencoovaa opäť a dokola, tvoja právnická nepozná neodkladne?, to sa dalo podať, keď sa dieťa narodilo. A nie po roku behať bez právoplatného rozsudku po polícia h a tobôž, keď ako sama píšeš, spochybňuje otcovstvo,.... Výborná právnicka.
@miiceencoovaa
Ale on už uznal otcovstvo keďže ste neboli zosobášení, a keďže je v rodnom liste.
@miiceencoovaa to, že si dal robiť testy otcovstva je v poriadku...na to sa budeš pozerať z odstupom času inak....ono by vás to asi čakalo aj tak na pojednávaní...mohol by na tom trvať alebo by to nariadil súd (a pravdepodobne by ste cvakali obaja)...len si predstav, že prídeš na súd a tam sa všetko zase odloží pretože sa idú robiť testy...a tiež sa ten čas nemusí naťahovať len kvôli tomu...pojednávania sa nedejú zo dňa na deň...ba dokonca ani z mesiaca na mesiac...
Inak asi mi možno uniklo, ale vy ste sa dohodli na nejakom výživnom, keď na matrike priznal otcovstvo, či ste sa o tom nikdy nebavili? Či ste v tej dobe boli spolu a až neskôr sa rozišli?
@tilko no ono to bolo tak, že sme sa rozišli, keď som bola v 8tt. Neskôr sme sa pokúšali k sebe vrátiť a vtedy sme boli aj na matrike podpísať to, že je otec (čiže zápisnicu). A asi mesiac na to sme sa rozišli a odvtedy nekomunikujeme osobne spolu. Keď sa teda náhodou ozval v sms, tak som pýtala peniaze a zrazu stíchol. Vždy to tak bolo, ale ozval sa len vtedy, keď mu prišiel papier zo súdu. Dohodli sme sa na rodičovskej dohode, nech sa neťaháme po sudoch, ale zrazu to neplatilo. Začal mi tvrdiť, že nič nepodpíše, dokonca mi nechcel podpísať ani na matrike to, že súhlasí so synovým menom (matrikarka nám vtedy nepovedala, že musí súhlasiť aj s tým). Matrika ho dala na súd a zrazu už súhlasil aj s menom.
Ešte keď sme riešili tú rodičovskú dohodu, tak mi diktoval, že mám kľudne napísať aj 350€ výživné, že mi bude dávať aj viac, ak bude mať. A potom začal počúvať jeho chorú mamku.
Hm....daj si pozor aj do budúcna na rodičovskú dohodu. Ak nie je schválená súdom, je ti nanič. Ja som mala rodičovskú dohodu vypracovanú a podpísanú pred 2 právnikmi a bola mi nanič, čo sa týkalo výživného...Otec sa v nej "zaviazal" mesačne na syna prispievať 100€ (to platil) a 50% nákladov na školu v prírode, krúžky, výlety....to nezaplatil nikdy, nazbieralo sa to na peknú sumičku, ale môj syn z tých peňazí nikdy v živote nič nevidel...mám ale šťastie na vlastnú rodinu...kedykoľvek som niečo potrebovala ja alebo syn, pomohli moji rodičia, môj brat a jeho žena...
Ahojte,prosim vas baby co mate skusenosti s nahradnym vyzivnym, podmienka:
"priemerny mesacny prijem za poslednych 6 mesiacov nepresahuje 3,3-nasobok zivotneho minima"
Rata sa to z hrubeho prijimu? Alebo vsetky ciste prijimy?
Dakujem pekne za kazdu odpoved.

@miiceencoovaa ale ved to je len spinana zápisnica a ako bolo vyššie spomenuté, policajti musia takto postupovat. Aj kebyže naozaj zazalujem susedu, za to, že fajčí na balkóne a vyplazuje jazyk..... Co ti na toto cele vraví právnik? Lebo absolútne zbytočne sa tu rozčuľuje a ani sa nesnaží rozmýšľať nad tým, čo sa ti tu píše. A, že toto niekto absolvuje kvôli 28 eur.... To nechápem, už vôbec. Inak zaujímavé je, že tvrdíš v zápisnici,, že od apríla 2019 si s ex nebola v kontakte a vzápätí, že si ho viac x kontaktovala, od apríla teda ani raz? To je tak, keď niekto chce od 21 ročného chalana, aby bol zrazu zodpovedným otcom... Výsledok?...... Máš to ťažké a ďalšie dieťa bez komplet rodiny.