Obvinenie z nelegálneho užívania bytu a z krádeže

seagle
21. máj 2017

Dobry den,

chcel som sa tu s vami poradit ohladom mojho problemu.
Pred rokom som po vzajomnej dohode s mojou domacou u ktorej som byval jeden rok odisiel. Teraz po roku mi napisala a obvinila ma z toho ze som ku nech chodil prespavat, nakolko odvtedy co som z bytu odisiel bol byt prazdny. Vraj som si nechal spravit kopie klucov a chodil som tam hned po tom ako som odisiel z podnajmu, a to cely rok. Zevraj som tam chodieval doobeda ked boli ludia v praci a taktiez aj vecer ked som potreboval prespat, a taktiez ze som jej z bytu mal ukradnut nejake pohare a vazy a podobne. Ja robim len rano od 6-14 okrem mozno 3 tyzdnov vo february kedy som mal poobednu, taktiez mam svedka kolegynu ktora somnou rano chodila az do februara vlakom do prace a aj z prace. Domaca sa mi teraz vyhraza ze pride kumne domov ci dokonca kumne do prace a ze to bude riesit s mojim zamestnavatelom. Ja teraz absolutne som z toho mimo... neviem co mam robit, pretoze na tom neni nic pravda. Ze vraj tam nasla po mne nejake stopy a ze to videli aj iny ludia, a ze to ma odfotene v mobile. Ked som sa jej spytal kto jej to povedal a odkial to mam tak mi povedala ze si svojich informatorov prezradzat nebude a ze sa to dozviem v spravnom case na spravnom mieste. Rozmyslam ze pokial by prisla zamnou do prace, tak zavolam asi policajtov. Viete mi poradit este nieco co by som mohol urobit?

janinah
21. máj 2017

Nemá dôkazy,odfotiť ťa mohli ešte ked si tam býval..je to bububu...ignoruj..ak príde do práce ,zamestnávateľ to riešiť nebude,netýka sa to tvojej práce...ak príde domov,neotvoríš alebo zavoláš políciu pre obťažovanie.

sissy27
21. máj 2017

@seagle to je úplný nezmysel. Keď niekto zo susedov mal podozrenie, že sa v byte zdržiava cudzia osoba, mali volať políciu, ona mohla kedykoľvek vymeniť zámky.
Zamestnávateľ s tým nič nemá aj keby to bola pravda. A ona zrejme len skúša, lebo keby bola presvedčená, že sa to naozaj stalo, tak to rieši s políciou v čase, keď sa to malo diať a nerobí toto divadielko. Ja tipujem, že z teba chce vytiahnuť nejaké prachy alebo z nejakých osobných dôvodov ti chce narobiť problémy. Alebo ak je to postaršia pani a môže mať nejakú duševnú poruchu či stareckú demenciu.

seagle
autor
21. máj 2017

Praveze moje fotky nema ziadne...pisala mi ze na byte odfotila nejake stopy pomne. Vraj som tam bol aj minuly tyzden ale nechcela povedat kedy. Umna v praci mame kamerovy system, kde je vidno kedy clovek prisiel a odisiel, a ci tam bol cely den. Tiez zaznam na snimanie odchodov a prichodov. Teraz to omne roznasa po celom meste a vsetkym nasim spolocnym znamim.

seagle
autor
21. máj 2017

Myslim ze keby aj prisla tak to spravim tak ako pise janinah, teda ignorovat, keby prisla do prace, alebo domov, tak jej poviem, ze si snou nemam co povedat a zavrem dvere. Pokial bude chciet tak nech zavola policiu a sa to vysvetli. Tiez chcem ist zajtra, tam kde som byval, a spytam sa susedov, a domovnicky, ktora bola zhodou okolnosti moja susedka co to ma znamenat. Ta zenska mi pisala ze bola bytova schodza, takze si myslim, ze to museli tam nejak riesit.

36evina36
21. máj 2017

@seagle ja by som tam nechodila vôbec by som nereagovala , mala vymeniť kľúč keď si myslela že máš kopiu. Úplne by som ju ignorovala. Bývala som v dvoch podnajmoch a všade som si menila zámok a keď som odchádzala dal si tam majiteľ ten jeho a ja kľúče z jeho zámku nikdy nemala. Teraz keď sem pozerám som rada za ľudí na ktorých som natrafila ja.

seagle
autor
21. máj 2017

@36evina36 ....spravim to tak.

Dakujem vsetkym za rady.

janinah
21. máj 2017

@seagle nikam nechoď,nič nezisťuj,ona musí dokázať tvoju "vinu" nie ty svoju nevinu...

seagle
autor
21. máj 2017

Tak vravela ze to este neni uzavrete a bude to tiesit v spravny cas na spravnom mieste, takze coskoro mozem ocakavat predvolanie na policiu.

