icon

Nový občiansky pre dieťa na poslednú chvíľu

10. aug 2025

Ahojte, zajtra cestujeme do Poľska na dovolenku a práve sme zistili, že sme asi stratili OP najmenšieho dieťaťa, ktoré nemá ešte ani 2 roky. Čo teraz? Dá sa vybaviť nový občiansky vrámci pár hodín? Ďakujem

Strana
z4
patka06
10. aug 2025
@simca06022011

@anonym_autor jedna vec je zit v bubline, ale doklady su ina vec... to nie su informacie z telky a sprav. Proste kazdy clovek ma mat doklad, ides cestovat = mas mat doklad. Toto je vec, co som si napr. zistila uz ked sa mi dieta narodilo... ake doklady dieta potrebuje mat a na co. A nic sa od vtedy za 14r nezmenilo, nic. Jedine sa rozposlali OP bez fotky, ale ako som pisala, tie nie su na cestovanie. Myslim, ze kvoli zdravotnej karte sa posielali, ale to nie som si ista.

@simca06022011 Zmenilo sa, deťom začali v r. 2019 vydávať OP s fotkou, ktoré slúžia na cestovanie v rámci EU

simca06022011
10. aug 2025
@patka06

@simca06022011 Zmenilo sa, deťom začali v r. 2019 vydávať OP s fotkou, ktoré slúžia na cestovanie v rámci EU

@patka06 jaaaj ano detail, uz nie len pas, ale aj op s fotkou, co pre mna nemeni nic = dieta potrebuje doklad s fotkou na cestovanie.

diewcatqoo
10. aug 2025
@senta_sofia

@diewcatqoo cez covid nas kontrolovali, veru aj ockovacie kraviny. A zazili sme aj situaciu, ze na dialnici odklonili dopravu a rad radom vsetky auta kontrolovali a doklady kazdemu.

@senta_sofia to verim, ze vas kontrolovali. My sme cestovali pocas covidu krizom krazom po Europe a vzdy zastavili auto pred nami a nas nechali prejst. Vzdy sme vsetky potvrdenia vypisovali, ockovacie preukazy mali na poriadku a fakt ani raz nas nezastavili. Mali sme stastie asi. Doklady som ukazovala na hranici jedine ked som sla mimo EU, v EU nikdy.

1sally12
11. aug 2025

Ja neverím😳 riadiš sa tým čo ti vyhodí AI, chceš uprosiť pani na dokladovom(akože wtf fakt?) Si teraz zistila že existujú nejaké doklady pre deti? A takýto ľudia majú volebné právo🤦‍♀️

lusilla
11. aug 2025

My sme tak zistili ze dvom detom z nasich troch neplatia pasy (OP nemali) z dovodu ze tie roky na ako dlho sa pas vydava sa menia a nam to uslo. V sobotu vecer som to zistila, v noci sme mali cestovat do HR, vsetko sme mali zbalene komplet. V pondelok rano som isla na policiu v stredu rano o osmej sme si prevzali pasy a rovno isli na dovolenku. My sme ale nemali ziadnu rezervaciu cize to nebol problem. Ale tie dva dni su realne, je to proste 48 hodin od kedy poziadas.

sisa_s
11. aug 2025

Na fb som citala o pani, ktora potrebovala pasy ihned, isla do Dubravky a vyzdvihla si pasy do hodiny v Devinskej 🙂 tam ich vyrabaju, treba ochotu pracovnicok ale

maranco
11. aug 2025
@lusilla

My sme tak zistili ze dvom detom z nasich troch neplatia pasy (OP nemali) z dovodu ze tie roky na ako dlho sa pas vydava sa menia a nam to uslo. V sobotu vecer som to zistila, v noci sme mali cestovat do HR, vsetko sme mali zbalene komplet. V pondelok rano som isla na policiu v stredu rano o osmej sme si prevzali pasy a rovno isli na dovolenku. My sme ale nemali ziadnu rezervaciu cize to nebol problem. Ale tie dva dni su realne, je to proste 48 hodin od kedy poziadas.

@lusilla pridaj si pripomienky kedy končia doklady do kalendára k svojmu emailovému účtu, aj keď vymeníš mobil pripomienky ti ostanú

lusilla
11. aug 2025
@maranco

@lusilla pridaj si pripomienky kedy končia doklady do kalendára k svojmu emailovému účtu, aj keď vymeníš mobil pripomienky ti ostanú

@maranco dakujem, ale casto sa mi stava ze aj pripomienky co som si zadala sa neobjavia, nerada sa na to spolieham aj ked verim ze vela ludi na tom funguje, ja som asi cudna v tomto. Ale uz sa mi to nestava lebo teda cestujeme viac, deti uz maju na dlhsi cas pasy lebo su starsie a uz dokonca zacinaju mat vlastne OP. Verim ze uz sa nam to nestane. Minimalne kvoli cestovaniu zo skoly si to pozeram kedy im doklady koncia.
Ale teda nikdy, skutocne nikdy by som nesla s tym ze sa spolahnem ze ma nikto nezastavi. To co je za blbost tu radit ze tak mas dve moznosti a sup hned prva je ze pojdes a budes sa spoliehat...... no nie nepojdes.

Strana
z4