Nestíhate vybaviť vodičský preukaz v Košiciach?
Teraz som prišla z dopr. inšpektorátu v KE, dnes je poradovnik vyčerpaný. Starám sa o dve malé deti, kebyže nie, postavím sa tam zajtra ráno už o 5,verte mi. Chcem sa opýtať, či nebude predĺžená výmena aspoň o 1 mesiac. Napokon nebol to výmysel vodičov, tak si myslím, že by to nemal byt problém. Komentáre, že som čakala na poslednú chvíľu prosím nepíšte.
Ako to, ze konci platnost ruzovych a dokonca vsetkych vp co maju neobmedzenu platnost uz viem aj ja a uz to avizuju nieze rok ale niekolko rokov🥴
Vymenit mozes aj po 1.1.2024 len teda dovtedy nemozes soferovat 🙂
@kikushaa môžeš, len riskuješ pokutku ak ťa zastavia 30 eur... a šanca že ťa zastavia je skoro nulová 😀
@laurita285 no môže ako môže. Zoberu jej vodicak na mieste. A nový už tak ľahko nevybaví
Nič sa nedeje, nestihneš vybaviť nebudeš jazdiť kým nebudeš mať platný. Celá veda.
@taja567 risknes možno ťa nechytia,ja si myslím že by boli tolerantní aspoň mesiac,dva..
@taja567 každý má niečo. Nemysli si, že si sama. Vyhovaranie nepomôže. My sme boli jeden vybaviť v inom okresnom meste a ďalší som si naklikala konecne termin u nás. Dá sa to. Prišla som na to, že voľné termíny pustili pri elektronickom objednávaní vždy po jednom dni. Spočiatku som si myslela, že uvidím voľné dni na celý mesiac, ale nie je to tak. Lenže všetko sa dá, len treba chcieť a trochu sa posnažiť.
@laurita285 nemôže šoférovať, bez platného VP je podľa zákona zákaz šoférovania
@elenatomasova nebudú tolerantní, bol rok na výmenu dokladov, to je dosť času aby to človek stihol
@tanapeta si pletieš 2 veci... VP je môžu zobrať, ale druhý vybaví ľahko... VP jej nezoberú za priestupok, ale len preto že nemá platný VP...
@melanta vraj 1,5 roka sa o tom vedelo... 1,5 roka polícia upozorňovala že VP vydané do r.2004 , platia len do 31.1.2023
@elenatomasova radšej by som neriskovala. Ktovie, či náhodou nebudú robiť kontroly po novom roku.
@deti95060810 jazdit s neplatnym vp je priestupok.
To je take oblubene na koni- necitam a nesledujem spravy. Cize som tupelo.
Ked nemám stráženie deti beriem so sebou a neriešim ze vybavujem nieco na úrade v nemocnici alebo hocikde inde nikde nie je tabuľka o ich zákaze vstupu nech vidia ze sú aj takéto miesta
@taja567 myslis ten ruzovy stary?lebo toto sa riesi od zaciatku roka 2023. Takze simala nato rok a to ze mas male deti je vyhovorka a mala si rok nato aby si sa tam mohla hocikedy postavit o 5rano ako sa teraz dusujes zeby si sa tam zajtra postavila..sory ale dufam ze nebude ziadna lehota ba predlzenie nakolko rok na vymenu je dist dlha doba a mala si sa zobudit skor nie 29.12. Ked ke to posledny pracovny den v roku..okrem toho si si mohla zarezervovat hocikedy cez rok termin.mas neplatny vodicak .
Predlžovať platnosť nebudú a ani nemôžu keďže je to smernica EÚ.
Môžeš vybaviť aj v januári ale starý to už nebude platiť čiže by si jazdiť nemala. Práve to hovoril hovorca ministerstva vnútra.
@taja567 ako sa hovorí neznalosť neospravedlňuje. Takto to je v celej EÚ.
Len pre info ja som pred pár rokmi o vodicak prišla, lebo žijem v zahraničí a VP som mala slovensky a zle som pochopila vysvetlenie a kvôli pár dnom som musela absolvovať nový vodicak. Finančne aj časovo. Skoro ma šľak trafil. Na úrady sa dá aj s deťmi. V klientskych centrách ma dokonca dieťa do 3 rokov prednostne vybavenie, aj keď pochybujem že by to platilo v danej situácii. Držím palce.
Tak tak, dal sa rezervovat termin, ale ja som si vzala volno neplanovane a 3 hodiny som si odsedela v novembri. Uz mam novy. Kedze nesoferujem, tak som mala este so starym menom dokonca. 😁 Kolegyna si tiez rezervovala, ze skusila rano minuly tyzden a tam milion ludi, tak ze nechava si na januar. Ale netreba jej, chodi MHD.
Len zo zvedavosti, mozem jazdit na starom VP v zahranici?
@bobrina1 podla mna nie lebo ten VP bude neplatny od 1 1.24.je jedno ci na svk alebo v zahranici.
@malinovka333 hm, ale ma neobmedzenu platnost, myslis, ze policia v zahranici bude mat info, ze " ruzove" VP zo SK su neplatne? Lebo si to neviem predstavit.
@bobrina1 v zahranici VP s neobmedzenou platnostou su neplatne uz velmi davno.
@prasiatko30 to nie je celkom pravda- v nemecku mas cas vodicak vymenit podla roku vyroby najneskor do roku 2033. A netusim, ake lehoty si interne dali ine staty na vymenu...

@taja567
dá sa objednať cez rezervačný systém termín.