Nepustila som sociálku do bytu. Čo bude nasledovať?
udala ma z pomsty ucitelka mojho syna, ze vraj dieta dusevne tyram a nedavam mu jest. kvoli tomu ma udala, lebo s nou mam spory. a chcela som preradit dieta k inej, lebo dieta sa jej balo a zasadla si ucitelka na neho.
cakala som preto socialku a ta aj prisla. klopali, a stlacali klucku na dverach, tie boli zamknute. nepustila som ich. a potom som na urad prace poslala mail, ze ich ani nepustim, lebo ide len o pomstu ucitelky. ale ze na predvolanie sa osobne dostavim na urad, aj so synom, ak si to vyziadaju.
co myslite, co bude nasledovat??
moja podotazka trva - kto vie, ci pri odoberani dietata sa dieta dava jedine do decaku, alebo prednostne pribuznym???
a predtym ich mala predbezne zverene jej mama
@cvocek odpoved na otazku - do rozhodnutia sudu ostane v opatere statu - tj.detsky domov. az rozhodnutim sudu ho mozu zverit do starostlivosti tebe, otcovi, babke.....
@katarinamarkova ale predbezne opatrenie JE tiez rozhodnutie sudu.
@katarinamarkova a vyssie pisem, ze boorovci mali predbezne zverene deti, a maju stale. ziadny decak.
@cvocek s tebou tazka debata.....stale plati to prve co som napisala.....
je mi luto :(
je mi luto toho dietata...pretoze kazda zodpovedna matka by riesila ako dietatku vytvorit harmonicky pokojny domov a nie to, ako mu co najviac skomplikovat jeho detsky zivot!
kazda matka, co nema co skryvat, by s kludom otvorila tetam zo socialky a dala si s nimi kavu, pokecala.....
kazda zodpovedna matka by zabezpecila svojmu dietatu pomocky do skoly.
kazda zodpovedna matka by nenechavala dieta v skole, kde udajne neskutocne trpi pre ucitelku.
kazda zodpovedna matka by chranila svoje dieta pred stresom a nie: ved nech pridu...aj s policiou ....bude rosambo ( neviem uz ci je to ten spravny vyraz co si pouzila )
je mi luto :(
tak ako predbeznym opatrenim mozu dieta niekomu zverit...tak rychlo ho mozu aj niekomu odobrat!
@katarinamarkova boorova mala deti v decaku, na slovensku? to vazne? ako dlho? a kde??
boorova nemala deti v decaku . nikdy.
@cvocek ???????
ale ty nie si borova.....tvoje tam pri tvojom dalsom podobnom postupe s uradmi mozu rychlo skoncit.
@cvocek keby táto diskusia nebola popretkávaná nepochopenými a nepochopiteľnými útokmi, aj by som ťa ľutovala....očividne sa pýšiš tým, že si rebelka a nenecháš si skákať po hlave, ale tadiaľto práve teraz cesta nevedie...ver mi....mala si radšej hrdo ukázať ako máš doma všetko super a navarené 🙂 tak ma napadá - keď si neotvorila, vedeli, že si doma? syn musel byť ticho? ako sa môže cítiť, čo hovorí on, koľko má vlastne rokov? bojí sa len tej učiteľky alebo aj toho, že ho zoberú od teba?
v tom prípade by si sa mohla "vyhovoriť" že si v skratovom jednaní neotvorila kvôli synovi (to len taký blbý nápad), že súhlasíš s vyšetrením u psychologičky nech potvrdí, že sa má s tebou dobre, ale že sa bojí návštev....počuj a ako prišli na to, že mu nedávaš jesť? nemal desiatu? či sa sťažuje na hlad?....to by mohol byť problém....
Nejak už pozeráš veľmi dopredu a celkom s kľudom to berieš....čo sa stane ak ti ho zoberú, komu ho dajú? nemusí ísť rovno do DD, umiestňujú aj v krízových centrách...ja som si odtiaľ brala dieťa, bolo tam už 5 mesiacov....ak by k tomu prišlo, tvoji príbuzní majú možnosť prednostne dostať dieťa do náhradnej starostlivosti, ty by si im platila výživné...ale to by rozhodol súd....a napíš prosím ako je na tom syn...
