Nemám si kam dať trvalý pobyt
Dobrý deň, chcel aby som sa informovať, či mi neviete poradiť v mojej dileme...
Čo spraviť ak si nemám kam dať trvalý pobyt? Mám ešte na starej adrese, no teraz počúvam, že to nie je podľa zákona, tak kam si ho mám dať, keďže bývam na podnájme, a ja dlho budem???? Neviete mi poradiť, či existuje aj iná možnosť???
Ďakujem, prajem pekný deň...
ahoj,ja v tom problem nevidim,ja som z domu od rodicov uz prec 15 rokov,byvam inde a trvaly pobyt mam stale tam a nie je to ziadny problem,tak isto aj moj brat byva v rod,dome s priatelkou mimo mesta a ma trvaly pobyt u nasich rodicov.trvaly pobyt ti nemoze nikto zrusit,len ty sam.tak ked mozes,tak si ho nechaj u rodicov,mne tam chodila aj posta,ale uz som si postu prehlasila na novu adresu.aj v dokladoch mam uvedenu adresu trvaleho bydliska a ziaden problem s tym nemam,aj napriek tomu ze tam nebyvam.
Normalne sa prihlas na miestom urade,dieta sa prihlasuje automaticky stebou,tak treba zobrat rodny list sebou,nie je s tym,ziaden proble,postu si daj zasielat tam kde momentalne byvas 😉
@gabrielapatrik Ja som mala iba ze Bratislava – Petrzalka
@simonaroskova nesúhlasím s tým, že TP Ti nik nemôže zrušiť. ako som už písala vyššie, ja ako nový majiteľ bytu som zrušila TP 10 ľudom, ktorý ho tam mali nahlásený. a ich sa nik nepýtal. tak isto som rušila TP v starom byte pani, ktorá ho predtým vlastnila a umrela, tak zabudli pozostalý zahlásiť, že umrela. bez akýchkoľvek dokladov ohľadom jej úmrtia, iba s listom vlastníctva som jej pobyt zrušila. 😉
@sisinka29 noo ja to prezijem... moja dcera ma trvaly pobyt u priatela..sme tam dali... lebo koli pasu ked sme jej vybavovali na svk... a ja?? no to prezijem..a posta mi nechodi..nema aka..tak to mam vystarane..ale zaujima ma..ze to si musim nahlasit ja?? a musim si hned zmenit doklad?myslim obcanak... no a aj vodicak..ale to nikto riesit asik nebude... ci?pytam sa preto ze ked zijem v zahranici a cestujem na svk... a budem tam mat svoj stary trvaly pobyt..tak moze to dakto riesit? ci jak to chodi..nevies?? diky
@sisinka29 a ked to nebude do 8 dni? nepustia ma cez hranice? alebo len ked to neskor vybavym dostanem pokutu... no aj to..ze ja som sa nerozpravala s rodicmi...a mal sa byt predat bez mojho vedomia..keby sa tak stalo, a ja by som nevdela? tak potom co... bo ja s nezijem s rodicmi v tom dome... to bude len ich dobra vola ci mi to povedia... ja stym bytom inak nic nemam.. tak neviem jak to je
@loulou u nas plne stacilo.. ak som odniesla list vlastnictva z bytu nie starsi ako jeden mesiac na miestny urad.. a vsetkym trvaly pobyt zrusili... u nas bol problem ten ze sme byt kupili a povodny majitel si TP nezrusil ani po 2 rokoch aj ked to mal urobit do 1 mesiaca po podpisany kupnopredajnej zmluvy.. pri vybavovani noveho OP mu uz potvrdenie o trvalom pobyte nevydaju...
mne pani na miestnom urade hovorila ze majitel bytu moze TP zrusit komukolvek aj bez suhlasu osob ktore tam TP maju ..okrem vlastnych deti... v tom musi rozhodnut sud... a musia byt na to dovody..
@gabrielapatrik jedine ak si das TP na miestny urad... tam ti bude chodit posta.. .a vsetky zasielky... 😉
Ak zijes v zahranici mozes to poriesit aj takto: zrusis trvaly pobyt na SK a nahradis zahranicnym. Tym padom odovzdas OP a budes mat len pas.
V niektorych krajinach EU je im jedno kolko mas trvalych pobytov (takze mozes mat aj OP), niekde nie, niekde ani nepoznaju tento pojem a maju ine delenie nie trvaly a prechodny ako je u nas.
Ak zrusis TP na Slovensku nemas tym padom narok na niektore veci. Oficialne v EU o vacsine veci rozhoduje centrum tvojich ekonomickych zaujmov, ale kedze je v tom bordel, tak vsade to robia inak a vyzaduju inak.