36evina36
21. máj 2017

@seagle pochybujem straší skúša či sa nezlaknes a niečo jej nedas. Však asi ide len o to že chce prachy, no tak nech to dá bude ona za blbu však keby som vedela že mi niekto chodí do bytu vymením zámok alebo si ho tam počkám a zavolám políciu a nebudem to sledovať rok a potom z ničoho nič ho obviňovať

katarinamarkova
21. máj 2017

@seagle čo?
povedať jej nech na teba podá trestné oznámenie a nech ťa s tým ďalej neotravuje, že svedomie máš čisté. Inak podáš trestné oznámenie na ňu ty, za ohováranie, urážku na cti, krivé obvinenia, sledovanie..........
alebo to svedomie nemáš čisté?

seagle
autor
21. máj 2017

@katarinamarkova ja mam svedomie ciste niesom ziadny zlodej, a ani nejaky asocial aby som potajomky prespaval v cudzom byte.

lija22
21. máj 2017

prepana mna to rozosmialo. starej dobre kvapka na karbit. bud kludny, nedaj sa zneistit.
nech si tetka chodi kam chce, posledny krat jej povedz, ze si tam nechdil a dalej sa budes bavit uz len s policiou.
ozaj platila dan z prenajmu?
;)
neskutocne ako ludom hrabe waw

zltyslonik
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
seagle
autor
21. máj 2017

@zltyslonik ja snou inak ako cez facebook, alebo sms komunikovat nechcem.

cacianka
24. máj 2017

@seagle
aspoň máš dôkazy. a ak to nemáš ďaleko, chod tam, aspoň za domovníčkou trochu prezistiť o čo ide a čo riešili. lebo ty máš svedomie čisté, všetko si dal naporiadok, nechodíš ta, a ak pani XYZ neprestane ťa prenasledovať, podáš na ňu trestné oznámenie ty, za ohováranie, urážku na cti a budeš si pýtať odškodné 10 ooo €. určite bude prekvapená že ako si tetka vymýšľa a vyhodíš jej argumenty - nech ťa bývalí susedia nemajú za grázla. určite sa to roznieslo, tak sa roznesie aj toto. ak je to strá rašola, tak možno sklapne, alebo sa potvrdí že jej hrabe. tak nech ten biľag nezostane len tak na tebe. síce sa nemusíš neviem ako obhajovať, ked si čistý, ale dobré meno ti veru neurobila a chceš aby si to tam ľudia o tebe zle mysleli.? zvážila by som aj oznam na všetky spoločné dvere, prípadne do schránok lístok, napísaný veľkými písmenami že sa ohradzuješ voči ohováračským praktikám pani XYZ, ktoré sa nezakladajú na pravde, sú jej klamstvom a v prípade že sa ti neospravdelní a neprestane s toto kampaňou, tak podáš trestné oznámenie

seagle
autor
24. máj 2017

@cacianka pockam este nejaky cas. Pokial namna podala TO tak pockam na predvolanie.... pojdem vypovedat, a na zaklade toho sa zariadim.

cacianka
24. máj 2017

nie je to mladá baba a nesplnil si jej čo mala v očoch ? kde na toto nabrala nápad ?!?!?

princeznasevera
20. okt 2020

@seagle ahoj ako to dopadlo?

seagle
autor
22. okt 2020

@princeznasevera nič sa už nedialo, ale stihla má očierniť kde sa dalo...a čo som sa dozvedel tak to spravila aj ďalším ľuďom

habsgirl33
22. okt 2020

@seagle v tom prípade by som cez políciu riešila práve ju- za ohováranie, očierňovanie a ak to urobila viacerým tak sa treba spojiť

mondolina
22. okt 2020

@seagle
By som ju udala za poškodzovanie dobrého mena.

simca06022011
22. okt 2020

@seagle ak sa ti bued vyhrazat a pride osobne, spytaj sa jej ci mas volat policiu? A zavolaj ju.. lebo ak ona len otravuje, caka ze sa branit nebudes.. a kto vie o co jej ide... Ked ste byt vypratali, odisiel si, mohla si zamky vymenit. Nik jej nebranil.A ani teraz, moze prist vymenit zamky. Ona mozno caka, ze jej budes platit najom, ked nema prijem a byt je prazdny... Nam sa tatko vyhrazal jeden pan, sice v inych veciach a ked prisiel ku nam, polovicka zavolala policajtov, pekne ho chytil, ze cakame na nich a policia ho usmernila rychlo. Viac sme ho nevideli, ani nic neriesil. Kto vie kto jej donasa taketo hluposti (moj byvaly "domaci", ma chodil KONTROLOVAT, lebo mu vraj sused hlasil, ze u mna kadekto prespava.. Normalne som prisla domov, skopla topanky v chodbe a kuka a mna dement v obyvacke na gauci. Skroo som odpadla, jedneho krasneho dna som mu dala kluce, a nech si tam nastahuje niekoho ineho koho bude spehovat spolu s divnym susedom - podotykam ze ja som cele dni bola v praci aj do noci niekedy. Proste uchylny bol. Su ludia co nemaju byty prenajimat ani nahodou)
ja by som si jej cislo normalne dala na black list a viac jej neodpovedala na telefonaty ani na nic. Zmluva ukoncena, z tvoje strany kluce a veci odovzdane.. nema ta vobec co obtazovat, nech ide rovno na policiu ak jej niekto prespava v byte.