@lerinka mna urcite netreba lutovat. doma nevarim, neviem varit. stravujem sa vonku, beriem si to v obedaroch a objednavam si pizze. neviem, ci vedeli, ze som doma. syn musel byt ticho. on ma 6 rokov, o nicom nevie. takze sa neboji uz nicoho. on. ked som v skole protestovala voci ucitelke, a chcela ju vymenit, co riaditel odmietol, tak sa to zlepsilo, a syn sa jej uz neboji, len ju neznasa a nadava na nu.
u psychologicky nemam problem ist.
syn ignoruje navstevy, neboji sa ich.
skola nahlasila, ze je chudy, nema desiatu. mne sa stazoval na hlad. ale to je na dlhu historiu. cele je to pravda, ale problem je v tom, ze syn trpel nechutenstvom kvoli nastupu do ksoly, aj odporu k ucitelke aj kvoli tomu, ze si myslelm ze nesmie do skoly nosit jedlo a nesmie tam jest, on ma take fabulacie...
sice sa to uz teraz zlepsilo, uz si zvykol na novy styl zivota. ale zaciatky boli velmi a ensmeirne tazke, ale dodnes su nejke problemy.
ked ho zoberu, aspon nebude s tou kravou, ucitelkou. chcela by som ist ku psychologicke, aby dala odklad, a tym padom by uz s tou ucitelkou nemal v zivote nic spolocne. alebo aspon odporucanie k inej ucitelke,.
a neumiestnuju u pribuznych? to je fakt divne. a 5 mesiacov je fakt vela.
nahradna starostlivost nebude, ved v skutocnosti sa nic nedeje, to si len skola vymyslela, aby ma pospinila. nejake dusevne tyranie, ze vraj je syn izolovany, a blbosti. ani neviem co. a ze odporuca psychiatricke vysetrenie matky. myslite si o mne, ze som dusevne chora?
a pocuvaj, kedy ma ist dieta v mojom pripade na psychovysetrenie, v akom stadiu? dik.
takže je prváčik? to naozaj radšej odklad školy vybav, už v pedagogicko psychologickej poradni sa stretne so psychologičkou a tá ti určite aj poradí čo ďalej a či vlastne treba...len keď píšeš, že má fabulácie a možno ten tlak v škole naňho zle pôsobí, keď sa hádate, možno ani nepovie a vyzerá, že ignoruje, čo tiež nie je dobre....
umiestňujú u príbuzných, však ja som príbuzná 🙂 záleží na aké sociálne natrafíš, preto je treba byt s nimi zadobre, vieš? 🙂 to sú dobré rady od báb...lebo tie skvelé sociálne tam kde žil najprv našli pestúnsku rodinu a až potom kontaktovali nás príbuzných...musela som im spraviť škrt cez rozpočet....ale mám skvelú sociálnu už tu doma...ale to nie je tvoja situácia, nestraš...takže...odoberajú do krízového centra (áno, rovno zo školy a šiel do Hurbanova) potom som podala návrh na súd (ak by sa to stalo a napr. tvoja sestra by podala, dá sa, má prednosť, ak posúdi tak súd) a potom to trvalo ešte dva mesiace, právoplatnosť rozsudku, ale dali mi ho skôr o mesiac....každopádne u teba asi všetko vyrieši tá psychologička, s tým však nemám skúsenosť, tá v krízovom centre odporučila dať ho nám....ak sa nič nedeje ona prvá to zistí....a dobre sa na to vyspi, zbytočne si sa vytočila 😉
@lerinka ja musim byt o krok pred socialkou. na vsetko pripravena. aby som s nimi vedela co a ako. zadrhel je ten, ze kedze mam sud so skolou, a pojednavanie je o dva tyzdne, tak kym sa to pravoplatne skonci, mal by byt syn stale na tej skole, inak ta zaloba nebude mat zmysel a mozem to zabalit. a chcem na pojednavani dat este navrh aby sud pripustil zmenu zaloby, a na to asi sa sud odroci a zas sa to predlzi...lebo sa s tym bude musiet oboznamit zalovany, teda skola...dovtedy syna musim zdrziavat v tej "skole".
syn nevie vobec nic o sporoch. skola na neho posobi vylucne negativne. ved kvoli tomu su vsetky tie problemy, a skola to hadze na mna. namieso toho , aby to konstruktivne riesili, tak ma udavaju na socialke. to je dobre, ze v krizovom centre su psychologicky, som nevedela, ze aj od nich to zavisi.
takze ked budem potrebovat poradit, tu ta najdem?
