Nízka PN
Pred nástupom na materskú som bola cca dva mesiace na PN. Počítala som zhruba že mi príde okolo 300€ nemocenské no prišlo 47€ a 30 centov.... Okrem toho môj zamestnávateľ keď som mu dávala potvrdiť papiere si z nejakého dôvodu ponechal papier o ukončení pn a ani po niekoľkonásobnom upozornení že ten papier potrebujem sa len vyhovára a sľubuje že donesie na prevádzku(má niekoľko prevádzok po SR) a nedoniesol doteraz .. ma niekto nejake rady skúsenosti?
Ďakujem vám všetkým za rady a názory. Asi si myslíte že som úplný debilko 😃😃 a asi aj som, idem to riešiť aj keď som už asi v riti. Vedela som od začiatku, že to nie je okej, že každý normálny človek dostáva výplatnú pásku ale po pol roku bez príjmu som jednoducho zobrala prvú prácu aby som mala x čoho žiť. A samozrejme nečakala som že budem tehotná.
@lenka975 takze nemas ani vyplatne pasky? Zmluvu si pozrela? Zamestnavatel roka.
Ziadost o matersku uz mas poslanu? -- ci ti nahodou uz neprisiel vymer, kolko budes dostavat.
Ty si teda od konca novembra doteraz dostala PN len tych par eur?
@lenka975 pozri darmo sa urazas napis aky mas prijem a aky uvazok v pracovnej zmluve a od toho sa odvija tvoja PN
pravdepodobne mas len ciastocny uvazok a mzdu 100 eur a vychadza ti PN 47 na mesiac
https://www.pnka.sk/vypocet.php
s tym neurobis nic ukoncenie PN mozes odovzdat priamo na socialnej poistovni ak si otehotnela v skusobnej dobe tak ti aj tak uz najskor zeusil pracovny pomer
dobre je si na socialke vybavit pristup na portal a tam imuvidis aj vymeriavace zaklady atd
narok na materske a tehotenske asi nemas (ak nemas dostatok dni poistenia
@veronikaszabova ano nemám výplatne pásky, miesto toho dostávame zdrap papiera kde je len moje meno koľko mám odrobene hodín, príplatky, a celková suma. Nie je tam ani pečiatka ani podpis ani žiadne takéto údaje ktoré tam majú byť..žiadosť mám poslanu . Výmer neprišiel ešte, posielala som to len pred pár dňami a áno len tých pár eur
@lenka975 a pracovna zmluva ? skus ju sem odfotit samozrejme zakry svoje udaje
mas ju ? je to dohoda alebo pracovny pomer ?
a este stale si tam zamestnana?
@loginexistuje nie neurazam sa ja som rada že mi niekto vôbec poradí ... V zmluve mám 3.59 na hodinu výkon práce nadčas nad 150 hodín, najviac v rozsahu 250 hodín ročne a so súhlasom zamestnanca v rozsahu Max 400 hodín ročne inak tam nemám nič ďalšie ohľadom tohto.
@lenka975 aj si nieco poriesila?
@veronikaszabova zatiaľ len to že doklad o ukončení bude žiadať poisťovňa od zamestnávateľa a rozmýšľam nad inšpektorátom práce

@veronikaszabova vsak samozrejme,o tom ziadna. Len zjavne je uplne stratena a bohvie ci vobec zmluvu ma (myslim ci ju ma fyzicky,kedze zjavne zamestnavatel je dobre cislo). Na socialke jej musia vediet preboha povedat,z coho vyplacali a hlavne ake odvody dostavaju na nu,nie? A to by som si aj zdravotnu mrkla. Lebo predpokladam ze ani vyplatnu pasku nema. Fakt nechapem,ako sa toto moze este stale diat na slovensku,ze ludia nerozumeju celkom ako a zaco robia a aky to ma dopad.