U nás to bylo to isté. manžel se rozvedl a nechal bývalé byt. Teď jsme v pronbájmu, kde nám Tp nedají. Manžel má stále u bývalky, ale já jako češka jsem neměla kde. Proto jsem po domluvé s kamarádem si dala TP k němu a potom se mi a manželovi narodilo bábo, které automaticky dostalo TP tam kde já, takže asi tak. Nijak jinak pokud nechceš být nahlášená na magistrát jako bezdomovci to nejde.
ahojte ...mam takyto problem...byvala som u rodičov ,,mam zrušeny trvali pobyt (u rodičov).odstahovala som sa ku priatelovy .Mam trvali pobyt len na mesto ..Moji rodicia neplatili smeti ..ked ja som si dala trvali pobyt na mesto ..takze aj moj syncek ma automatycky take iste .Chceme si dat žiadost nabyt ..No neviem ci sa nam to podari .kedze moji rodicia neplatili smeti ani zamna .je vtom problem ?Smeti boli sice pysane na matku ...budem mat stym problem ja ked si budem davat žiadost na byt?(a este jedna otazočka )ako mam platit smeti kedze mam na mesto trvali pobyt ...ospravedlnujem sa za gramat...chyby
dakujem za odpovede_ 😒
@e_z presne tak ako si ty napisala.. Ja mam teraz problem ze nedostavam nic a nemozem byt registrovana ani na urade prace len pre to ze nemam tu trvaly pobyt. a to som obcianka SK a mam obcianstvo. Odhlasila som sa za hranice a uz naspat to nejde. Darmo mi tu radia ze chod na urad a ohlasovnu jasne mi povedali ze ma neprihlasia ako bezdomovca lebo nesplnam podmienky a to tak ze som nemala posledne miesto pobytu na SK ale v zahranici..
Ked teda ma niekto pobyt len na mestskej cast, ako bezdomovec, tak moze si s takouto obciankou normalne vybavit uver, alebo vziat pausal na mobil, ci internet?
@tiwyna podla mna nie..
prečo nie?a ja som co.. ja mam ties len ako mesto ..na obcianke .a vpohode aj uver aj pausal ....(som zamestnana)
jednoducho chod na mesto a povedz ze chces trvaly pobyt na mesto. Budes patrit pod mesto. v Obcianskom budes mat mesto napr. Zilina. a posta ti bude chodit tam alebo si vsade nahlas (posta,banka,skola, zdravotna poistovna) dorucovatelsku adresu tam kde sa zdrziavas a tam ti bude chodit posta
Neviete nahodou, ako je to s danou na smetie, ked je clovek prihlaseny na urade ako bezdomovec? Vdaka.
Ahojte,neviete mi poradiť, bývala som s mamou tak samozrejme som mala trvalý pobyt pri nej, no rok som bola v zahraničí, a teraz bývam s priateľom v podnájme. Ona z toho bytu odišla a presťahovala sa..čo mám teraz robiť?nemám už nikoho z rodiny ku komu by som si TP mohla dať,a ani ku priateľovi. Vadí to na OP? A keď by som si dala TP na mesto, mohla by som si vybavovat veci ako paušál, úver,a pod? Ďakujem
No moj svagor má stale v ob p. Bývalú adresu aj ked byt je uz dávno predaný a novy majiteľis ho odhlásili ale ten ob je uz neplatný tam je tiez určits lehots si ho prehlssit aj na to mesto.ale jemu to nevadi a nikdo mu nic na to este nepovedal aj ked robi v cr.inac toto tiez zbožňujem ze je to len trvaly pobyt no ale zrejmé všetci zabúdajú ze vyúčtovanie vody elektriny smetí sa delí presné podľa počtu osob co tam majú trvaly pobyt aj ked tam nebývajú.moja svokrs sa takto vzdy musela hádať aj tak to musela proste zaplatiť alebo doniesla papier ze jej syn platí smetí inde.takže tak.
Dobry den precitala som si vyssie napisane prispevky ale akosi sa v tom stracam cize popisem svoj problem a ak mi niekto vie poradit budem rada a vdacna .Takze uz vyse dvoch rokov nebyvam v rodicovskom byte pretoze sa predal a ja som v podnajme do dnesneho casu teda doby som nezmenila trvale bydlisko pretoze mi bolo povedane ze ho mozem nadalej vyuzivat tak som to neriesila akorat som si prehlasila postu na postu kde mi aj chodi za poplatok cize postu mam vyriesenu ide o to ze stale mam trvale v predanom byte a tento mesiac mi konci OP mam aj dve deti a otazka znie mozem nadalej vyuzivat trvale bydlisko aj ked uz je predany byt alebo si ho musim zmenit hoc nemam kam k svokrovcom nemozem a otcovy tiez nie cize ostava len urad a ak si ho teda netmenim a vybavim len novy OP a nahodou ma budu zhanat vyssie urady a niekto im povie ze byt sa predal a mna v podstate nemaju kde najst pretoze som v podnajme len tak bez zmluvy nebudem mat s toho potom problemy ze som nezmenila trvale aspon na urad ?prosim poradte a aj s tym ako to je z odpadom ani z odpadu niesom odhlasena a druha vec vie urad co sa tyka odpadu ze mam deti ?lebo ja som osobne nenahlasovala ani jedno a mam ich dve na platenie odpadu a otec tak isto nie cize ak sa budem musiet ist odhlasit z odpadu budu oni vediet ze som nenahlasila deti alebo ci vobec nejake mam dakujem ak je to trochu zlozito tak sa ospravedlnujem ale snazila som sa to napisat vystizne

@nikolet_89 tam sme kedysi bývali, byt predali a nikto s rodiny tam nebýva...