icon

Nízka PN

lenka975
23. feb 2023

Pred nástupom na materskú som bola cca dva mesiace na PN. Počítala som zhruba že mi príde okolo 300€ nemocenské no prišlo 47€ a 30 centov.... Okrem toho môj zamestnávateľ keď som mu dávala potvrdiť papiere si z nejakého dôvodu ponechal papier o ukončení pn a ani po niekoľkonásobnom upozornení že ten papier potrebujem sa len vyhovára a sľubuje že donesie na prevádzku(má niekoľko prevádzok po SR) a nedoniesol doteraz .. ma niekto nejake rady skúsenosti?

Strana
z2
klarissa25
23. feb 2023

@lenka975 a koľko si bola pn? Určite ti prišlo aj rozhodnutie ci ?

tosomja
23. feb 2023

@lenka975 muselo ti prísť domov rozhodnutie, koľko si mala PN podľa vymeriavacieho základu. Záleží, koľko máš podpísané v zmluve, koľko na páske. A zamestnávateľovi pošli písomne, že žiadaš doklad, budeš mať aspoň papier o Tom, že si ho žiadala a on to ignoruje. Mám bohaté skúsenosti s výpoveďou podobne som dopadla, kvôli tomu, že mi nedal výpoveď a vždy "zajtra, zajtra, ...má nechceli zaevidovať na úrade práce. Nakoniec ho oni vyzvali, keď videli, že mňa ignoruje. Poslal do troch dní.

lenka975
autor
23. feb 2023

@tosomja rozhodnutie podľa mňa príde až keď odovzdám ten doklad o ukončení PN. Zatiaľ mi neprišlo nič

klarissa25
23. feb 2023

@lenka975 môžeš byť pn aj rok, a rozhodnutie ti príde na začiatku...

marcella1979
23. feb 2023

socialna poistovna ma elsktronicke sluzbu.novinka: staci ti email, telefon, kde si stiahnes google identifikator.chod na soc.postovnu, ze chces vyuzivat esluzby.urobia to za 5 minut.pozries tam vsetko.aj pn aj dochodok.doktora poziadaj o elektr.pn.tak na urade uvidia aj ukoncenie a nemusis sa dotahovat s blbym zamestnavatelom...ak si pn dlhsie ako desat dni, pride ti papier z uradu, aky mas denny vymer a to si vynasob poctom dni od 11.dna pn do jej ukoncenia.

bublinka1426
23. feb 2023

@lenka975

si robila asi len na dohodu nie? tam su nizke odvody...
ci mas klasika TPP?
plus prvych 10 dni plati zamestnavatel,
ostatne socka.

lenka975
autor
23. feb 2023

@klarissa25 pn som od konca novembra, žiadny papier mi neprišiel

lenka975
autor
23. feb 2023

@bublinka1426 normálne robím na tpp

loginexistuje
23. feb 2023

@lenka975 a teraz ti prisla prva pn zo socialky ? rozhodnutie ti posielali urcite skontroluj si elektronicku schranku

lenka975
autor
23. feb 2023

@loginexistuje prvá mi prišla minulý mesiac ale myslela som že zato taká malá lebo na konci novembra som išla na pn. Nemám vôbec ani šajnu o takýchto veciach keďže som nikdy nebola.

veronikaszabova
23. feb 2023

@lenka975
PN si od konca novembra - prvych 10 dni ti platil zamestnavatel.
Takze skoro cely december - vyplateny v januari, januar - vyplateny vo februari.... A riesis to az teraz?? Ved uz v januari si to.mala riesit, ak si mala malu PN

lenka975
autor
23. feb 2023

@veronikaszabova zamestnávateľ mi neplatil nič ... Áno je mi jasné že som to mala riešiť skorej ale ani som si nebola istá že kedy sa vypláca za ktorý mesiac.

veronikaszabova
23. feb 2023

@lenka975 ale platil - ak ti PP trva, tak prvych 10 dni ti plati zamestnavatel a tato PNka ti prisla spolu s platom

lenka975
autor
23. feb 2023

@veronikaszabova Výplatu dostávam na ruku, a nie tých prvých 10 dní mi nebolo vyplatených zamestnávateľom ..

veronikaszabova
23. feb 2023

@lenka975 tak ries so zamestnavatelom.
Prvych 10 dni PN ti plati zamestnavatel. Od 11teho dna az do ukoncenia - SP.

