Nízky dôchodok po 40 odrobených rokoch. Kedy sa to zmení?
Mama dnes bola podpísať papiere na dôchodok.
780€ za viac ako 40r odrobenych. Pn skoro nikdy.
Slováci, dokedy toto bude normálne? Je mi smutno.
@anonym_autor Mama z toho nevyžije?
@anonym_autor mama bola asi v nizkoprijmovom zamestnani. Ludia ako upratovacky, predavacky, skolnici budu mat nizke dochodky aj ked odpracovali 40 rokov
@anonym_6b7196 Píše, že zdravotná sestra.
@anonym_autor vtipné zaplakanie, moja mama pred 11 rokmi šla po 42 odpracovaných rokoch do dôchodku so sumou 263 eur. Teraz ma 410e po valorizaciach. A ty knucis koľko malo ma tvoja mama, že nemá dôchodok vo výške platu. Dôchodok sa nikdy nerovnal platu.
Píšeš, že na aj 2pilier, tak zrejme tých 780e bude len z 1 piliera, a z druhého jej ešte vyráta nejaká spoločnosť, ktorú si zvolí na vyplácanie dôchodku z toho 2 piliera.
Presne takto to ľudia zľahčujú. Ale toto nie je normálne aby ľudia takto žili co celý život pracovali.
@anonym_autor ale ako by si si to predstavovala... kde by sa "vzali" tie peniaze?
@anonym_6b7196 Píše, že zdravotná sestra.
@anonym_5ac9bc pardon, prehliadla som. Vdaka za upozornenie.
@anonym_autor ale ako by si si to predstavovala... kde by sa "vzali" tie peniaze?
@anonym_5bf8da Vsak Fico najde😄😆
Nižšie dôchodky sú aj kvôli zníženej aktuálnej dôchodkovej hodnote (ADH), ktorú odhlasovala Matovičova vláda.
Prečo ľudia dovolia aby tí hajzli poslanci mali platy v desaťtisícoch a plus renty nezmyselné a ľuďom nie su na platy, dôchodky.... Vlastne vôbec na nič, iba oni žijú ako prasce?
@anonym_autor mama bola asi v nizkoprijmovom zamestnani. Ludia ako upratovacky, predavacky, skolnici budu mat nizke dochodky aj ked odpracovali 40 rokov
@anonym_6b7196 zdravotná sestra, nedávno získala biele srdce. Oddaná práci, pacientom....
@anonym_6b7196 urcite s tymto dochodkom nebola nizkoprijmovy zamestannec.. moj otec roky robil gen. riaditela a kadejake taketo vysokozarobkove prace, potom SZCO/sro kombinacia roky, a dochodok mu zatial vyratali na 800EUR :D Ak si niekto mysli, ze su tu tisicove dochodky je naivny.. kolega isiel do dochodku s 550EUR pred 3rokmi, ing. vystudovany, cely zivot pracoval na odbornych poziciach, poslednych cca 8r na takej bezne praci s priemernou mzdou.
Prečo ľudia dovolia aby tí hajzli poslanci mali platy v desaťtisícoch a plus renty nezmyselné a ľuďom nie su na platy, dôchodky.... Vlastne vôbec na nič, iba oni žijú ako prasce?
@anonym_autor tych hajzlov je par stovach, dochodcov je kolko? 1,13miliona poberatelov starobneho dochodku mame ;) z kade podla teba by mali mat na tisicove dochodky.. kopa z tych ludi roky platila par eur.
@anonym_autor tych hajzlov je par stovach, dochodcov je kolko? 1,13miliona poberatelov starobneho dochodku mame ;) z kade podla teba by mali mat na tisicove dochodky.. kopa z tych ludi roky platila par eur.
@anonym_baae24 ale znížiť si platy a zrušiť renty by mali 🤦♀️
@anonym_autor Jooj, moji po celozivotnej praci maju dochodky 430 a 450e. To je co ? Rocniky 45 a 44. Ako maju vyzit ? To je fakt len prezivanie. Na byt a na jedlo. Nic ine. A ceeeely celucicky zivot obaja podstivo pracovali. Oco na stavbach ako zeriavnik a mama ucitelka MŠ a ZŠ.
@anonym_autor Jooj, moji po celozivotnej praci maju dochodky 430 a 450e. To je co ? Rocniky 45 a 44. Ako maju vyzit ? To je fakt len prezivanie. Na byt a na jedlo. Nic ine. A ceeeely celucicky zivot obaja podstivo pracovali. Oco na stavbach ako zeriavnik a mama ucitelka MŠ a ZŠ.
@anonym_bb3a1f veľmi smutné. 😔
Ľudia by sa mali konečne VŠETCI spojiť a robiť niečo. Aby si z ľudí prestali robiť pokusné opice a skúšať koľko ešte vydržíme.
@anonym_autor mám 45 rokov a zarábam 820e v čistom. V našej hladovej doline je to nadpriemer
@anonym_bb3a1f veľmi smutné. 😔
Ľudia by sa mali konečne VŠETCI spojiť a robiť niečo. Aby si z ľudí prestali robiť pokusné opice a skúšať koľko ešte vydržíme.