@cvocek prepáč, ale nechápem prečo trváš na tých sporoch so školou, to mi nejak uniká...vykašli sa na to, nemusia ti dať za pravdu a teraz je dôležité, aby to nepoškodilo malému a mohla si sa oňho postarať...alebo mu bude lepšie inde?....neseď pred školou preboha, to by bolo príliš emotívne a myslím, že by to dopadlo v tvoj neprospech to "rošambo" - ak by k nemu prišlo....
Verím tomu, že keď všetko vyriešiš cez psychologičku, spoľahni sa, že ona dá posudok....na súd, sociálku, do školy....a vlastne na tom súde sa to bude určite riešiť cez psychologičku, aj keď neviem o čom je žaloba vlastne....psychologička bude počúvať teba a dieťa a nie školské výmysly, ak tvrdíš, že sú to nezmysly...ano nájdeš ma tu ak by si niečo chcela, ale neviem či poradím....hlavne kľud....
@lerinka na tych sporoch ci zalobach trvam kvoli verejnemu zaujmu a celospolocenskemu vyznamu. ked mi nedaju za pravdu, nevadi. samotne sudne konanie o mojich zalobach malemu neposkodi. zaloba je o tom, ze skola ma kupit didakticke pomocky, nie ja. nesuvisi so psychologickou ci synom.
pred skolou by nebolo rosambo, len by som sa porozpravala, asi tym im stazila situaciu, a nakamerovala to. to mozu odobrat bez posudku psychologicky, len tak?? su normalni? to je juvenilna justicia takyto system. ale mozno len v pripade telesneho tyrania.
dobru noc a este raz velke diki.
@lerinka ja som synovi nic nekupila, skola ho nemala z coho ucit, a tak ma dala aj kvoli tomu na socialku, ze sa nestaram o dieta a ohrozujem jeho vyvin, aj ked skola o zalobe samzorejme vedela vopred, a o celom probleme vie od jula! ved hovorim, ze ta ucitelka aj s riaditelom a ostatnymi su dr*nuti. a kvoli tomu ma tu pride do bytu kontrolovat socialka! no nech si trhne! ja som socialke napisala, nech idu kontrolovat do skoly! tam nemaju didakticke pomocky, nie v mojom byte. problem je u vykonnej moci, a sudy su sudna moc, ktora kontroluje moc vykonnu , teda aj ministerstva aj urady prace aj skoly, atd...ale ja som sa obracala aj na organy z rezortu skolstva, neuspesne. preto sud.
Babule,neraďme jej už :( možno by bolo lepšie pre jej syna,ak by jej ho odobrali - možno by išiel do profirodiny k nejakej milujúcej žene a bolo by to tak pre neho lepšie :( hrozné to je...pri tom je tu toľko žien,ktoré by svojmu dieťaťu dali naozaj všetko čo potrebuje a nie je im dieťa dopriate :( a tuto sa matka bude handrkovať o nákup pomôcok do školy :( pre sxvoje VLASTNÉ dieťa :(
@sue nečítaj takéto témy, zbytočne sa stresuješ, tehuľka 🙂 nemôžeme posudzovať cez net, nechaj na psychologičku....pre dieťa je lepšie nech ho neodoberajú za dramatických okolností, matku len provokujete...ak je normálna, len tvrdohlavá a občas hrubá môže to byť ešte ok...ak je duševne chorá týmto nikomu nepomôžete....
@seemani
nepracuje,nevari,stravuje sa vonku,objednava pizzu,je v hmotnej nudzi,plati si internet-mne to spolu nesedi,aj ked sa velmi snazim,nerozumiem,co by som robila cely den?aj ked nepoberam od statu davku v hmotnej nudzi,varim doma,nehovorim uz o tom ,ze domaca strava je urcite vhodnejsia pre vyvin dietata,varit sme nevedela ani jedna-kazda sa to musela naucit,ci uz sama alebo s pomocou,mnohe mamicky urcite poradia jednoduche a lacne recepty,ktore zvladne kazda zena,ktora je schopna starat sa o dieta
Ved ts zena si robi z vas srandu.

Myslím, že milá pani sa potrebuje len zabaviť, takže dobrú.....