floki1994
23. feb 2023

@lenka975 a to mate v zmluve tak zadane ze vyplacanie na ruku? No lebo baby ti dobre pisu ze prvych 10 dbi hradi zamestnavatel a az potom SP. .toto cele je nejake divne ten postoj zamestnavatela...a v zmluve mas priznanu normalnu vysku platu alebo iba nejaku cast? Lebo ta pn je nejaka extremne nizka

markaterka
23. feb 2023

@lenka975 ak ti pracovný pomer trvá, tak prvých 10 dní, ti musí určite vyplatiť zamestnávateľ

draik
23. feb 2023

@lenka975
Nemáte náhodou nízku mzdu na papieri a ostatné bokom?

viera27
23. feb 2023

Chod na socialku a presne sa informuj,popis svoju situaciu. Pokial ta vyplaca na ruku,som fakt zvedava,co dava do odvodov. A ci vobec za teba odvadza co ma

lenka975
autor
23. feb 2023

@viera27 no áno presne to ma napadlo že neodvádza poriadne.... Už som bola na sociálke ale tá pani len opakovala že ona nevie, no evidentne sa ma chcela zbaviť... Momentálne som už pred pôrodom a nevládzem toľko behať po úradoch ...

veronikaszabova
23. feb 2023

@lenka975 ved sa pozri, co mas na zmluve - plat, typ pracovnej zmluvy...

zmrzlinka2021
23. feb 2023

@lenka975 pravdepodobne ťa odrbavala a dával peniaze na čierno. No žiaľ dopadla si preto veľmi zle

veronikaszabova
23. feb 2023

@zmrzlinka2021 tiez myslim, ze ma zmluvu len na nejaky ciastocny uvazok. A mozno o tom ani sama nevie. Preto ma vyplatu bokom. Asi sa nepotesi ani vyske materskej

martul
23. feb 2023

@lenka975 ale to je úplne jedno ako ti vypláca mzdu zamestnávateľ, si zamestnaná na prac. pomer? On ti platí prvých 10 dní PN, potom SP. Pozri si zmluvu, aký tam máš úväzok a mzdu. Jedine vidím východisko ísť do SP a riešiť to osobne a dožadovať sa informácií.
Ale skôr si myslím, že na zmluve máš len nejaký malý úväzok, napr. hodinu denne, aby za teba nemusel platiť mesačne reálne odvody. Preto ti prišli aj také mizerné peniaze.

zmrzlinka2021
23. feb 2023

@veronikaszabova žiaľ, komu niet rady, tomu niet pomoci...

veronikaszabova
23. feb 2023

@martul tiez si myslim. Lebo SP by jej neposlala taku nizku PN len tak.

viera27
23. feb 2023

@lenka975 pozri,to ze si pred porodom je sice tazke,ale pokial si to nevyriesis,caka ta pravdepodobne prekvapko pri materskej. A to za nejake nepohodlie a neprijemnu tetu na socialke stoji. Proste tam chod dovtedy,kym si veci neupraces. Neviem co ti mam na to ine povedat. Problem sa nevyriesi sam,len sa nabali . Uz aj tak si dost v sklze od novembra/decembra,co si to mohla riesit

tosomja
23. feb 2023

Pracovnú zmluvu máš? Platové podmienky máš? Pracovný čas? Podľa toho hneď budeš vedieť. Ja som tiež tak robila zo začiatku, na zmluve minimálna na 4 hod, zvyšok na ruku. A keď som chcela dovolenku, tak mi dal40e za celý mesiac 😱🤣 vtedy som pochopila, že aha, asi som so sebou vydrbala. Tak si pozri akú máš zmluvu ty. Tiež som mala na tpp dokonca na neurčito. Veď prečo by si nedržal takú blbú zamestnankyňu 🤔

veronikaszabova
23. feb 2023

@viera27 lenze pokial ma zmluvu len na nejaky uvazok (a zmluvu podpisala), tak na SP neporiesi nic. Musi si najprv poriadne pozriet zmluvu. Co vobec podpisala.

veronikaszabova
23. feb 2023

@lenka975 este ma napadlo - dokedy si bola PN?? Ak len par dni v januari, tak suma ti moze sediet.
Nakolko pises, ze uz si na materskej.
A vysku tehotenskeho mas aku?

Strana
z2