@anonym_autor Co napriklad? Fakt ma to zaujima🙃 ty o dochodkovom systeme vela nevies, vsak. Bozemoj vsak toto je skrachovany stat. Ty nechapes, ze na tie vysoke dochodky proste NEMAME?
@anonym_autor Co napriklad? Fakt ma to zaujima🙃 ty o dochodkovom systeme vela nevies, vsak. Bozemoj vsak toto je skrachovany stat. Ty nechapes, ze na tie vysoke dochodky proste NEMAME?
@luccys nie, máš pravdu,neviem. Len ma hneva ako ľudia na SVK žijú a politici s tym nič nerobia. ( A hlavne nechcú robiť)
@luccys nie, máš pravdu,neviem. Len ma hneva ako ľudia na SVK žijú a politici s tym nič nerobia. ( A hlavne nechcú robiť)
@anonym_autor tak politici hrabu hlavne pre seba. Pripadne dozivotna renta... absolutne nesetria aj ked maju na com.
Ano dochodky nie su plat. Ale aj ten dochodca co odpracoval 40 rokov si zasluzi dostojne zit.
Ako pise autorka. A hlavne ti, ktori maju este menej. Ak zije dochodca sam... ved energie. Strava lieky. vitaminy.
@anonym_autor a minule sa pochválil jeden ujo v Bratislave, že pracoval ako vedúci oddelenia a má 1800€ dôchodok..... veľký kkkkk pracoval - sedel na stoličke a driemal 👽👽👽
Asi nemala vysokú školu. Odvody boli ake boli. Dôchodok ma dobry. Ja s vysokou školou som išla do dôchodku pred štyrmi rokmi, nemala som ani toľko. Neviem, či tu riešiš. Niekto toľko ani nezarobí.
@anonym_autor mám 45 rokov a zarábam 820e v čistom. V našej hladovej doline je to nadpriemer
@anonym_d89bfe tiez zijem v hladovej doline s mam dlhodobo plat 1200 bruto.Nezvysuje sa mi uz 4 roky, ze tiez mam nadpriemer.Praca v kancelarii u sukromnika.
@viestta uz len ty si mi tu chybala. Nebudem sa baviť, keďže zas neviem kto naozaj píše. Ty či mamička ? Strat sa z tejto diskusie.
Zablokuj ju už sa to dá. Všade sa pchá do každej diskusie arogantná ťapa. A bohvie kto je pod jej nickom. Ochechula.
Všetci čo píšete, že si mala pani šetriť, chcete mi povedať, že vaši 65-70 roční rodičia si v rokoch svojej mladosti šetrili na dôchodok? A aj keby to náhodou robili, akú hodnotu by mali dnes ich našetrené peniaze? Si fakt myslíte, že učiteľka, predavačka a pod zamestnania si mohli mesačne odkladať neviem aké sumy na dôchodok? Tento trend šetrenia na dôchodok je tu posledné roky, ale určite tu nič také nebolo pred 40 rokmi. Som Husákove dieťa, takže viem o čom hovorím.
@anonym_dace4d nemôžu všetci podnikať. Niekto musí aj učiť, aj chleba piecť, aj ľudí ošetrovať aj dokladať do regálov
Jw smutne, že za 40 rokov čo odmakala tak má takýto dôchodok.
@anonym_b82f1d ja som odmakala 37 a isla som do dochodku s 286€. Po 12 rokoch mam dnes 495€. Pani nech je spokojna.
@anonym_b82f1d aspoň niekto chápe moj výkrik do tmy ☺️
@anonym_autor ja nechapem tvoj vykrik do tmy. Precitaj vyssie. Sme s muzom narodeni v 50tych rokoch, stredoskolaci, pracovali smme vo vystudovanych odboroch. Az po tohtorocnom januarovom zvyseni dochodku sme spolu presiahli 1000€. Ja 37r, muz 43r praxe. Tak pozdravujem mamicku, nech bude spokojna a nech ide v sobotu na referendum.
Ostatnym odkazujem, nech zvazia, co pisu, ak pisu, ze kazdy ma dochodok podla platu a odvodov. To je pravda, ale tykat sa to bude tych z vas, ktore zarabate v €. My sme zarabali v Kčs, Sk a €. Za 40 rokov sa zmenilo spolocenske zriadenie a my zato nemozeme. Sme najviac postihnutou generaciou. Nam sa dochodky mali vypocitavat, alebo valorizovat inym klucom s ohladom na zmenu meny a spolocenskeho zriadenia statu. Ak by ste sa viac zaujimali o svojich pribuznych sedemdesiatnikov, vedelli by ste, ake maju dochodky. A ze priemer z roka na rok rastie? Je to len priemer a nema ziadnu vypovednu hodnotu.
@anonym_f406ee ale mal by ho nahradiť. Ľudia sa ho ledva dožívajú. Ak už aj, tak s chorobou 😢
@anonym_autor Náhrada dôchodku sa pohybuje okolo 45 percent z hrubej mzdy. Teda dôchodok tvojej mamy vychádza zhruba z výšky priemerného platu v SR.